بررسی نمودار جمعیتی خراسان جنوبی| رشد جمعیت روند نزولی دارد/ ۶۵ درصد مردم بین ۱۵ تا ۶۴ سال سن دارند


بررسی نمودار جمعیتی خراسان جنوبی| رشد جمعیت روند نزولی دارد/ 65 درصد مردم بین 15 تا 64 سال سن دارند

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی با بیان اینکه وضعیت جمعیت استان از سال ۹۵ تا ۹۸ روند نزولی داشته است گفت: ۶۵ درصد جمعیت استان بین ۱۵ تا ۶۴ سال سن دارند.

علیرضا مهراور در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند، اظهار داشت: علت نامگذاری 30 اردیبهشت به نام روز ملی جمعیت، سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی در سی ام اردیبهشت سال 1393 بود که ایشان به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت در کشور تاکید کردند.

وی گفت: وضعیت جمعیت استان خراسان جنوبی از سال 95 تا 98 روند نزولی داشته و در این سالها شاهد کاهش ثبت ولادت در استان بودیم، به گونه‌ای که ثبت ولادت در استان در سال 98 نسبت به سال قبل از آن 8 درصد کاهش یافت.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی افزود: در سرشماری سال 90 یعنی در دوره سال 85 تا 90، نرخ باروری کشور 1.8 فرزند به ازای هر مادر بوده است که این شاخص از سال 91 تا 95 به 2.1 افزایش یافت.

مهراور بیان کرد: سال 94 یک جهش جمعیتی در کشور داشتیم و ثبت ولادت در کشور به 2.3 درصد رسید اما در سال 95 به دلیل ساختار سنی جمعیت و کاهش جمعیت در معرض ازدواج و باروری، تعداد ولادت‌ها با شیب تندی کاهش یافت.

وی با بیان اینکه سال 98 موالد کشور بیش از 12 درصد کاهش داشت افزود: شاخص کلی باروری در خراسان جنوبی از میانگین کشوری بالاتر است.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی عنوان کرد: شاخص کلی باروری در خراسان جنوبی حدود 2.5 و بالاتر از میانگین کشوری است اینکه شاخص باروری کلی به تعداد فرزندی گفته می‌شود که یک مادر در طول دوران باروری به دنیا می‌آورد.

مهراور گفت: شاخص کلی باروری در خراسان جنوبی حدود 2.5 و بالاتر از میانگین کشوری است بر اساس آخرین برآورد نرخ باروری کلی در استان، نرخ باروری در شهرستان درمیان 3.4، قاین 3.1، نهبندان و زیرکوه 3، سربیشه 2.9، طبس و بشرویه 2.8، خوسف 2.7 و بیرجند، فردوس و سرایان 2.6 است.

وی بیان کرد: بر این اساس، بیشترین شاخص باروری طبق آخرین آمارها متعلق به شهرستان درمیان به میزان 3.4 است و کمترین شاخص نرخ باروری کلی در خراسان جنوبی به شهرستان‌های بیرجند، فردوس و سرایان تعلق دارد.

مدیرکل ثبت احوال خراسان جنوبی با بیان اینکه نرخ باروری کلی در مرکز استان 2.6 است افزود: بر اساس آخرین سرشماری حدود 70 درصد جمعیت کشور در فرصت پنجره جمعیتی یا فرصت طلایی قرار دارد این فرصت در استان خراسان جنوبی حدود 65 درصد است. پنجره جمعیتی یا فرصت طلایی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن بیشترین میزان جمعیت در گروه سنی جوان و فعال قرار گرفته باشد.

مهراور افزود: 65 درصد جمعیت استان 15 تا 64 سال سن دارند این گروه جمعیت فعال هستند و این فرصت تا سال 1415 ادامه دارد و باید از این فرصت طلایی استفاده کافی و بهینه داشته باشیم. شاخص باروری کل در استان بیشتر از میانگین کشوری است اما ولادت‌ها در سال 98 نسبت به 97 درصد 8 درصد کاهش داشته است.

وی اظهار داشت: به دلیل ساختار جمعیت استان آمار فوت هم در سال گذشته 6.2 دهم درصد افزایش داشته است.

انتهای پیام/ 254/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon