۳ سناریو برای آینده کرونا؛ احتمال شیوع مجدد کرونا شدیدتر از موج اول


3 سناریو برای آینده کرونا؛ احتمال شیوع مجدد کرونا شدیدتر از موج اول

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه سه سناریو را برای آینده کرونا پیش‌‌بینی می‌‌کنیم، گفت: داروی موثر اختصاصی برای ویروس کرونا هنوز کشف نشده است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر ایرج حریرچی در گفت‌‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه در 18 تا 24 ماه آینده کشورها با ویروس درگیر خواهند بود، گفت: سه سناریو را برای آینده کرونا پیش‌‌بینی می‌‌کنیم. یکی اینکه در نیم‌کره شمالی ما در پاییز مجدداً با موج‌هایی مواجه می‌شویم که گرچه شدت آن از اسفند و فروردین ماه کمتر است، اما منجر به قرنطینه و تعطیلی‌هایی از کم تا زیاد خواهد شد. دوم اینکه مطابق با همه‌گیری آنفلوآنزای اسپانیایی که اوایل قرن گذشته بود، موج دوم خصوصا در پاییز و در نیمه کره شمالی شدیدتر و تعطیلات بیشتر و اقدامات بیشتری نیاز خواهد بود. پیش‌بینی سوم هم این است که در پاییز موج‌هایی خواهیم داشت، اما منجر به تعطیلی نخواهد شد.

داروی موثر اختصاصی برای کرونا نداریم

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره داروهای مورد استفاده برای کرونا تصریح کرد: اینکه از چه دارویی برای بیماری استفاده می‌‌شود بستگی به پزشک معالج و شرایط بیمار دارد اما آنچه مهم است این است که داروی موثر اختصاصی برای ویروس کرونا هنوز کشف نشده است و داروهای موجود دو دسته‌‌اند؛ یکی داروهای ضد ویروس‌‌های دیگرند که تأثیرات کم تا متوسط بر ویروس کرونا دارند؛ یکسری داروها نیز جانبی و مراقبتی‌‌اند مثلا برخی بیماران همزمان با بیماری دچار التهاب در ریه یا درگیری کلیوی یا عفونت باکتریایی می‌‌شوند که برای این مشکلات دارو داده می‌‌شود.

وی افزود: بعید است که داروی جدید اختصاصی کرونا در دسترس قرار بگیرد.

نسبت پرستار به جمعیت پایین است

وی با بیان اینکه ما در بخش دولتی و خصوصی کمبود پرستار داریم، گفت: وزارت بهداشت برای استخدام پرستارها حداکثر توان خود را به کار خواهد گرفت. نسبت پرستار به ازای هزار نفر جمعیت و تخت پایین است؛ نسبت پرستار به ازای پزشک که باید 5 به یک باشد نیز پایین است. برای همین در برنامه استراتژیکی که تا 1404 پیش‌‌بینی شده است پزشکان و برخی پیراپزشکان باید بیشتر جذب شوند. از 10 رسته شغلی که در دنیا برای آینده پیش‌‌بینی شده که باید توسعه پیدا کند، 5 تا 7 رسته مربوط به حوزه بهداشت و درمان است.

وی در پاسخ به سوالی درباره مسائل صنفی نیروهای بهداشت، تصریح کرد: یکی از مهم‌‌ترین سیستم‌‌های آموزشی ما تربیت بهورز و پرستار است و اگر کمبودی داشته باشیم هر نیرو در رشته خود اشتغال خواهد داشت؛ در برخی رشته‌‌ها مانند مامایی ظرفیت اضافه داریم اما در برخی دیگر کمبود داریم.

علت آمار بالای مرگ در آمریکا و اروپا

وی با اشاره به آمار بالای مرگ و میر کرونا در کشورهای غربی خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که در دوره اخیر با کاهش مرگ ومیر بیماران کرونایی مواجه بودیم، مراقبت‌‌ها و حمایت‌‌های مناسبی بود که در منزل برای سالمندان انجام می‌‌شد و درصد افرادی که در مراکز نگهداری سالمندان ما حضور دارند نسبت به کل جمعیت سالمندان بالای 60 سال که حدود 8 میلیون نفرند، کم بود. ما در حدود 50 هزار نفر معلول و سالمند در مراکز نگهداری سالمندان داریم؛ علت اصلی مرگ و میر بالا در کشورهای اروپایی و آمریکایی این است که تعداد بسیاری از افراد مسن در اتاق‌‌های کوچک خانه سالمندان نگهداری می‌‌شوند و هسته خانواده در آن‌‌جا کوچک است.

نباید به کرونا تک‌‌بعدی نگاه کرد

وی در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی‌‌ها و افزایش تردد با متروها، گفت: مترو یک وسیله انبوه‌‌بر است و نمی‌‌شود 18 تا 24 ماه مدارس، دانشگاه‌‌ها، رستوران‌‌ها و ... را تعطیل کنیم زیرا هیچ اقتصادی کشش تعطیلات نسبی را نیز ندارد. 55 درصد اقتصاد ما مربوط به خدمات است و نمی‌‌توان آن را به طور کلی تعطیل کرد. در برخی کشورهای اروپای غربی پیش‌‌بینی شده است که آمار مرگ و میر ناشی از خودکشی بیش از کرونا خواهد بود بنابراین نباید به کرونا تک‌‌بعدی نگاه کنیم. برخی می‌‌پرسند دوران پساکرونا چگونه خواهد بود؟ باید گفت در ابتدا باید ببینیم که اصلا دوران پساکرونایی وجود خواهد داشت یا خیر.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران حداکثر همکاری را با وزارت بهداشت داشته است، در خصوص طرح ترافیک بیان کرد: نباید نقاط اختلاف پیدا کنیم و تمام مسئولان از روی دلسوزی اظهار نظر می‌‌کنند؛ برای مثال اگر طرح ترافیک نباشد ترافیک و تردد خودروها از اطراف تهران به مرکز شهر زیاد می‌‌شود؛ همچنین یکی از مشکلات تهران، کمبود ظرفیت پارکینگ‌‌های آن خواهد بود. از سوی دیگر احتمال آلودگی هوا وجود دارد ولی در کل مطمئن باشید که در وضعیت تعادل برای آن تصمیم‌‌گیری خواهد شد.

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره علت بازگشایی مدارس، خاطرنشان کرد: مدارس آخرین جایی هستند که به صورت کامل بازگشایی می‌‌شوند و الان بازگشایی کامل این مدارس صورت نگرفته است زیرا الان اجباری برای رفتن دانش‌‌آموزان به مدارس نیست و بنابراین فاصله‌‌گذاری اجتماعی به آسانی قابل اجراست. برخی از دروس عملی را نمی‌‌شود به صورت مجازی آموزش داد و بنابراین نمی‌‌توان مدارس را به طور کامل تعطیل کرد. در فضای مجازی گاهی دیده می‌‌شود که در برخی کشورها برای افراد از ربات‌‌ها استفاده می‌‌شود یا در درب مدارس تمام مراحل ضدعفونی انجام می‌‌شود در حالی که این فیلم‌‌ها جنبه تبلیغاتی دارند و باعث می‌‌شوند مردم فکر کنند ما از این کشورها عقب افتاده‌‌ایم اما در واقع مشاهدات ما از نزدیک از این کشورها نشان می‌‌دهد که چنین مسائلی وجود ندارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon