فعلا شرایط برای ازسرگیری خدمات اتوبوسرانی در قم عادی نشده است
شیوع کرونا چند ماهی است که سبب تعطیلی خدمترسانی خطوط اتوبوسرانی در شهر قم شده است و مردم در این زمینه مطالبه ازسرگیری این خدمات دارند ولی تصمیم ازسرگیری همچنان منوط به مصوبه ستاد استانی مقابله با کروناست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، واژه کرونا کلمهای که بیش از هر چیزی در این روزها تکرار میشود و بخشی از زندگی فردی و اجتماعی همه افراد جامعه را در چند ماه گذشته تحت تأثیر قرار داده و سبب شده بخشی از جامعه سیاهپوش عزیزانشان شوند آنهم با شرایط عدم همدردی و حضور دوستان و آشنایان.
رعایت بهداشت فردی، محدودیتهای اعمالشده برای حضور در جامعه، تعطیلی مراکز تفریحی و تجاری و حتی تعطیلی مدارس، دانشگاهها و ادارات اتفاقاتی بوده که در این چند ماه گذشته بهواسطه شیوع ویروس کرونا پشت سر گذاشتهایم.
یکی از محدودیتهای که در زندگی تعداد بسیاری از شهروندان تأثیر داشته و سبب کاهش تردد در سطح شهر شده تعطیلی ناوگان اتوبوسرانی است، تصمیمی که با صلاحدید ستاد مبارزه با کرونا استان گرفتهشده و راهاندازی دوباره آن نیز به تصمیم این ستاد بستگی دارد.
امیر یزدی مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم در این زمینه تأکید دارد که راهاندازی خطوط اتوبوسرانی با تصمیم ستاد مبارزه با کرونا بوده و هنوز تصمیمی هنوز برای آن گرفته نشده است.
اما نیاز شهروندان در راهاندازی خطوط اتوبوسرانی با آغاز به کار بسیاری از مشاغل مسئلهای است که نمیتوان به آن بیتوجه ماند.
نقش اتوبوس در پردیسان
اکرم ساداتی مادر دو فرزند ساکن در پردیسان، تعطیلی ناوگان اتوبوسرانی را نوعی فلج شدن زندگی در پردیسان میداند و میگوید: تعطیلی اتوبوسها برای قطع زنجیره انتقال ویروس درست بوده اما برای ما که در پردیسان زندگی میکنیم و وسیله نقلیه شخصی نداریم بسیار سخت است و ما حتی برای خرید ساده نیز به مشکل برخوردیم.
ابوالفضل درودگر نیز میگوید: من کارگرم و منزلم شیخآباد است و هرروز برای اینکه برم سرکار باید سوار تاکسی شوم و هزینه کرایه تاکسیها برای من خیلی زیاد است.
جواد معتمدی نیز که در مغازهای در بازار کار میکند و از خیابان طالقانی هرروز باید تا بازار بیاید میگوید: با گران شدن بنزین کمتر از موتور استفاده میکردم و با اتوبوس به مغازه میایم اما الآن دوباره با موتور مجبور به تردد هستم و هرروز کلی باید دنبال جای پارک هم بگردم.
اما واقعیت این است که بعد از ماهها تلاش کادر درمانی و مدیران استان برای کنترل این ویروس تصمیمگیری برای عادیسازی شرایط شهر تصمیم سختی بوده و نیازمند بررسی همهجانبه دارد.
حفظ سلامت شهروندان اولویت نخست مدیران استان
بهرام سرمست استاندار قم مبنای تصمیمهای ستاد مبارزه با کرونا و مدیریت استانی را حفظ سلامتی شهروندان میداند و میگوید: هنوز باید پروتکلهای بهداشتی بهصورت جدی رعایت شود و برای هر اقدامی تیم کارشناسی قبل از آن بررسیهای لازم را انجام دهند.
عباس ذاکریان معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم نیز با بیان احتمال افزایش 25 درصدی انتقال ویروس کرونا در ناوگان حملونقل عمومی میگوید: ضدعفونی کردن اتوبوسها، عدم دریافت کرایه نقدی، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در استفاده از اتوبوسها و کاهش سرفاصلههای توقف اتوبوسها برای کاهش زمان تجمع شهروندان در ایستگاههای اتوبوس از نکاتی است که در هنگام راهاندازی مجدد خطوط اتوبوسرانی اعمال خواهد شد.
آخرین وضعیت راهاندازی مجدد خطوط اتوبوسرانی در قم
امیر یزدی مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم از انجام مذاکراتی با سازمان صنعت معدن و تجارت و دانشگاه علم پزشکی خبر داد و اظهار داشت: برای راهاندازی خطوط اتوبوسرانی باید لوازم بهداشت فردی مانند دستکش و ماسک به تعداد زیاد و باقیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد تا بتوانیم شرایط را بهتر کنترل کنیم.
نکته قابلتوجه این است که در چند هفته گذشته با گرانی کرایه تاکسی مطالبه و تقاضای مردم برای راهاندازی خطوط اتوبوسرانی افزایشیافته و شهروندان و ساکنان اطراف شهر این تقاضا را به جدیت بیشتری دنبال میکنند.
بخش آسیبپذیر جامعه متقاضی راهاندازی اتوبوس است که احتمالاً برای خرید ماسک و دستکش نیز دچار مشکل بوده و باید تدابیر لازم برای آن اندیشیده شود.
همه اقشار جامعه با شیوع ویروس کرونا دچار آسیب جدی شدند و اقشار آسیبپذیر جامعه بیشترین صدمه را در این برهه از زمان دیدهاند که باید با نگاهی متفاوت به نیازهای آنها توجه کرد.
امروز جامعه خواستار راهاندازی خطوط اتوبوسرانی است و مدیران شهری بهویژه معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری در حال آمادهسازی بستر لازم برای مدیریت شرایط و ارائه خدمات گسترده به مردم است اما همچنان نگرانیها از شیوع دوباره این ویروس وجود دارد.
انتهای پیام/456/ی