روزهای خوش کشاورزان خراسان جنوبی در بهار بارانی / رونق دیمکاری بعد از ۱۸ سال خشکسالی
کشاورزان خراسان جنوبی بعد از ۱۸ سال خشکسالی به علت بارشهای خوب بهاری این روزها در حال کشت گندم، جو، خربزه و هندوانه به صورت دیم هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، بیل کشاورزی در دست دارد و از کنار قنات روستا عبور میکند آب جاری را که درون قنات روستا میبیند و خدا را شکر میکند و آوازی از سر شادی از این نعمت سر میدهد. گویا دل مش غلامرضا این روزها خوش است و سخت مشغول کشت و کار است.
کنار جوی آب مینشیند تا استراحت کند به روزهایی فکر میکند که خشکسالی در دو دهه اخیر امان مردم روستا را بریده بود و جوانان مجبور به مهاجرت از روستا شدند. خشکسالیهایی کهباعث شد حتی آبی برای خوردن مردم در روستا نماند و باید دو هفته چشم انتظار تانکر آبرسان بود تا قطره آبی برای مردم و دامهایشان از راه برسد این در حالی بود که سالانه میزان زیادی روان آب از کشور و از دسترس استفاده کشاورزان خارج میشد.
امسال بارشهای بهاری جان تازهای به قناتها چشمهها بخشید و سبب آبگیری سازههای آبخیزداری و بند سارها شد. بارش های بهاری و تر سالی امسال نوید رونق کشت دیم در خراسان جنوبی را دارد.
مش غلامرضا یکی از کشاورزان روستاهای مرزی خراسان جنوبی است در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: خدا را شاکرم با بارشهای بهاری کشت و کار کشاورزی رونق گرفته است.
وی بیان کرد: بارشهای بهاری آب را به بندها و قناتها رساند و سبب شده دیم زارها سرسبز شود. چند سالی بود کشت دیم در خراسان جنوبی رونق نداشت اما امسال خوشبختانه بیشتر مردم به سمت کشت دیم روی آوردهاند.
مسئولان نیز از استقبال خوب کشاورزان برای کشت دیم خوشحال هستند و معتقدند امسال کشت دیم افزایش بیش از 30 درصدی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز گفت: بارشهای بهاری زمینها را مرطوب کرده و زمینه را برای کشت دیم فراهم کرده است.
قوسی افزود: 7 هزار و 400 هکتار اراضی استان زیرکشت محصولات دیم رفته که پیش بینی میشود 7 هزار تن محصول دیم شامل گندم جو خربزه هندوانه برداشت شود.
وی گفت: امسال پس از 18 سال خشکسالی بارندگی ها به 300 میلی متر رسیده و سبب رونق کشت دیم شده است. در حال حاضر بیش از 188 هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان جنوبی زیرکشت محصولات باغی و زراعی است و میزان تولیدات محصولات زراعی، کشاورزی و باغی در این استان 795 هزار تن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به کشاورزان دیمکار پیشنهاد کرد نسبت به تغذیه اراضی خود با استفاده از کودهای شیمیایی و حیوانی در زمان مناسب اقدام کنند چرا که استفاده از این کودها در افزایش عملکرد تاثیر بسزایی دارد.
قوسی بیان کرد: در کشت دیم نیاز به آبیاری نیست و کشاورزان با آب جمعآوری شده در بندسارها و رطوبت موجود در مزارع شروع به کشت میکنند و این فرصت پتانسیلی است که کشاورزان میتوانند از آن بهرهمند شوند.
انتهای پیام/254/ش