پایگاه پژوهشی جنگلهای هیرکانی در گیلان ایجاد میشود
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان گفت: طبق توافقات به عمل آمده با سازمان حفاظت محیطزیست پایگاه پژوهشی جنگلهای هیرکانی در گیلان ایجاد میشود.
مسعود حلاجپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، رونمایی از لوح ثبت جهانی شده جنگلهای هیرکانی که بخش اعظم آن در استان گیلان قرار دارد را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: با پیگیریهای اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان پایگاه پژوهشی جنگلهای هیرکانی در استان تشکیل میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان با تأکید بر اینکه توافقنامه ایجاد پایگاه پژوهشی جنگلهای هیرکانی به امضاء این نهاد و سازمان حفاظت محیطزیست رسیده است عنوان کرد: علاوه بر این در مورد ایجاد موزه میراث طبیعی استان گیلان نیز قصد داریم توافقنامهای را در این زمینه با آموزش و پرورش منعقد کنیم.
حلاجپور ثبت جنگلهای هیرکانی در فهرست آثار جهانی در 14 تیر سال 98 را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه سه سایت آن متعلق به استان گیلان است تصریح کرد: ثبت جهانی آثاری مانند این علاوه بر تحقق امر حفاظت و صیانت از آثار طبیعی تأثیر بهسزایی نیز میتواند در ارتقاء جایگاه گردشگری خارجی کشور داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برای ایجاد موزه میراث طبیعی توافقنامهای به صورت سهجانبه و بین سه نهاد آموزش و پرورش، حفاظت محیطزیست و میراثفرهنگی به امضاء میرسد اظهار داشت: با عزمی که در استان گیلان ایجاد شده به زودی اقدامات بسیار خوبی در حوزه جنگلهای هیرکانی انجام و خبرهای آن منتشر میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان مهمترین دلایل احداث موزه میراث طبیعی استان را مورد تأکید قرار داد و در تشریح جزئیات آن خاطرنشان کرد: معرفی هر چه بهتر زیستگاه ارزشمند گیاهی و جانوری جنگلهای هیرکانی که از عصر دایناسورها برجای مانده از دلایل عمده احداث موزه میراث طبیعی است.
حلاجپور از وجود چیزی حدود 16موزه میراث فرهنگی در استان گیلان سخن گفت و با بیان اینکه ساخت 4 موزه شامل موزه زیتون رودبار، خاویار و چای از دیگر طرحهای در دست اقدام است افزود: طبق برنامه اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان، 65 ویژه برنامه در هفته میراث فرهنگی اجرا میشود.
وی دارا بودن چیزی در حدود 3 هزار اثر شناسایی شده و هزار و 173 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی را از جمله داشتههای استان گیلان ذکر کرد و اظهار داشت: در حال حاضر گیلان از این حیث در ردیف استانهای برتر کشور قرار گرفته به طوریکه طبق آمارها آثار تاریخی و میراث فرهنگی زیادی را در خود جای داده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان امکانات محدود جهت حفظ، حراست و نگهداری از آثار و ابنیه تاریخی استان را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: برای جبران این کمبود و نقیصه لازم است بیشتر از همیشه از همکاری و مشارکت خوب تشکلها و سازمانهای مردم نهاد در این راستا استفاده به عمل آوریم.
حلاجپور ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی را فرصتی مناسب جهت پاسداری از این میراث طبیعی، فرهنگ و زیستبوم دانست و گفت: تپه مارلیک، شکوه تمدن گیلان زمین از دیگر ظرفیتهای میراث فرهنگی استان است که پس از کاوشهای باستانشناسی در دهه 40 آثار 3 هزار ساله سیمین، زرین، سفالی و بلورین از آن کشف شد.
انتهای پیام/614/ی