حال و هوای رزمندگان ‌پس از آزادسازی خرمشهر / در ‌عملیات بیت المقدس انسجام عراقی‌ها از هم پاشید + فیلم


حال و هوای رزمندگان ‌پس از آزادسازی خرمشهر / در ‌عملیات بیت المقدس انسجام عراقی‌ها از هم پاشید + فیلم

رزمنده گیلانی حاضر در عملیات فتح خرمشهر: خرمشهر به‌‌خاطر ایمان رزمندگان اسلام و لبیک آنان به ندای الهی امام(ره) آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سوم‌خرداد ماه در حقیقت ایام‌الله فراموش‌نشدنی و خاطره‌آفرین در تاریخ گرانبار انقلاب اسلامی است و آفرینندگان حماسه پیروزی خرمشهر نه در حد آزادکنندگان و فاتحان یک شهر بلکه به‌عنوان فاتحان قلب‌های مشتاق مسلمانان و تمام آزادی‌خواهان جهان شناخته شدند.

پس از گذشت سالیان طولانی از حماسه غرورآفرین آزادسازی خرمشهر در می‌یابیم که در این روز فقط خرمشهر آزاد نشد بلکه تمام رؤیاهای خودفروختگان و دشمنان اسلام که اندیشه تسلط بر ایران اسلامی و کم‌رنگ کردن انقلاب را در ذهن داشتند نقش بر آب شد و اندیشه تسلط بر ایران آنان به زباله‌دان تاریخ رفت.

عملیات «الی بیت‌المقدس» در تاریخ 10 اردیبهشت ماه1361 به‌قصد آزادسازی خرمشهر و بیرون راندن نیروهای دشمن از میهن اسلامی آغازشد؛ این عملیات با رمز «یا علی‌ابن‌ ابیطالب(ع)» آغاز شد و در ادامه پیروزی‌های بزرگی برای رزمندگان اسلام رقم خورد و خاکریزهای دشمن یکی پس از دیگری به تصرف نیروهای اسلام درآمد.

روز دوشنبه، سوم خرداد ماه1361 کسی نبود که لبخند شادی و سرور بر لب نداشته باشد؛ کسی نبود که شور و شوق تمام وجودش را فرا نگرفته باشد و اشک اشتیاق از چشمانش جاری نباشد و کسی نبود که خداوند منان و توانا را شکر نگوید چرا که در چنین روزی، پیروزی معجزه مانندی نصیب سپاهیان توحید شده بود و آن فتح «خونین شهر» بود.

خرمشهر، این شهر مقاوم که پس از پایداری و مقاومت‌های بسیار در چهارم آبان ماه سال 1359 به اشغال دشمن درآمده بود سرانجام پس از 19 ماه اسارت، بار دیگر به آغوش گرم میهن اسلامی بازگشت و رزمندگان اسلام در نخستین اقدام، نماز شکر را در مسجد جامع این شهر اقامه کردند.

خبر آزادسازی خرمشهر به‌سرعت در همه جا پخش شد و ملت مسلمان ایران که مدت‌ها در آرزوی شنیدن چنین خبر مسرت‌بخشی بودند غرق در شادی و سرور شدند پس از آن مردم به خیابان‌ها آمدند و با پخش شیرینی به جشن و شادی پرداختند و با فرارسیدن شب، بر پشت بام‌ها ندای «الله اکبر» سر دادند.

بی‌تردید فتح خرمشهر یک مسئله عادی نبود بلکه معجزه الهی و امداد غیبی بود که به دست توانای رزمندگان اسلام رقم خورد و دشمنان نظام و انقلاب که با تکیه بر محاسبات غلط مادی و غفلت از قدرت الهی، خرمشهر را تسخیرناپذیر می‌دانستند با پخش خبر فتح خرمشهر در رسانه‌ها و مطبوعات مبهوت شدند.

خرمشهر با تاریخی خونبار، حماسه‌ای جاوید و نماد رشادت‌ها و دلاوری‌های رزمندگان و مردمی است که خاطرات آنان برای همیشه به‌عنوان برگ زرینی در تاریخ این کشور ثبت شده است و این شهر به‌سبب شهادت تعداد زیادی از عزیزترین فرزندان این کشور به «خونین شهر» لقب گرفته و مظهر مقاومتی است که آیندگان همواره از آن به نیکی می‌کنند.

رزمندگان گیلانی‌ نقش برجسته‌ای در عملیات الی بیت‌المقدس داشتند و تکاوران دریایی گیلان جزو نخستین نفراتی بودند که در این عملیات شرکت کردند و استان گیلان در این عملیات 260 شهید تقدیم نظام و انقلاب کرده است و شهید 13 ساله به‌نام سید احمد سادات کیایی نیز کم‌سن‌ترین شهید این عملیات است.

یکی از رزمندگان گیلانی حاضر در عملیات فتح خرمشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به خاطره نخستین حضور خود در جبهه‌ها اظهار داشت: بنده نخستین بار در سال 1359 عازم جبهه شدم و به منطقه عملیاتی سومار رفتم و آن زمان طرح لبیک یا خمینی(ره) مطرح شد و من نیز در راستای لبیک به ندای امام(ره) به جنوب رفته و در لشکر 25 کربلا مشغول خدمت شدم.

علیرضا حسن‌زاده اهمیت عملیات فتح خرمشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: این عملیات در چند مرحله اجرا شد که مرحله نخست به‌عنوان خط‌شکن و از هم‌ پاشیدن انسجام دشمن شکل گرفت و در مراحل بعد برای آزادسازی شهر خرمشهر اقدام کردیم و در مرحله سوم عملیات نیز انسجام عراقی‌ها از هم پاشید و تلفات زیادی دادند و بسیاری از آنان تسلیم رزمندگان ایران شدند.

وی خاطرنشان کرد: بنده جزو نخستین نفراتی بودم که پس از فتح خرمشهر وارد این شهر شدم و نماز جماعت را در مسجد جامع این شهر اقامه کردیم در حالی‌که هیچ‌کس انتظار نداشت زیرا این منطقه برای عراقی‌ها یک منطقه استراتژیک محسوب می‌شد و ما هم اگر خرمشهر را از دست می‌دادیم در واقع ایران را از دست می‌دادیم.

این جانباز گیلانی با اشاره به خاطره مجروحیت خود در عملیات الی بیت‌المقدس گفت: من در مرحله نخست عملیات فتح خرمشهر مجروح و در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شدم و بعد از اینکه مداوای لازم بر روی سرم انجام شد مجدداً خودم را به مرحله سوم عملیات آزادسازی خرمشهر رساندم.

وی با اشاره به حال و هوای رزمندگان اسلام زمانی‌که وارد مسجد جامع خرمشهر شدند اظهار داشت: زمانی‌که رزمندگان وارد مسجد جامع این شهر شدند احساس غرور و شعف بی‌نظیری داشتند زیرا توانسته بودند به فرمان امام(ره) لبیک گفته و برای آزادسازی خرمشهر تلاش کنند و شهر و خانه و زندگی مردم را از چنگال بعثی‌ها درآورند.

حسن‌زاده به حمایت‌های زیاد قدرت‌های سلطه‌گر از رژیم بعث اشاره کرد و ابراز داشت: ما فقط در حال جنگ با رژیم بعث عراق نبودیم بلکه با چندین کشور ابرقدرت حامی رژیم بعث درحال جنگ بودیم اما با لطف و عنایت پروردگار، خرمشهر از چنگال این قدرت‌های سلطه‌گر نجات یافت و آزاد شد.

به گزارش تسنیم، رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانی‌ها خطاب به جوانان کشور فرمودند: آینده انقلاب متعلق به شما است و شما هستید که باید این تاریخ را با عزت حفظ کنید و بدانید در آینده، خرمشهرها، در پیش است؛ البته نه در میدان جنگ نظامی، بلکه در میدانی که ویرانی‌های جنگ نظامی را ندارد و برعکس آبادانی نیز به‌دنبال دارد اما از جنگ نظامی سخت‌تر است.

انتهای پیام/612/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon