وقتی ترامپ در مهار کرونا علم را قربانی «سیاست بازی» می‌کند


وقتی ترامپ در مهار کرونا علم را قربانی «سیاست بازی» می‌کند

در حالی که ترامپ مشغول اخراج هر کسی است که با او مخالفت می‌کند، کاخ سفید در حال غرق شدن در سیاسی بازی ترامپ است؛ این سیاسی بازی، اعتبار آمریکا را نابود خواهد کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رادیو بین المللی چین، کمپین انتخاباتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در سال 2016 تا حدود بسیار زیادی به دلیل بی اعتنایی علنی وی به موضوع علم و از جمله شک و تردید او درباره واکسن و ادعاهایش مبنی بر اینکه تغییرات آب و هوایی یک «فریب» ساخته شده توسط چینی هاست، در ذهن ها مانده است.

بسیاری فکرش را هم نمی کردند که رویکرد ترامپ در جایگاه ریاست جمهوری آمریکا نیز درست در همین جهت فکری اش باشد به طوری که علم کارشناسی و تجربه های علمی را به خاطر منافع سیاسی خودش نادیده بگیرد؛ اما بحران فعلی ناشی از بیماری «کووید-19» به مردم ثابت کرده است که درباره ترامپ اشتباه فکر می کردند.

تصمیم اخیر دولت ترامپ مبنی بر عزل «ریک برایت» یکی از بهترین متخصصان ارشد حوزه ویروس شناسی آمریکا آن هم در اوج بحران وضعیت سلامت عمومی مردم این کشور، بار دیگر محافل علمی را متحیر و شوکه کرده است.

برایت، هدایت یک اداره دولتی در مسیر تولید واکسن کرونا را بر عهده داشت اما ماه گذشته به دلیل اینکه از تبلیغ درمان دارویی ارائه شده توسط ترامپ به عنوان یکی از تغییر دهندگان احتمالی مسیر مبارزه با کووید-19 امتناع کرد، از سمتش کنار گذاشته شد.

رئیس جمهور آمریکا در تاریخ 5 آوریل به خبرنگاران گفت که درمان دارویی پیشنهاد شده دولت او، یک داروی بسیار قوی و قدرتمند است و مردم را نمی کشد. ترامپ گفت: «ما نتایج بسیار خوبی گرفته ایم و آزمایش های بسیار خوبی نیز در این زمینه انجام شده است. ما دقیقا باید چه چیزی را از دست بدهیم؟».

نتایج تحقیقات نشان می دهد که پاسخ این سوال ترامپ که پرسید «ما دقیقا چه چیزی را باید از دست بدهیم؟ ممکن است «جان انسان ها» باشد.

بر اساس نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده توسط «اداره بهداشت و درمان کهنه سربازان» آمریکا، «هیدروکسی کلروکین» و کلروکین مرتبط با آن تاثیر محدودی در پروسه درمان بیماران مبتلا به کووید-19 نشان داده و حتی خطر مرگ در برخی از بیماران را نیز افزایش داده است.

برایت در یک جلسه استماع در کنگره گفت که شهادت می دهد که «علم» و نه «سیاست» و نه «رفیق بازی» باید هدایت کننده مسیر مبارزه با ویروس مرگبار کرونا باشد.

این اولین باری نبود که ترامپ بی اعتنایی صریح خود به علم را به نمایش گذاشت و با بی اعتنایی به اضطرار اعلام شده توسط معتبرترین سازمان بهداشت جهانی در زمینه سلامت عمومی، فرصت حیاتی آمریکا برای مبارزه با کووید-19 را از دست داد.

«نانسی مسونیر» رئیس مرکز ملی بیمارهای ایمنی و تنفسی در مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا در ماه فوریه درباره قطعیت اپیدمی ویروس کرونا میان مردم آمریکا هشدار داده بود؛ مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا همچنین به بیمارستان ها و جوامع مسکونی آمریکا تاکید کرده بود که باید برای مقابله با گسترش ویروس کرونا آماده باشند.

مسونیر در یک کنفرانس رسانه ای درباره اهمیت زمان همه گیری ویروس کرونا در آمریکا و تعداد افرادی که به طور شدیدی به این ویروس گرفتار خواهند شد، هشدار داده بود.

ترامپ در واکنش به این اظهارات مسونیر در عوض اینکه نگران این باشد که آیا اپیدمی کرونا در آمریکا اتفاق می افتد یا خیر، از تاثیر اظهارات رئیس مرکز ملی بیمارهای ایمنی و تنفسی در مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا در سقوط سهام آمریکا عصبانی شد و در تماس تلفنی با «الکس ایزار» وزیر بهداشت آمریکا، تهدید کرد که مسونیر را به دلیل بیانات غیرضروری و ترساندن مردم آمریکا، از سمت خود اخراج خواهد کرد.

بعد از این تهدیدات ترامپ بود که مسونیر کمتر در نشست های مطبوعاتی کاخ سفید و در دید عموم قرار گرفت.

«ران کلین»، هماهنگ کننده واکنش به ویروس «ابولا» در زمان ریاست «باراک اوباما» رویس جمهور سابق آمریکا در این باره گفته است که ترامپ و کاخ سفید یک پیام صریح برای دانشمندان شاغل در دولت آمریکا صادر کرده اند و آن پیام این است که بهای صحبت های بی پرده و اعتراضاتشان را پرداخت خواهند کرد.

قابل ذکر است که رئیس مرکز ملی بیمارهای ایمنی و تنفسی در مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا تنها کسی نبود که شروع به اظهارات بی پرده درباره عملکرد دولت ترامپ در مهار ویروس کرونا کرد بلکه «آنتونی فائوچی»» کارشناس ارشد آمریکا در حیطه بیماری های عفونی نیز مکررا با ادعاهای ترامپ مخالفت کرده است و حتی این مخالفت ها گاهی به ماه ها قبل از زمانی بر می گردد که ترامپ تلاش می کرد تا شرایط را کم اهمیت جلوه دهد.

این کینه زمانی رخ داد که فائوچی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «سی ان ان» تاکید کرد که اگر دولت ترامپ اقدامات مهار و پیشگیری ویروس کرونا را زودتر اتخاذ و عملی می کرد، جان انسان های بیشتری نجات داده می شد. ترامپ نیز پستی را در شبکه اجتماعی «توئیتر» باز نشر داد مبنی بر اینکه فائوچی باید اخراج شود.

خودستایی ترامپ درباره دانش علمی اش در جریان بازدید وی از مرکز پیشگیری و مهار بیماری آمریکا باعث تعجب عده زیادی شد و این تعجب زمانی بیشتر شد که ترامپ یک ماه بعد از این بازدید، پیشنهاد تزریق مواد شوینده و ضد عفونی کننده برای کشتن ویروس کرونا را مطرح کرد؛ چنین اظهاراتی از سوی رئیس جمهور آمریکا منجر به افزایش انتقادات کارشناسان و تمسخر جهانی شد.

قرار نیست دو موضوع سیاست و علم دشمن یکدیگر تلقی شوند؛ دانشمندان در مواجه با یک بحران به دنبال مدرک و بررسی تمامی احتمالات به منظور تصمیم گیری نهایی هستند؛ سیاستمداران نمی توانند توصیه های علمی کارشناسان را ندیده بگیرند و در عین حال از قبول مسئولیت خود در زمینه پیامدهای ناشی از این بی توجهی اشان به توصیه های علمی کارشناسان ممانعت کنند.

پیامدهای بی توجهی سیاستمداران به توصیه های علمی کارشناسان می تواند بسیار ترسناک باشد؛ در حالی که ترامپ مشغول اخراج هر کسی است که با او مخالفت می کند، کاخ سفید در حال غرق شدن در سیاسی بازی ترامپ است؛ این سیاسی بازی ترامپ، اعتبار آمریکا را نابود خواهد کرد.

پاسخ به این سوال که چرا آمریکا تا این اندازه در مقابله با ویروس کووید-19 ضعیف عمل کرده است، احتمالا این باشد که عادت نسبتا قدیمی کاخ سفید، کم اهمیت جلوه دادن و بی توجهی به تخصص های علمی به بهانه های سیاسی (قربانی کردن علم برای سیاست) است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon