طرح‌های صهیونیستی برای بلعیدن قدس-۲|تخلیه جمعیت فلسطینی از قدس

طرح‌های صهیونیستی برای بلعیدن قدس-2|تخلیه جمعیت فلسطینی از قدس

تلاش برای خالی کردن قدس از فلسطینیان با سیاست‌های مختلف دنبال می‌شود و به جای آن جمعیت صهیونیست را با روش های مختلف در قدس سکونت می دهند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، قدس به عنوان شهری که سه دین توحیدی در آن مکان مقدس دارند، مرکز درگیری در فلسطین بوده است. صهیونیست ها از زمان اشغال فلسطین به دنبال تسلط بر قدس بوده اند و در این راستا طرح های مختلفی را در این شهر مقدس اجرا کرده اند. گام نخست آنها تسلط بر منطقه موسوم به شهر قدیمی است که مجموعه مسجدالاقصی در آن منطقه قرار دارد. تلاش برای از بین بردن مسجدالاقصی و ایجاد معبد سوم سلیمان به جای آن اولین برنامه آنها بوده است که از یک قرن قبل برای آن طراحی کرده اند.

تلاش برای یهودی سازی قدس

گام دوم صهیونیست ها برای بلعیدن قدس، تلاش برای یهودی سازی این شهر مقدس است. یهودی سازی قدس یک اقدام زیرساختی و دراز مدت و به نوعی فرهنگی است که از سال 1967 و پس از اشغال قدس در جریان جنگ رمضان سال 1967 موسوم به جنگ 6 روزه آغاز شد و وجوه مختلفی را در بر می گیرد. مهمترین وجه اجرایی آن امروز خالی کردن قدس از جمعیت فلسطینی است.

تخلیه جمعیت فلسطینی از قدس

گام نخست صهیونیست ها برای یهودی سازی این شهر آن است که تنها یهودیان در این شهر ساکن باشند لذا در این راستا شرایطی را ایجاد کردند تا اولاً، جمعیت فلسطینی ها افزوده نشود ثانیاً، جمعیت موجود نیز به مرور از قدس بیرون روند. در این راستا اقدامات مختلفی از سوی صهیونیست ها آغاز شده و پی گیری می شود.

کارت هویت فلسطینیان و سناریوهای لغو آن

با اشغال شهر قدس در سال 1967، اردن به عنوان متولی ساکنان فلسطینی این شهر معرفی شد لذا به شهروندان فلسطینی شهر قدس گذرنامه اردنی داده شد. این گام نخست صهیونیست ها بود برای آنکه بگویند در قدس هیچ فلسطینی حضور ندارد. پس از آن، رژیم صهیونیستی نیز برای فلسطینیان ساکن قدس، مجوزی برای ادامه حضور در قدس صادر کرد و آن را «کارت هویت» نامگذاری کرده است. این کارت هویت تنها یک مجوز برای حضور و رفت و آمد فلسطینیان ساکن قدس در این شهر است و برای فلسطینیانی صادر شده است که در آن سال ساکن قدس بوده اند.

این کارت تابع قوانینی است که توسط دادگاه عالی قضایی رژیم صهیونیستی وضع شده است. براساس این قوانین دادگاه عالی رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که «ولادت» در قدس لزوماً به شهروندان فلسطینی اجازه اقامت در قدس را نمی دهد و دوری از شهر قدس هم لزوماً موجب لغو مجوز یا «کارت هویت» شهروندان فلسطینی قدس نمی شود.

براساس قانون ورود به زمین های تحت سیطره رژیم صهیونیستی اگر کسی وارد سرزمین های اشغالی، شود می تواند به او اجازه اقامت داده شود اما اگر یک فلسطینی که این مجوز را کسب کرده، کارتِ اقامتِ یا گذرنامه کشور دیگری را به دست آورد، یا مدت 7 سال در یک کشور دیگر مقیم شود این کارت هویت و به تبع آن اجازه اقامت در فلسطین و شهر قدس را از دست می دهد. اینها روش هایی است که صهیونیست ها شهروندی فلسطینیان قدس را از آنها سلب کرده، مانع حضور دائم آنها در قدس شوند. سال 2013 رژیم صهیونیستی این کارت ها را تغییر داد و بر روی آنها جمله «اقامت برای 10 سال» را حک کرد. معنای آن این است که صهیونیست ها تا سال 2023 قصد دارند تمام این کارت ها را که بین فلسطینیان به کارت آبی معروف اند باطل کرده، اجازه حضور هیچ فلسطینی را در قدس ندهند.  

علاوه بر این اگر فلسطینیان شهر قدس با فلسطینیانی که در کرانه باختری یا نوار غزه زندگی می کنند ازدواج کنند به همسران آنها در کرانه باختری و نوار غزه «کارت هویت» قدس داده نمی شود.

با بهانه تراشی های فوق صهیونیست ها بین سال 1967 تا 2010 حدود 14هزار «کارت هویت» آبی را باطل کرده و صاحبان آنها را از زندگی در قدس منع کرده اند.

عدم صدور مجوز ساخت و ساز یا تعمیر بنا

یکی از اقدامات صهیونیست علیه فلسطینیان شهر قدس، ممانعت از ساخت و ساز ساختمان ها و مستغلات مربوط به فلسطینی ها است. برای فلسطینی ها مجوزی صادر نمی شود تا بتوانند خانه های خود را از نو بسازند یا حتی اقدام به تعمیر املاک و مستغلات خود کنند. براساس گزارشی که یک سازمان غیر دولتی رژیم صهیونیستی ارائه کرده است طی سال های 2000 تا 2007 تعداد مجوزهایی که برای ساخت و ساز به صهیونیست ها داده شده قریب 19 هزار مجوز است اما در همین دوره تعداد مجوزهایی که به فلسطینیان داده شده 91 مجوز است که همگی مربوط به قدس هم نیستند.

در این شرایط اگر فلسطینیان اقدام به بازسازی یا تعمیر املاک و مستغلات خود بدون مجوز کنند صهیونیست ها با حضور ارتش فرد مذکور را مجبور می کنند بنای بدون مجوز تعمیر شده را تخریب کند و اگر این کار را انجام ندهد ضمن تخریب آن توسط ارتش رژیم صهیونیستی هزینه تخریب را به اضافه جریمه بازسازی بدون مجوز از وی اخذ می کنند.

مصادره خانه های فلسطینیان قدس

یکی از اقدامات رایج صهیونیست ها در فلسطین این است که اگر یک فرد صهیونیست مدعی مالکیت خانه یکی از فلسطینیان در دادگاه شود و علیه فرد فلسطینی اقامه دعوا کند دادگاه پس از رسیدگی برای آن ملک حکم مالکیت جدید صادر می کند. این احکام معمولاً براساس دلایل واهی و بدون سند صادر می شوند مثلاً  در برخی موارد حکم بر اساس این استدلال صهیونیست مدعی صادر شده که اجداد وی چند هزار سال قبل در این شهر بوده اند و حالا دیگر حضور ندارند و املاک آنها در آن زمان گم شده است. در مواردی از این دست دادگاه حکم را به نفع فرد صهیونیست صادر کرده، بدون آنکه به فرد فلسطینی در خصوص ادعای روی ملک او خبر داده شود و به او اجازه دفاع از خود در دادگاه را بدهند، دادگاه فرد فلسطینی را مجبور می کند خانه اش را تخلیه کرده به فرد صهیونیست تحویل دهد.

تغییر تقسیم بندی استانی قدس

براساس آخرین آمار موجود تا سال 2018 بین 200 تا 300 هزار فلسطینی در قدس حضور داشته اند. حدود یک سوم این جمعیت در دو منطقه شعفاط و کفر قدوم زندگی می کنند. سال 2018 با طرحی که نیر برکات شهردار رژیم صهیونیستی در قدس ارائه کرد این دو منطقه را از تقسیم بندی شهر قدس خارج کردند. با این اقدام عملاً جمعیت فلسطینی ها در شهر قدس کمتر از صهیونیست ها خواهد شد. با این اقدام صهیونیست ها، فلسطینی های این دو منطقه برای رفت و آمد به شهر قدس با مشکلات جدید مواجه خواهند شد. کارت های هویت آنها به عنوان شهروند قدس باطل می شود و آنها باید برای ورود به شهر قدس از کارت موقت رفت و آمد که با عنوان کارت های آبی شناخته می شوند استفاده کنند. این کارت ها در ایام حساس فقط برای زنان و مردان بالای 45 سال صادر می شود.

جمع بندی

صهیونیست ها مهمترین بخش سیاست های اشغال و بلعیدن قدس را در خالی کردن جمعیت فلسطینی و جایگزین کردن صهیونیست ها به جای آنها متمرکز کرده اند. این سیاست با روش های گوناگون دنبال می شود. از لغو مجوز حضور فلسطینیان گرفته تا عدم صدور مجوز ساخت و ساز و تغییر تقسیم بندی استانی در قدس همگی برای این طراحی شده اند که تعداد فلسطینیان را کمتر از صهیونیست ها کنند و هدف نهایی یهودی سازی کامل این شهر مقدس است.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon