مشهد| کارگران روزمزد چشم‌انتظار ساماندهی/ راهکاری برای حداقل حقوق تمهید شود


مشهد| کارگران روزمزد چشم‌انتظار ساماندهی/ راهکاری برای حداقل حقوق تمهید شود

کارگران روزمزد و فصلی جزو آن دسته کارگرانی هستند که معتقدند باید برای آنان نیز راهکاری در زمینه حداقل حقوق تمهید شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، در روزهای معمولی اگر از میدان هنرستان یا همان میدان «مند» عبور کنید افرادی را می‌بینید که کیسه‌هایی در دست دارند در حاشیه میدان و منتظر هستند تا به سرکار بروند.

این افراد «کارگران روزمزدی» هستند که در این دو میدان جمع می‌شوند تا کاری به آنها بخورد و درآمدی کسب کنند اما این روزها به دلیل کرونا دیگر این میدان هم نیز خالی شده است.

مهدی یکی از کارگرانی که در این میدان برای کار می‌ایستاد به خبرنگار تسنیم می‌گوید: دو فرزند دارم که به مدرسه می‌روند و در خانه اجاره‌ای زندگی می‌کنم و برای کار از شهرستان آمده‌ام اما این چند روز با مشکل روبه‌رو شده‌ام.

مهدی ادامه می‌دهد: درآمد ثابتی ندارم و باید سرکار بروم تا خرج زندگیم را درآورم اما با وجود کرونا به کلی مشکل برخورده‌ایم و کاری نیست که ما برویم و در حال حاضر برای خرج روزمره زندگی به مشکل برخورده‌ایم.

افضلی کارگر دیگری است که در میدان مند گناباد کار می‌کرده که در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید دیگر هرچه ذخیره داشتیم خرج کرده‌ایم و حدود یک ماه است سرکار نرفته ایم و درآمدی نداشته‌ام.

وی می‌گوید: اگر کرونا خطرناک است پس برای همه این نگرانی وجود دارد که درگیر شوند برای کار از خانه بیرون که می‌آیم اول که امیدی برای پیدا کردن کار نداریم و دوم این که خانواده ما نگران است که اگر سرکار رفتیم درگیر کرونا شویم.

افضلی در حالی که دستان پینه بسته‌اش را به ما نشان می‌دهد می‌گوید چرا هیچ مسئولی برای قشر کارگر کاری نمیکند؟ معلوم نیست تا چه زمانی کرونا باشد و ما نتوانیم کار کنیم نباید زندگی کنیم؟ قیمت‌ها را که همه می‌دانند اگر روزی ما کار نکنیم حتی برای خرید نان هم به مشکل می‌خوریم.

وی از مسئولان می‌خواهد در این شرایط حساس کمکی به آنها کرده و فکری کنند زیرا چندین خانواده کارگر به مشکل جدی برمی‌خورند.

ساماندهی یا سایه‌بان‌سازی؟

نکته دیگر اینکه در روزهای اخیر تب زیادی برای ساماندهی کارگران روزمزد به ویژه در مشهد ایجاد شده است؛ زمانی که صحبت از ساماندهی به میان می‌آید بنظر می‌رسد که قرار است تمهیدی برای حداقل حقوق و معیشت کارگران اندیشیده شود.

در کمال تعجب اما شاهد هستیم که در برخی مناطق شهر مشهد که قرار است محل تجمع کارگران روزمزد شهری باشد صرفا سایه‌بان‌هایی ساخته شده است که این کارگران آفتاب نخورند.

بنظر می‌رسد واژه ساماندهی باید برای برخی از مسئولان به صورت مجدد تعریف شود تا درک صحیح‌تری از این مفهوم داشته باشند.

براساس برخی برآوردها در حال حاضر حدود 62 هزار کارگر در گذرهای شهری مشهد با عنوان کارگر ساختمانی در انتظار کار هستند و دستمزد مشخص و بیمه ندارند.

به کارگیری در پروژه‌های شهری

مهدی یعقوبی؛ معاون شهردار مشهد نیز در این زمینه می‌گوید: به تمامی مناطق و حوزه‌های شهرداری مشهد ابلاغ خواهد شد که موظف اند نیروی کارگری روزمزد خود را از بین کارگران مستقر در این جایگاه‌ها تامین کنند، قرار است با هدف تکریم این قشر پرتلاش، هدایت و ساماندهی کارگران در جایگاه‌هایی که شهرداری در سطح شهر ایجاد خواهد کرد، صورت پذیرد. 

بنظر می‌رسد بهره‌گیری از نیروی کارگران فصلی و روزمزد در پروژه‌های شهری اگر راهکاری مقطعی نباشد زمینه‌ساز مناسبی برای اشتغال این قشر به ویژه در ایام شیوع کرونا باشد.

انتهای پیام/281/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon