مصاحبه| مشروعیت مقاومت مسلحانه برای مقابله با اشغالگری/ عربستان بزرگترین خائن به آرمان فلسطین است


مصاحبه| مشروعیت مقاومت مسلحانه برای مقابله با اشغالگری/ عربستان بزرگترین خائن به آرمان فلسطین است

نویسنده و کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است که دولت آمریکا نه فقط بخشی بلکه عامل همه درد و رنج و مصیبت های پیاپی وارده به ملت فلسطین و ملت‌های اسلامی از زمان اشغال سرزمین فلسطین توسط باندهای تروریستی صهیونیستی است.

در آستانه روز جهانی قدس و تبیین تحولات فلسطین خبرگزاری تسنیم سلسله مصاحبه‌های را با کارشناسان و تحلیلگران و نویسندگان جهان عرب و نیز گروههای مقاومت فلسطینی آغاز کرده است . در زمینه جدیدترین تحولات فلسطین و نیز روز جهانی قدس با «حسین الدیرانی» نویسنده و فعال رسانه‌ای و اجتماعی در استرالیا مصاحبه‌ای انجام دادیم که در زیر می‌آید.

محورهای مهم مصاحبه :

  • طبیعی است که آمریکا از رژیم صهیونیستی حمایت مالی و نظامی و سیاسی کند تا این رژیم به عنوان یک غده سرطانی در دل جهان اسلام ادامه بقا دهد اما این طبیعی نیست که دولت‌های عربی و اسلامی تسلیم این سلطه گری و قلدری شوند.
  • ملت فلسطین هرگز مسئله عادلانه خود را از یاد نبرده و نخواهد برد. امروز همه ملت فلسطین و همه ملت‌های آزاده جهان از مسلمان گرفته تا غیرمسلمان برای یاری به ملت فلسطین به منظور تحقق رویای بازگشت به سرزمین فلسطین و برچیدن اشغالگری تلاش می کنند.
  • مقاومت مسلحانه مشروع که سازمان ملل آن را به عنوان یک حق تضمین کرده است، اجازه می‌دهد که از زور برای برچیدن اشغالگری و تجاوزگری استفاده شود.
  • ما شاهد بزرگترین خیانت علنی به مسئله فلسطین از سوی عربستان هستیم که امروز تحت سلطه محمد بن سلمان ولیعهد سعودی است.
  • براساس نظرسنجی‌های ما، اکثریت قاطع ملت‌های عرب همچنان مخالف اشغالگری هستند. آنها بر خلاف رژیم‌های عرب که روابط دیپلماتیک با این رژیم صهیونیستی برقرار کرده‌اند، در برابر عادی سازی روابط مقاومت می‌کنند.

متن کامل این مصاحبه در زیر می‌آید:

تسنیم: موفق ترین راههاو روش‌ها برای گرامیداشت امسال روز جهانی قدس در سایه شیوع ویروس کرونا در جهان چیست؟

امام خمینی (ره) جمعه آخر ماه مبارک رمضان را به عنوان روز جهانی قدس نامگذاری کردند تا روز قدس و روز مستضعفان جهان باشد. روز جهانی قدس امسال با سال‌های دیگر کاملا متفاوت است. در طول سالهای گذشته، خیابانهای تهران، صنعا، فلسطین و پایتخت‌های کشورهای جهان شاهد راهپیمایی میلیونی بود و سمینارها و آیین‌ها در سالن‌ها و مراکز اسلامی و اجتماعی برگزار می شد اما گرامیداشت امسال روز جهانی قدس به خاطر شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان و محدودیت گردهمایی برای جلوگیری از ابتلای افراد به این ویروس کشنده تفاوت کرده است.

این شرایط در دل خود ابتکارعمل‌هایی متعددی را برای گرامیداشت این مناسب مهم از جمله از طریق شبکه‌های اجتماعی به همراه آورده است. نرم افزار "زوم" از جمله نرم افزارهایی است که برای ارتباط و پیوند دادن مدارس و دانشگاهها و دانش آموزان و دانشجویان طراحی شده و امکان برگزاری نشست تا حداکثر 100 شرکت کننده را ممکن ساخته است.

ما در استرالیا از این ابتکارعمل‌ها و راهها برای گرامیداشت روز جهانی قدس استفاده خواهیم کرد و ویروس کرونا باعث نخواهد شد تا به وظیفه دینی و اخلاقی و انسانی خود در قبال مسئله فلسطین عمل نکنیم.

تسنیم: درحالی که برخی روز جهانی قدس را کم اهمیت جلوه داده و آن را صرفا در حد یک راهپیمایی می‌دانند، گروه دیگری آن را همه پرسی عمومی هرساله با مشارکت اکثریت ملت‌های اسلامی برای مخالفت با تداوم اشغال سرزمین فلسطین و تاکید بر آزادسازی این سرزمین و قدس شریف از غاصبان آن می‌دانند. شما اهمیت این روز را چگونه تفسیر می‌کنید؟

به طور قطع، ما بر اهمیت گرامیداشت روز جهانی قدس تاکید می‌کنیم زیرا تاکید دوباره‌ای بر مخالفت با ظلم و اشغالگری و تجاوزگری 72 ساله رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین به شمار می رود. سالروز نکبت (تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی) نه فقط برای فلسطینی ها بلکه همه امت اسلامی بود. روز نکبت سالروز آوارگی ملت فلسطین از سرزمین خویش، کشتار زنان و کودکان و سالخوردگان فلسطینی و اشغال آب و خاک آنها و تعرض به مقدسات بود.

گرامیداشت روز جهانی قدس بر هر مرد و زن مسلمان و انسان شرافتمندی در جهان واجب است.

تسنیم: آمریکا از رژیم صهیونیستی برای اشغال باقیمانده اراضی کرانه باختری حمایت کرده و گفته است که برای به رسمیت شناختن به اصطلاح "حاکمیت" این رژیم بر این اراضی آمادگی دارد، شما این حمایت را چطور توصیف می‌کنید؟

دولت آمریکا نه فقط بخشی بلکه عامل همه درد و رنج و مصیبت‌های پیاپی وارده به ملت فلسطین و ملت‌های اسلامی از زمان اشغال سرزمین فلسطین توسط باندهای تروریستی صهیونیستی است. طبیعی است که آمریکا از رژیم صهیونیستی حمایت مالی و نظامی و سیاسی کند تا این رژیم به عنوان یک غده سرطانی در دل جهان اسلام ادامه بقا دهد اما این طبیعی نیست که دولت‌های عربی و اسلامی تسلیم این سلطه‌گری و قلدری شوند.

دولت آمریکا به حمایت خود از رژیم صهیونیستی در هر فرصتی که این رژیم برای سیطره بر باقیمانده اراضی کرانه باختری بدست بیاود، ادامه خواهد داد. این دولت هیچ توجهی به کشورها یا ملت‌های مخالف (این روند) ندارد و حتی مصوبات سازمان ملل را زیر پا می‌گذارد. لذا این امر را تنها می‌توان تجاوزگری، سلطه گری و تروریسم توصیف کرد.

تسنیم: اراده ملت فلسطین برای پاکسازی سرزمین خود از لوث اشغالگری صهیونیست‌ها را بعد از گذشت بیش از 70 سال از این اشغالگری چطور توصیف می‌کنید؟

ملت فلسطین به عنوان ملتی توانا، مقاومت و پایبند به سرزمین و حق خود برای بازگشت به خانه و کاشانه‌اش شناخته شده است. این ملت حق طبیعی خود در مقاومت با همه ابزارها و راهکارها را برای بیرون راندن اشغالگران و بازپس‌گیری کامل سرزمین فلسطین را دنبال می‌کند. ملت فلسطین هرگز مسئله عادلانه خود را از یاد نبرده و نخواهد برد. امروز همه ملت فلسطین و همه ملت‌های آزاده جهان از مسلمان گرفته تا غیرمسلمان برای یاری به ملت فلسطین به منظور تحقق رویای بازگشت به سرزمین فلسطین و برچیدن اشغالگری تلاش می‌کنند.

تسنیم: برخی دعوت به مقاومت مردمی و برخی دیگر مقاومت مسلحانه در فلسطین می‌کنند. کدامیک از این دو مقاومت توانسته است که به اهداف ملت فلسطین خدمت کند؟

مقاومت مردمی برای استقامت و پایداری در سرزمین فلسطین مناسب است اما به تنهایی نمی تواند هدف خدمت به مسئله فلسطین را تامین کند. مقاومت مسلحانه مشروع که سازمان ملل آن را به عنوان یک حق تضمین کرده است، اجازه می‌دهد که از زور برای برچیدن اشغالگری و تجاوزگری استفاده شود. فعال سازی این دو مقاومت با یکدیگر می‌تواند اهداف مورد نظر در بازپس گیری سرزمین و برچیدن تجاوزگری و بازدارندگی در برابر آن را محقق کند.

تسنیم: آیا این گفته درست است که عربستان امروز همان نقش مصر در دوره انور سادات در دهه هشتاد قرن گذشته را از طریق تلاش برای مشروعیت بخشیدن به عادی سازی روابط بار رژیم صهیونیستی برعهده گرفته است؟

اقدامات و کارهای امروز عربستان بسیار بعد از نقشی است که انورسادات در دهه هشتاد قرن گذشته بازی کرد. عربستان امروز جهان اسلام و عرب را به سمت تحمیل عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی سوق می‌دهد و نه فقط مشروعیت بخشی به آن. امروز همه ناوگان رسانه‌ای و اصحاب رسانه و هنرمندان و نویسندگان و علمای خود را برای خدمت به این پروژه عادی سازی روابط بسیج کرده است. این اقدام بخشی از اجرای طرح سازش آمریکایی موسوم به معامله ننگین قرن است. ما شاهد بزرگترین خیانت علنی به مسئله فلسطین از سوی عربستان هستیم که امروز تحت سلطه محمد بن سلمان ولیعهد سعودی است.

تسنیم: به نظر می‌رسد که ملت‌های جهان اسلام  و عربی مانند برخی از رژیم‌های عربی همچون مصر و اردن که با رژیم صهیونیستی پیمان سازش امضا کرده‌اند مخالفند و برخلاف حکومت‌هایشان- مشروعیتی برای این رژیم که اراضی اسلامی را اشغال و ساکنان آن را به سراسر جهان آواره کرده است، قائل نیستند؟ تحلیل شما در این باره چیست؟

براساس نظرسنجی های ما، اکثریت قاطع ملت‌های عرب همچنان مخالف اشغالگری هستند. آنها برخلاف رژیم‌های عرب که روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی برقرار کرده‌اند، در برابر عادی سازی روابط مقاومت می‌کنند. اما شاهدیم که عده‌ای در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس که سر سپرده حکام خود هستند، شوق و اشتیاق برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی از خود نشان می‌دهند و دشمنی خود با فلسطین و ملت آن را ابراز می‌دارند و در قبال جمهوری اسلامی ایران و مقاومت و ملت آن تنفر و خصومت از خود نشان می دهند؛ آنطوری که حکام این کشورها - که سرسپرده صهیونیسم جهانی هستند- می‌خواهند. این گروه گمراه هرگونه خفت و خواری از جانب رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا را می‌پذیرد که امروز دونالد ترامپ نادان آنها را در کنترل خود دارد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت