«سینما ماشین» راه چاره موقت کشورها برای هنر هفتم
بعد از بازگشایی سینماماشین در ایران کشورهایی مانند آمریکا هم به فکر بازگشایی این طرح در کشور خود افتادند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، در دو هفته قبل اخبار متفاوتی هر چند روز یکبار درباره بازگشایی سینماهای کشورهای مختلف توسط رسانههای نزدیک به دولتهای آنان منتشر میشد. هدف عموم این اخبار نشان دادن ساده شدن قوانین پرتکلهای بهداشتی در کشورهای توسعه یافته بود تا قدرت و اقتدارشان در مقابل این ویروس نادیدنی کم نشود اما واقعیت این است که گزارشهای بعدی نشان از باز نشدن سینماهای بسیاری از شهرها و همینطور فروش پایین بسیاری از سینماها و در نتیجه دوباره بسته شدن آنان داشت.
در این میان ایران اما جدای از اکران آنلاین، به اکران سینما درایو رو آورد؛ طرحی قدیمی که سالها بود فراموش شده بود اما بار دیگر با اکران «خروج» فیلم حاتمیکیا از سر گرفته شد. این موضوع آنقدرها هم پیش پا افتاده نبود زیرا هالیوود ریپوتر درباره آن گزارش سیاهی از آشوتیدپرس منتشر کرد که گویا نشانه عصبانیت غربیها از راه اندازی سینما در ایران بود. این طرح با اکران موفق خود در چند شب درآمد بدی نیز نداشت.
حالا به تازگی خبری توسط ورایتی منتشر شده است که سینما درایو یا همان سینما ماشین در آمریکای شمالی آرام آرام از جمعه با 200 سالن راهاندازی شده است. این رسانه گفته است که سه زنجیره سینمایی اصلی این کشور یعنی AMC و REGAL و CINEMARK تا اواسط تابستان تعطیل خواهند بود. برنامهریزی هالیوود این است که اولین فیلم اکرانی سینماهای کشورش در 17 جولای فیلم TENET کریستوفر نولان باشد تا با اکران این فیلم حماسی و پرفروش بتواند شوکی به سینما وارد کند و مخاطبین را بعد از چند ماه دوری از سینما به سالنهای سینما برگرداند. سینمای ایران نیز منتظر تصمیمگیری ستاد ملی مبارزه با کرونا است تا به نتیجه برسد. شاید اکران فیلمی درخشان و حماسی مانند «روز صفر» بتواند آغاز خوبی برای افتتاح سینماهای کشور باشد. البته کمدیهای بفروشی مانند خوب بد جلف 2 یا درام نفسگیری مانند شنای پروانه نیز گزینههای خوبیاند.
بنابراین سینمای ما نیز باید برای بازگشایی سالنهای سینمایی کشورش کمی زودتر تصمیمگیری کند تا ماجرای سینمای ایران در مقایسه با سینمای جهان ماجرای خرگوش و لاکپشت نشود و تنها شاهد بازگشایی سینماهای کشورهای مختلف غیر از ایران نباشیم.