گزارش| وضعیت بحرانی روستاهای اطراف رودخانه آراسنج قزوین بهسرعت سامان مییابد
احداث سیل بند در رودخانه آراسنج و هدایت سیل به سمت زمینهای کشاورزی، مشکلات بزرگی را برای مردم سه روستا با جمعیت نزدیک به ۲ هزار نفر به وجود آورده بود این در حالی است که متولیان امر قول دادند در اسرع وقت مشکل را رفع و خسارات را جبران کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین در سالهای دور بهواسطه تصمیم ناصحیح برخی از مسئولان استانی، شهرک صنعتی آراسنج در مسیر رودخانه احداث شد اما این در حالی است که سیل سال 97 توانست آسیبی جدی به این شهرک صنعتی بزرگ وارد آورد.
مسئولان نیز تنها راه چاره را در احداث سیل بند دیده و تصمیم گرفتند تا مسیر آب رودخانه را به زمینهای پاییندست هدایت کنند اما متأسفانه در این میان و بر اساس این تصمیم، مردم زیادی احشام و باغات پسته خود را از دست دادند.
سیلابی شدن رودخانه و هدایت سیل به زمینهای چند روستا موجب شده تا سطح وسیعی از باغات پسته، زمینهای کشاورزی و حتی برخی از کورههای آجرپزی این منطقه روستایی خسارات جدی ببیند.
مردم روستاهای عشرتآباد، کله دره و فتحآباد بهشدت نگران سیلابی شدن این رودخانه هستند زیرا درصورتیکه اگر بار دیگر این اتفاق کمی شدیدتر از سیل سال جاری رخ دهد، نهفقط احشام و زمینهای کشاورزی بلکه جان خود مردم نیز درخطر جدی قرار میگیرد.
وضعیت شهرک صنعتی آراسنج و روستاهای پاییندست رسیدگی میشود
منوچهر حبیبی معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین اظهار داشت: شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین موکلف شده که طرح ساماندهی شهرک صنعتی آراسنج را بهصورت کامل تهیه کند.
وی افزود: این طرح ساماندهی باید بهگونهای باشد که نهتنها برای مردم روستانشین اطراف این شهرک و رودخانه مشکلی ایجاد ننماید بلکه باید به نحوی برنامهریزی شود که خود شهرک صنعتی نیز از آسیبهای احتمالی بروز سیل مصون باشد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین با بیان اینکه شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین این طرح را تهیهکرده و در حال تکمیل آن است خاطرنشان کرد: این طرح درنهایت پس از گذشت زمانی مشخص توسط پیمانکار به مرحله اجرا درمیآید.
حبیبی با تأکید بر اینکه اجرای طرحهای بزرگ زمانبر خواهد بود، تصریح کرد: در این طرح باید از مناطق بالادست مسیرهای انحرافی و کانالهای مختلف احداث شود به همین سبب اجرای این پروژه در زمان کوتاه انجام نخواهد شد.
احداث سیل بند در رودخانه آراسنج، تصمیم بدی بود
قدرت الله مهدی خانی مدیرکل بحران استانداری قزوین نیز در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین اظهار داشت: تصمیم به احداث سیل بند در رودخانه آراسنج و یا عدم احداث آن، درواقع یک انتخابی بین بد و بدتر بود.
وی افزود: اگر این سیل بند احداث نمیشد ممکن بود سیل وارد شهرک صنعتی شده و مشکلات بزرگی را ایجاد کند این در حالی است که در سیل سال 97 در مدتزمان کمتر 30 دقیقه، حدود 700 میلیارد ریال خسارت به این شهرک صنعتی وارد شد.
مهدی خانی تصریح کرد: متأسفانه جانمایی اشتباهی درگذشته انجامشده و یک شهرک صنعتی در مسیر رودخانه احداثشده است درحالیکه امروز نیز نمیتوان برای جابجایی این شهرک صنعتی کاری کرد.
خسارت کشاورزانی که از سیل رودخانه آراسنج آسیبدیدهاند، پرداخت میشود
مدیرکل بحران استانداری قزوین خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم خسارت کشاورزانی که باغات آنها بهواسطه سیلاب اخیر رودخانه آراسنج آسیبدیده به آنها پرداخت شود.
مهدی خانی گفت: باید در ابتدا میزان دقیق خسارات واردشده به زمینهای کشاورزان مشخصشده و بعدازآن خسارات جبران شود درحالیکه هنوز رقم دقیقی از میزان آسیب واردشده به زمینهای کشاورزی در دست نیست.
وی افزود: همچنین میتوان با ایجاد حوضچههای تغذیه مصنوعی خطر سیل را برای روستاهای پاییندست کاهش داده و بهعلاوه سطح آبهای زیرزمینی را نیز افزایش داد.
مهدی خانی عنوان کرد: در این حوزه از تمام افرای که در راستای کاهش خطر پیشنهادی داشته باشند استقبال میکنیم این در حالی است که فعلاً در نظر داریم برای رفع این مشکل از حوضچههای تغذیه مصنوعی کمک بگیریم.
وی افزود: ایجاد این حوضچههای مصنوعی همچنین میتواند به رفع مشکل فرونشست زمین در فتحآباد نیز کمک نماید زیرا برداشت آب بهصورت غیرمجاز در این روستا موجب شده شکافهای خطرناکی به طول 2 تا 3 کیلومتر در فتحآباد ایجاد شود.
مدیرکل بحران استانداری قزوین اظهار داشت: شهرک صنعتی آراسنج دقیقا در نقطهای احداثشده که پیش از آن، فضایی برای پخش سیلاب بوده است درحالیکه این شهرک حدود 15 سال گذشته احداثشده و ما نقشی در تعیین مکان مناسب آن نداشتیم.
مهدی خانی بیان کرد: سالهای گذشته توسط دو کانال مسیری «U» شکل ایجادشده بود و آب از کنار شهرک صنعتی به تالاب اللهآباد هدایت میشد اما متأسفانه چون در پاییندست این مسیر سیلاب به بیمارستان امیرالمؤمنین(ع) بویینزهرا میرسد چارهای جز مسدود کردن این مسیرهای انحرافی نداشتیم.
به گفته مسئولان امر در آینده نزدیک این مشکل رفع شده و مردم نیز با هر بارندگی دغدغه جان، مال و احشام خود را نخواهند داشت.
متولیان امر تلاش میکنند تا با برنامهریزی دقیق شرایطی را فراهم کنند که نهتنها جان روستاییان و زمینهای کشاورزی آنان حفظ شود بلکه به شهرک صنعتی آراسنج نیز صدمهای وارد نشود.
گزارش از حدیثه پیله چی
انتهای پیام/ ع