دعای روز بیست‌وهشتم ماه مبارک رمضان/ خدایا بهره‌ام را از مستحبات زیاد کن

دعای روز بیست‌وهشتم ماه مبارک رمضان/ خدایا بهره‌ام را از مستحبات زیاد کن

دعای بیست‌وهشتمین روز از ماه مبارک رمضان را به‌‌همراه توضیح آن بخوانیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده می‎شود توسط ابن‌عباس از حضرت پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کرده‎اند و ما این ادعیه را از کتاب «‏اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل می‌کنیم. این کتاب‏ مانند سایر کتاب‌هاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه ‌بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که مرحوم شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.

اینک به‌‌مناسبت فرا رسیدن بیست‌وهشتمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز به‌همراه توضیحی دربارۀ آن منتشر شده است:

اللّـهُمَّ وَفِّرْ حَظّى فیهِ مِنَ النَّوافِلِ وَ أَکْرِمْـنى فیـهِ بِاِحْـضـارِ الْمَسـائِلِ وَ قَرِّبْ فیهِ وَسیلَتى اِلَیْکَ مِنْ بَیْنِ الْوَسائِلِ یـا مَنْ لا یَشْـغَلُهُ اِلْحـاحُ الْمُـلِحّـینَ؛
«خدایا در این روز، بهره‌ام را از مستحبات، افزون گردان و مرا با حاضر کردن خواسته‌ها گرامى بدار و از میان وسایل، وسیله رسیدنم به حضورت را نزدیک گردان، اى که پافشارىِ اصرارکنندگان، بازش نمى‌دارد ومشغولش نمى‌کند.»

حجت‌الاسلام حسن شریعت‌زاده کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با تسنیم به بیان نکاتی دربارۀ دعای امروز ماه رمضان پرداخت و گفت: پروردگار عالم در قرآن مقامات مؤمنان را متفاوت می‌داند، این تفاوت از سنخ عمل است؛ یعنی عمل آنها و میزان تقرب آنها به حضرت حق جل جلاله متفاوت است مانند اخلاص آنها، اخلاق، کرامت‌ها، واجبات و نوافل «وَالمُؤمِنونَ وَالمُؤمِناتُ بَعضُهُم أَولِیاءُ بَعضٍ».

نوافل به‌عنوان مستحبات در حکم تکمیل حلقه بندگی است، کسی که نافله می‌خواند عاشق عبادت، عاشق نماز، عاشق نماز شب است، نافله در حکم تکمیل حلقه تقرب به پروردگار است؛ چون به طور کلی رسول خدا فرمود: نماز مایۀ تقرب است.

خدایا مرا موفق به انجام نوافل بگردان و خواسته‌هایم که در این شب‌ها در دعاها بیان کردم مورد عنایت قرار بده. عوامل استجابت دعا زیادند، من به مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنم؛ زمان: مثل ماه مبارک رمضان، شب‌های قدر یا شب عید فطر؛ مکان: مانند مسجد، حرم حضرت سیدالشهداء یا بالای سر رسول خدا محمد مصطفی(ص).

عامل دیگر عوامل انفرادی هستند مانند اینکه مصلحت الهی اقتضا کند که این نعمت به او برسد یا نرسد یا مسئله پدر و مادر که بسیار در استجابت دعاها مؤثر است. بنابراین کسی که وارد این ماه می‌شود خیلی از لوازم استجابت دعا را به همراه دارد .

اگر این شرایط جمع شود دعای انسان با مسئله کلیت مصلحت حضرت حق می‌تواند اجابت خوبی برای انسان داشته باشد، خدایا نوافل را جهت تکمیل حلقه عبادت و بندگی خودت قرار دادی، مرا موفق به انجام نوافل کن، دعایم را بپذیر، وسیله‌ام را که در در اجابت دعا قرار داده‌ام قبول کن.

قرآن کریم می‌فرماید برای رسیدن به خدا اتخاذ وسیله کنید یعنی به سمت خدا که می‌آیید با وسیله باشید که دعای شما تقرب بهتری پیدا کند. نماز وسیله است، نافله وسیله است، زیارت حضرت سیدالشهداء(ع) وسیله است، شفاعت اهل بیت وسیله است.

اینکه در دعای توسل می‌خوانیم ای آبرودار! نزد خدا برای ما شفاعت کن، این هم وسیله است؛ یعنی وسیله‌ام را بپذیر ای کسی که اصرار بندگانت و پافشاری آنها و صدای آنها نه تو را خسته می‌کند و نه بر تو این صداها مشتبه می‌شود. خدایا تو از خدایت دست بر نمی‌داری و من هم از گدایی هم دست بر نمی‌دارم، خدایا دستم را بگیر.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران