دیپلمات ارشد روس: آمریکا به معاهدات کنترل تسلیحات آلرژی دارد

دیپلمات ارشد روس: آمریکا به معاهدات کنترل تسلیحات آلرژی دارد

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در واکنش به اعلام خروج آمریکا از معاهده آسمان‌های باز، در اظهاراتی طعنه‌آمیز اعلام کرد که امروز دیگر بر کسی پوشیده نیست که آمریکا به معاهدات کنترل تسلیحات آلرژی دارد!

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، روز جمعه در پیامی توئیتری از تصمیم آمریکا برای خروج از معاهده آسمان‌های باز انتقاد کرد.

میخائیل اولیانوف در واکنش به تصمیم اخیر آمریکا برای خروج از معاهده آسمان‌های باز که امروز جمعه رسماً به اطلاع دیگر کشورهای امضاکننده این پیمان از جمله روسیه رسید، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «اصلاً تعجبی ندارد. امروز دیگر همه می‌دانند که آمریکا به معاهدات محدودکننده و قانونی که برای کنترل تسلیحات شکل گرفته است، آلرژی دارد.»

وی افزود: «این اقدام آمریکا جو کنونی در روابط بین‌المللی را بدتر خواهد کرد و می‌تواند به کاهش شفافیت و افزایش بی‌اعتمادی در منطقه اروپا و آتلانتیک شود. این باعث تأسف است.»

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد پرس به نقل از منابع آگاه در کاخ سفید گزارش داد که دولت آمریکا امروز پنج‌شنبه 21 می (اول خرداد) به متحدان بین‌المللی خود اعلام کرده است که قصد دارد به‌زودی از معاهده آسمان‌های باز خارج شود.

متعاقباً دونالد ترامپ در یک نشست خبری اعلام کرد که کشورش از معاهده آسمان‌های باز خارج خواهد شد، اما امیدوار است که بتواند در این زمینه به توافقی بهتر با روسیه دست پیدا کند.

مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرد که امروز جمعه 22 می (دوم خردادماه) اعلامیه خروج دولت آمریکا از معاهده آسمان‌های باز به دیگر کشورهای عضو این معاهده ارسال و به‌ آنها اطلاع داده می‌شود که دولت آمریکا ظرف 6 ماه آینده از این معاهده خارج خواهد شد.

معاهده آسمان‌های باز در سال 1992 در هلسینکی فنلاند به امضا رسید و اجرای آن از ابتدای سال 2002 میلادی آغاز شد. 35 کشوری که تاکنون این معاهده را امضا کرده‌اند، متعهد هستند که اجازه پروازهای شناسایی و تجسسی غیرمسلح را بر فراز خاک خود به دیگر کشورهای عضو این معاهده بدهند.

کشورهای عضو معاهده آسمان‌های باز می‌گویند هدف امضای چنین معاهده‌ای این بوده است که فعالیت‌های نظامی با شفافیت بیشتری دنبال شود و کشورهای عضو معاهده درک متقابل بیشتری از فعالیت‌های نظامی یکدیگر داشته باشند.

اعلام خروج آمریکا از این معاهده حساس انتقادات زیادی را از جانب متحدان اروپایی آمریکا و برخی نمایندگان کنگره این کشور به دنبال داشته است.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon