گزارش| زنگ خطر مجددا به صدا درآمد؛ تشدید خشکسالی ‌در منابع آبی اصفهان / تابستانی ‌سخت‌ در راه است


گزارش| زنگ خطر مجددا به صدا درآمد؛ تشدید خشکسالی ‌در منابع آبی اصفهان / تابستانی ‌سخت‌ در راه است

گروه استان‌ها ـ ذخایر برفی استان رو به اتمام است و منابع آبی نیز شرایط مطلوبی را تجربه نمی‌کند. همچنین شیوع ‌کرونا سبب افزایش مصرف آب به دلیل شستشوها شده است. همه این‌ها خبر از وقوع تابستانی با شرایط دشوارتر نسبت به سال گذشته می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، بحران کمبود آب از آن دسته از مشکلاتی است که استان اصفهان هر ساله با نزدیک شدن به روزهای گرم تابستان و کاهش بارندگی‌ها در کشور تجربه می‌کند. با توجه به قرار گیری استان در اقلیم گرم و خشک جغرافیایی کشور و همچنین وجود بسیاری از کارخانه‌ها، صنایع و معادن در این استان و به تبع آن افزایش جمعیت استان، رعایت صرفه‌جویی در مصرف آب مهمترین عملی است که می‌توان برای گذر از این روزهای کم آبی انجام داد.

میزان بارندگی در یک سال آبی، وضعیت آن سال را در تابستان مشخص می‌کند. تابستان سال 97 به دلیل کاهش شدید بارش‌ها در نیمسال دوم 96 و بهار سال 97 به یکی از سخت‌ترین تابستان‌های استان طی یک دهه اخیر تبدیل شد؛ تا جایی که بحث جیره‌بندی آب و خاموشی مناطق مختلف استان اصفهان نیز برای مدیریت مصرف آب مطرح شد. تابستان سال 98 اما به لطف نزول برکت الهی در سال آبی گذشته، تابستانی نسبتا ملایم بود و برای اولین‌بار در چند سال اخیر شاهد جاری بودن آب زاینده روز نیز بودیم.

آمار بارندگی‌ها در سال آبی جاری حکایت از کاهش بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته را دارد. بنابراین ضروریست از همین حالا رعایت صرفه‌جویی در مصرف آب را جدی بگیریم تا تابستان امسال را با حداقل سختی‌ها پشت‌سر بگذاریم.

در همین رابطه معاون توسعه و پیش‌ بینی اداره‌کل هواشناسی اصفهان در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: آمارها نشان می‌دهد که بارندگی‌های سال آبی جاری نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و تنها در چند شهرستان که در نیمه شمالی استان واقع هستند، شاهد افزایش بارندگی‌ها بوده‌ایم. البته میزان بارش‌ها در مقایسه با میانگین بلند مدت وضعیت مطلوبی دارد.

وی افزود: شهرستان‌های شمالی استان نظیر کاشان، اردستان و نطنز که با افزایش بارندگی مواجه بودند، جزو سرچشمه‌های زاینده‌رود نیستند بنابراین تاثیری در افزایش ذخیره آب این رودخانه ندارند. در حال حاضر نیز شاهد انباشت برف مناسبی در سرچشمه‌ها نیستیم چراکه برف‌های باریده شده در سال آبی جاری عمدتا سطحی بوده و عمق نداشتند، بنابراین با شروع اولین بارش‌های بهاری این برف‌های انباشته شده ذوب شدند. با ورود به ماه‌های گرم سال باقی مانده این ذخایر نیز ذوب می‌شوند و برای تابستان ذخایر برفی نخواهیم داشت.

حاجی بابایی با اشاره به احتمال بالای بسته شدن آب زاینده رود در تابستان پیش رو گفت: جلساتی بین مسئولان مربوطه با موضوع بستن آب زاینده‌رود برگزار شده که ممکن است به بستن کامل رودخانه در تابستان امسال بیانجامد. با مراجعه به منابع آبی و آب شناسی و همچنین پیش‌بینی کارشناسان از وضعیت اقلیمی استان در تابستان امسال، شرایط تشدید خشکسالی به وضوح در منابع آبی استان و به ویژه منابع آب زاینده رود دیده می‌شود.

وی ادامه داد: با در نظر گرفتن همه شرایط، پیش‌بینی می‌شود تابستان امسال سخت‌تر از سال گذشته باشد به خصوص که با شیوع ویروس کرونا در کشور و افزایش شستشوها و رعایت مسائل بهداشتی، صرفه‌جویی در مصرف آب نیز تحت شعاع قرار گرفته به طوریکه براساس آمارهای شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، مصرف آب استان بین 16 تا 18 درصد افزایش داشته است. از طرفی دیگر دورنمای بارش‌های استان در پاییز نیز پندان مطلوب نیست و پاییز پربارشی را هم پیش‌بینی نمی‌کنیم. بنابراینا از هم استانی‌های عزیز می‌خواهیم که با رعایت بیشتر صرفه جویی در مصرف آب، تابستان امسال را نیز با تمام شرایط سخت و دشوار آن پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/ 174

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon