آشنایی خانواده ها با فرهنگ معصومین(ع) مهم ترین هدف جشنواره کتابخوانی رضوی است


آشنایی خانواده ها با فرهنگ معصومین(ع) مهم ترین هدف جشنواره کتابخوانی رضوی است

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی قم گفت: اگر نرم افزارهای تبلیغاتی برای اطلاعی رسانی جشنواره کتابخوانی رضوی طراحی شود شاهد مشارکت حداکثری می شویم ضمن آنکه سبب آشنایی خانواده ها با فرهنگ معصومین(ع) به خصوص امام رضا(ع) می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سجاد عمرانی در نشست توسعه همکاری های اداره کل کتابخانه ها و مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور که با هدف اجرای برنامه های مشترک کتابخوانی در قم برگزار شد، اظهار داشت: محتواهای تولید شده در این مرکز از استقبال خوب مخاطب خاص و عام برخوردار است و محصولات علمی، اجتماعی با کیفیتی را در ایام کرونا به کاربران خود ارائه داده است.

وی افزود: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور دارای زیرساخت های مناسبی برای امضا تفاهم نامه در سطح ملی برای استفاده عموم مردم از منابع اطلاعاتی به صورت رایگان در سراسر کشور است.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم هدف از این کار را اجرای منویات رهبرمعظم انقلاب اسلامی و دغدغه ایشان در حوزه کتابخوانی دانست و ابراز امیدواری کرد با تعامل دوجانبه گامی موثر در تحول مطالعه و امر خواندن برداریم.

عمرانی تصریح کرد: کتابخانه های الکترونیکی زیادی وجود دارد اما کتابخانه های دیجیتال مرکز نور با ایده های هوشمندانه و بهره مندی از وجود نخبگان و مخاطب شناسی، پیشرفت های چشمگیر و اثربخشی داشته است.

وی به ظرفیت عظیم این مرکز برای غنی سازی کتابخانه های عمومی به ویژه بخش مرجع کتابخانه به عنوان بخشی تخصصی ویژه پژوهشگران اشاره کرد و گفت: با تعامل این پژوهشگاه با کتابخانه ها، می توانیم از تولیدات علمی، پژوهشی این مرکز برای مراجعه کنندگان استفاده کنیم چرا که هر دو نهاد مکمل یکدیگر و دارای یک هدف مشترک و از پتانسیل های خوبی برخوردار هستند و تجمیع بانک اطلاعات منابع نور برای محققان و دانشجویان علاقمند به امر تحقیق باعث ارتقاء سطح پژوهش و اگاهی در جامعه می شود.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم ادامه داد: با توجه به استانداردها و قوانین موجود و همچنین وجود سرمایه های اجتماعی و شناخت جامعه هدف، زمینه و بستر مناسبی برای خلاقیت در تولید کتاب های پرمحتوا و غنی و مورد نیاز مخاطب در راستای گسترش فرهنگ کتابخوانی آماده است.

عمرانی افزود: رویکرد نهاد کتابخانه های عمومی کشور با هدف تحقق منویات رهبرانقلاب در حوزه کودک و نوجوان است و برای این گروه سنی سرمایه گذاری و برنامه ریزی های مبتکرانه ای انجام داده است.

وی بیان کرد: پیشنهاد ما در این باره نیز تولید نرم افزارهای کتابخوانی، فرهنگی و مذهبی در قالب بازی و هنر اصیل اسلامی و ایرانی است و با توجه به استعدادهایی که در این مرکز وجود دارد ایجاد چنین فضایی مانع بسیاری از انحرافات می شود.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم عنوان کرد: زیرساخت ها و بنای اقتصادی یک کشور زمانی توسعه پیدا می کند که مطالعه و سواد خواندن افزایش پیدا کند و فعالیت نهاد کتابخانه ها نیز در ایام تعطیلات کرونایی بر همین اصل استوار بود و همچنان در فضای مجازی با هدف بهبود شرایط، مدیریت بحران و آگاهی بخشی به خانواده ها با تشویق به مطالعه و دیگر برنامه های سرگرمی به فعالیت خود ادامه می دهد.

عمرانی با اشاره به برگزاری دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی بیان عنوان کرد: اگر نرم افزارهای تبلیغاتی برای اطلاعی رسانی این جشنواره برای سه گروه سنی کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال طراحی شود و در اختیار مردم قرار بگیرد قطعا شاهد مشارکت حداکثری می شویم ضمن آنکه سبب آشنایی خانواده ها با فرهنگ معصومین علیه السلام به خصوص امام رضا(ع) می شود.

وی خاطرنشان کرد: سجاد عمرانی در پایان تاکید کرد: در تفاهم نامه، تسهیل و امکان دسترسی آزاد به منابع علمی، پژوهشی الکترونیکی و دیجیتالی برای محققان، پژوهشگران و دانشجویان مدنظر است که امیدواریم محدودیتی در این زمینه وجود نداشته باشد.

استفاده از پایگاه اینترنتی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی فرا ملی است

حجت الاسلام بهرامی رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری نور نیز در این نشست افزود: شتاب و سرعت عمل در فضای مجازی قابل پیش بینی بود و مراکزی که در این حوزه فعال بودند، پیامدهای مثبت و منفی آن را ارزیابی کردند و به اهمیت آن و ورود به این فضا و تولید محتوایی مناسب و درخور مخاطب اهتمام ورزیدند.

وی افزود: در حوزه کتابخوانی یکی از راهکارها، معرفی و ترویج مطالعه با هدایت مخاطبان به فضای مجازی بود و با هم اندیشی و مدیریت، جامعه هدف را به سمت کتاب ها، مجلات در شبکه های اجتماعی تشویق کردیم.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری نور بیان کرد: درحال حاضر برای تهیه کتاب ها به ویژه کتب مرجع از نرم افزارها استفاده می کنیم و این مرکز آمادگی دارد که برای توسعه و پیشرفت کتابخانه های عمومی و ترویج امر مطالعه کمک و همکاری لازم را داشته باشد.

بهرامی عنوان کرد: در مرحله نخست باید از شرایط و ایجاد چگونگی تحول در حوزه کتابخوانی شناخت داشته باشیم و مرکز نور در حوزه فعالیت های علوم انسانی و اسلامی خوش درخشیده و از کتب، مجلات و آرشیو هایی با کیفیت بالا برخوردار است که اطلاعات مربوط به سال های پیشین را نیز به دیجیتال تبدیل کرده است.

وی ادامه داد: این کتب و مجلات به لحاظ متنی و تصویری با شمارگان بالا به راحتی قابل جستجو هستند و گنجینه عظیمی است که توسط نخبگان این سازمان فراهم شده است و ما آن را به صورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار می دهیم.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور خاطرنشان کرد: برخی از نویسندگان و ناشران از طرح رایگان استقبال نمی کنند و تمایل دارند از آثار خود سودی را به دست آورند که این مرکز برای دریافت مجوز کتابها طرح حق اشتراک را برای این صنف گذاشته است که با استقبال خوبی هم روبرو شد.

در ادامه جلسه حجت الاسلام اکبر راشدی‌نیا، قائم مقام محتوایی ریاست مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی اظهار داشت: استفاده از پایگاه اینترنتی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نورسافت) فرا ملی است و منابع آن به زبان‌های عربی و فارسی ترجمه شده که از لحاظ علمی درسطح بالایی قرار دارند.

 وی خاطرنشان کرد: با توجه به پایش های استاندارد و دقت نظر در تولید محتوا توسط نخبگان، فضایی علمی، پژوهشی، تخصصی و ترویجی داریم و مقاله ها و مجله ها عمومی نیست؛ ضمن آنکه روزانه بیش از 70 هزار نفر به سایت مراجعه می کنند که 40 درصد آنان از کشورهای خارجی هستند، در دوران کرونا تعداد کاربران ما به 50 درصد رسید.

انتهای پیام/452/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon