سامان دهی دستفروشان پایتخت/ ۹۳۰۰ دستفروش در تهران شناسایی شدند

سامان دهی دستفروشان پایتخت/ 9300 دستفروش در تهران شناسایی شدند

کارشناسان معتقدند، شیوع دستفروشی ناشی از سیاست های ناکارآمد ایجاد اشتغال و ناتوانی در مدیریت اقتصاد است. حالا مدیر عامل ساماندهی مشاغل شهر تهران از راه اندازی سامانه "سامان بازار" خبر داده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، دستفروشی یکی از مشاغل زیرزمینی است که طی چندسال اخیر با کاهش قدرت خرید خانوارها و رشد بیکاری، افزایش یافته است. 

دستفروشی پدیده‌ای نوظهور و جدید محسوب نمی‌شود و به واقع این شیوه از کسب و کار غیر رسمی، سبقه و عقبه‌ای طولانی در این مرز و بوم دارد، ولی با شیوع کرونا تعداد زیادی از کارگرانی که بیکار شده اند به سمت دستفروشی محصولات مقابله با کرونا رفته اند.

کارشناسان معتقدند دستفروشی به سبب ناکارآمدی سیاست‌های ایجاد اشتغال و ناتوانی در مدیریت اقتصاد به عنوان عامل گسترش مشاغل غیررسمی گسترش یافته است. این پدیده زمانی ناشی می شود که بازار کار رسمی توانایی تأمین تقاضای موجود برای اشتغال را ندارد و همواره عده ای از این بازار دست خالی بیرون می روند. یکی از راهکارها برای گروه‌های فاقد منابع تولید در پیش گرفتن دست‌فروشی است. تعداد دستفروشان در هیچ مرجعی ثبت نشده است، اما آمارهای غیررسمی بیانگر این است که تعداد دستفروشان بیش از 3میلیون نفر است.

*سامانه ای برای ساماندهی دستفروشان پایتخت

سید علی مفاخریان ، مدیر عامل ساماندهی مشاغل شهر تهران از راه اندازی سامانه "سامان بازار" با هدف ساماندهی دستفروشان پایتخت خبر داد.

وی گفت: به دنبال تصویب مصوبه شورای شهر تهران در خصوص مشاغل بی کانون، تصمیم گرفته شد سیستم هوشمندی را در تهران راه اندازی کنیم؛به همین دلیل سامانه "سامان بازار" تدوین و نوشته شده است. بساط فروشان، دستفروشان و افرادی که در مترو و ... مشغول فعالیت هستند می توانند به این سامانه مراجعه و اطلاعات خود را ثبت کنند .  احراز اطلاعات ثبت شده در این سامانه با سیستم ثبت احوال انجام می‌شود و افرادی که در تهران مشغول به کار هستند بعد از احراز هویت، امکان مکان یابی در نزدیک‌ترین بازار روز مکان سکونت خود، برای کسب و کار را کسب می کنند.

مدیر عامل ساماندهی مشاغل شهر تهران گفت: قسمت‌های اولیه نرم افزار را نوشتیم، اطلاعات دستفروشان اخذ شده و بارگذاری شده است. فاز دوم بعد از راه اندازی اپلیکیشن از اواخر خرداد ماه اغاز می‌شود و افراد می‌توانند به سامانه مراجعه کنند و اطلاعات خود را بررسی کنند؛ اگر اطلاعات ثبت نشده بود، می‌توانند ثبت نام کنند.

مفاخریان افزود: حضور دستفروشان در بازار روزها، امکانات رفاهی قابل دسترس تری را برای افراد ایجاد می‌کند و احراز هویت افراد کمک می‌کند به اینکه افراد بتوانند راحت خرید کنند.تاکنون 9300 دستفروش را در سطح تهران شناسایی کرده ایم ؛ اگر این تعداد افزایش یافت باید یا روز بازار‌ها را باید افزایش دهیم یا غرفه داران را شیفت بندی خواهیم کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon