کرونا در تل‌آویو -۲| محرمانه‌ترین یگان صهیونیستی که کرونا رونمایی کرد

کرونا در تل‌آویو -2| محرمانه‌ترین یگان صهیونیستی که کرونا رونمایی کرد

ویروس کرونا باعث افشای اطلاعات محرمانه ترین یگان اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، پایگاه خبری تحلیلی مداد در گزارشی به بررسی اقدامات رژیم صهیونیستی در مقابله با اپیدمی جهانی کرونا و بحران‌های فراروی این رژیم در همه گیری این ویروس در سرزمین‌های اشغالی پرداخته است.

این گزارش به بررسی ابعاد مختلف بحران های فراروی رژیم صهیونیستی شامل بحران‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی پرداخته و در عین حال نوشت که این ویروس بن بست موجود در فضای سیاسی و انتخاباتی رژیم صهیونیستی را پایان داد. مرکز مطالعاتی مداد در این گزارش همچنین به بررسی پدیده نژاد پرستی رژیم صهیونیستی در سایه شیوع این ویروس پرداخته است.

بحران نظامی تل آویو در نتیجه کرونا

مسئولان نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی همچنین از تاثیر منفی بر رویکرد عملیاتی عناصر ارتش اسرائیل نیز ابراز نگرانی کرده و می‌افزایند که افزایش تعداد نظامیانی که در قرنطینه ناشی از ترس از ابتلا به ویروس کرونا قرار گرفته‌اند، باعث نگرانی هایی در میان سران ارتش شده است. در حال حاضر بنا به دستور وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی بالغ بر 4267 نفر در قرنطینه قرار گرفته‌اند که بیشتر آنها در سفرهای خارج از فلسطین اشغالی بوده‌اند. هر اندازه که آزمایش‌های بیشتری در خصوص نظامیان اسرائیلی انجام می‌شود میزان مبتلایان به این ویروس افزایش پیدا می‌کند و این افراد تحت قرنطینه قرار می گیرند.

در حال حاضر ارتش رژیم صهیونیستی بالغ بر 100 نظامی خود را در یک مرکز ویژه ارتش در مرکز سرزمین های اشغالی قرنطینه کرده است. این افراد از خارج از سرزمین‌های اشغالی وارد فلسطین شده بودند. درهمین مرکز خانواده‌های عناصر ارتش که اخیرا از سفر خارج بازگشته اند نیز تحت قرنطینه قرار گرفته اند.

در حال حاضر ابتلای 6 نظامی اسرائیلی به ویروس کرونا تایید شده است. در نتیجه این اتفاق ارتش اسرائیل تصمیم گرفته تمامی پایگاه های نظامی خود را به مدت 30 روز ببندد تا از میزان ارتباط نظامیان با شهروندان شهرک‌نشینان جلوگیری کند.

کرونا و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی

تاثیرات اپیدمی کرونا تنها منحصر به سلامت افراد در سرزمین‌های اشغالی نمی شود، بلکه به تهدیدی برای امنیت داخلی و امنیت اقتصادی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. در سرزمین‌های اشغالی مناقشه های مختلفی در سطوح رسمی و غیررسمی در خصوص تاثیرات ویروس کووید 19 بر امنیت داخلی اسرائیل برگزار شده است. در همین رابطه آکادمی امنیت داخلی اسرائیل در 12 مارس گذشته کنفرانسی را بدون حضور مردم تحت عنوان کرونا، امنیت داخلی و دموکراسی برگزار کرد. در این کنفرانس به تردید و تزلزل تصمیم سازان بین المللی و شکاف‌های گسترده در خصوص اطلاعات متعدد در زمینه ماهیت ویروس و نحوه انتشار آن و چالش های فراروی آن اشاره شده است.

مجموعه مطالعات و مقالات نگاشته شده در این خصوص، تاثیرات این ویروس بر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی را در چندین سطح بررسی کرده است:

- تنش در میان بخش ها و موسسات مختلف و نقش ارتش: نحوه تعامل رژیم‌ صهیونیستی با ویروس کرونا در شرایطی است که این ویروس یک تهدید ناشناخته به شمار می‌رود و می‌تواند در سایه افول فعالیت‌های بخش بهداشتی اسرائیل که طی سال‌های گذشته به وجود آمده، چالشی مضاعف برای تل‌آویو ایجاد کند. کاهش خدمات بهداشتی در اسرائیل در نتیجه توجه به اولویت‌های دیگر نظیر مسائل امنیتی و نظامی رخ داده است.

بر خلاف گزارش‌های تبلیغاتی و شانتاژ رسانه ای موجود، ارتش اسرائیل آمادگی لازم برای بر عهده گرفتن مسئولیت های ناشی از گسترش ویروس کرونا را ندارد و ترجیح می دهد این بار را به موسسات غیر نظامی نظیر موسسات بهداشتی و پلیس بسپارد. ژنرال‌های ارتش نیز هیچ تمایلی به مدیریت فعالیت های مبارزه با کرونا در سرزمین‌های اشغالی از خود نشان نمی‌دهند و نقش خود را منحصر به ارائه حمایت و پشتیبانی های ثانویه از موسسات مدنی کرده اند. این موضوع ضعف پتانسیل مادی اسرائیل در نحوه تعامل با این ویروس را در ابعاد کادر پزشکی و پیشگیری از گسترش ویروس و کمبود تاسیسات قرنطینه و خودروهای امدادی و وسایل پیشگیری و تجهیزات ویژه این بیماری نشان می دهد.

- کرونا همچنین بحران موسساتی موجود در ساختارهای سیاسی اسرائیل را نشان داد. به عنوان مثال ثابت کرد که دستگاه دیپلماسی عمومی دفتر نخست وزیر اسرائیل بیش از یک سال است که مدیر ندارد و همین موضوع بر سیستم اطلاع رسانی و همگرایی کابینه با صهیونیست های حاضر در سرزمین‌های اشغالی تأثیرگذار بوده است.

 افرایم عنبار مدیر آکادمی استراتژی و امنیت قدس می‌گوید که کرونا باعث تضعیف امنیت داخلی اسرائیل شده، چرا که بسیاری از یگان های موجود ارتش از کمبود نیروی انسانی رنج می برند. وی کرونا را جنگی ضد اسرائیل می داند که از جهات مختلف شبیه به جنگی است که در آن از سلاح های بیولوژیک و شیمیایی استفاده می‌شود. وی معتقد است که زیرساخت‌های ارتش نیز برای تعامل با بحران‌هایی نظیر زلزله و حملات موشکی طراحی شده و همخوانی با بحرانی نظیر شیوع ویروس کرونا ندارد.

بنابر گزارش این مرکز مطالعاتی، در شرایط کنونی تغییرات اساسی و ساختاری در بخش قابل توجهی از تمرینات عمومی ارتش جهت سازگاری با شرایط کنونی صورت گرفته و عملیات نظامی ارتش در مناطق مسکونی کرانه باختری کاهش پیدا کرده است. همچنین اجرای فاصله گذاری اجتماعی باعث بروز مشکلاتی در مدیریت موانع ایست و بازرسی و گذرگاه ها و نقاط تفتیش در سرزمین‌های اشغالی شده و روحیه مبارزاتی عناصر ارتش را نیز دچار اختلال کرده است. علاوه بر تمام اینها این ویروس باعث تهدید منابع مالی ارتش شده که تاثیرات مستقیم و غیرمستقیمی بر بودجه رژیم صهیونیستی دارد.

کرونا و افول نقش رسمی ارتش صهیونیست

شیوع ویروس کووید 19، ارتش رژیم صهیونیستی در برابر چالشهای فراگیری قرار داده است. در حالی که سخت گیریهای ارتش اسرائیل برای جلوگیری از شیوع ویروس در میان نظامیان خود بیشتر از مطالب اعلام شده توسط وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی است، اما هر اندازه که گسترش ویروس کرونا در جامعه صهیونیستی ادامه پیدا کند، تعداد مبتلایان در ارتش نیز افزایش پیدا خواهد کرد، لذا ارتش برخی اقدامات سخت گیرانه مانند لغو مرخصی‌ها در یگان‌های حیاتی خود را در دستور کار خود قرار داده است.

چالش دیگری که ارتش با آن مواجه است لزوم کمک به غیرنظامیان به ویژه از طریق فرماندهی جبهه داخلی اسرائیل است، گرچه ارتش اسرائیل تا کنون به صورت جدی وارد کارزار نشده، اما در صورتی که اوضاع پیچیده تر از شرایط کنونی شود نیاز به مداخله فرماندهی جبهه داخلی بیش از پیش احساس خواهد شد.

کرونا و رونمایی از یگان فوق سری ارتش اسرائیل

زاک دوفمن با اشاره به اینکه تحولات ساختاری و ایدئولوژیک ایجاد شده در ارتش اسرائیل باعث افشای هویت یگان فوق سری در ارتش اسرائیل شده، اعلام کرد که یگان 81 به عنوان مخفی ترین یگان سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل مسئول توسعه تکنولوژی پشتیبانی عملیات نظامی است، اما در سایه فشارهای ناشی از شیوع بیماری کرونا، هدف این یگان از حمایت از عملیات نظامی و جنگ به سمت رعایت رویکرد مقابله با شیوع این بیماری تغییر پیدا کرده است.

بعد از این که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی حالت فوق‌العاده در سرزمین های اشغالی اعلام کرد، ابزارهای رصد فضای مجازی اسرائیل برای پیگیری مبتلایان احتمالی وارد عمل شد. نتانیاهو معتقد است که این تصمیم متفاوت از تمامی تصمیمات استراتژیکی است که از زمان اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی گرفته شده است. یگان 81 ارتش رژیم صهیونیستی همچنین تلاش دارد راه حل هایی برای برخی چالش های پزشکی ارائه دهد. در همین راستا مأموریت تبدیل کردن دستگاههای تنفس مصنوعی خانگی به دستگاه های مورد استفاده در بیمارستان ها و نحوه به کارگیری تهویه مطلوب در بیمارستانها به عهده این یگان گذاشته شده است. همچنین یگان مرکز ماموریت ایجاد تکنولوژی محافظت از راننده در کابین خودروی نظامی خود برای جلوگیری از ابتلا به کرونا و تماس با محیط اطراف در خودروهای نظامی مخصوص انتقال مجروحان جنگی را برعهده گرفته و حدود 150 خودروی امدادی با این تکنولوژی تجهیز شده‌اند.

تاثیر کرونا بر مناقشات بین المللی رژیم صهیونیستی

کرونا تهدیدی مستقیم برای جهانی سازی به شمار رفته و مسئولیت فردی هر کشور در تعامل با این ویروس و بهبود اوضاع اقتصادی آن در سایه تغییرات زیرساختی در ماهیت نظام جهانی را تعمیق می‌بخشد. در مناقشات بین‌المللی بعد از شیوع ویروس کرونا رقابت های چین و آمریکا افزایش پیدا می‌کند و رکود اقتصادی آمریکا بیش از پیش محتمل می‌شود و این موضوع در نتایج انتخابات این کشور تاثیرگذار بوده و به عاملی منفی برای انتخاب مجدد دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا تبدیل می‌شود. ویروس مذکور همچنین طرح و برنامه های جدید آمریکا برای کاهش حضور نظامی این کشور در خارج به ویژه در عراق را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود ایران دسترسی بهتری به حزب الله و سوریه داشته باشد. 

ادامه دارد..

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران