گیلان| دستورالعملهای مقابله با کرونا در نشاء کاری برنج رعایت میشود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از افرایش کشت مکانیزه برنج در این استان خبر داد و گفت: تاکنون ۸۵ درصد از شالیزارهای گیلان زیر کشت برنج رفتند.
علی درجانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، حمایتهای سازمان جهاد کشاورزی گیلان از کشاورزان و کشت مکانیزه برنج در راستای تحقق ارتقاء سطح مکانیزاسیون تولید در این حوزه را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: با تلاش کشاورزان تاکنون معادل 85 درصد از شالیزارهای استان گیلان به زیر کشت برنج رفتهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان توجه بیشتر به کشت مکانیزه برنج را در سال مزین به جهش تولید یکی از اولویتهای این سازمان تلقی کرد و ابراز داشت: کاهش هزینه تولید، عدم استفاده از کارگرهای نشاکار، افزایش ایمنی و سرعت در انجام کار و خروج هر چه سریعتر از مزرعه از جمله مزایای توسعه کشت مکانیزه است.
درجانی رعایت دستوالعملهای ستاد مقابله با کرونا توسط کشاورزان برای ایمن ماندن از این بیماری را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: با توجه به شرایط فعلی شیوع بیماری کرونا کشاورزان برنجکار به جهت فراهم کردن محیط امن کشت و کار پیشنهاد میشود از کارگران متفرقه و غیر بومی نشاکار در امر کشت و کار برنج استفاده نشود.
وی با اشاره به اینکه برنجکاران در حد امکان باید از اعضای خانواده خود در امر کشت و کار برنج به ویژه در مرحله نشاکاری استفاده کنند تصریح کرد: رعایت فاصله ایمنی توسط کارگران نشاکار نیز مورد تأکید فراوان است و امیدواریم با در نظر داشتن تمام این موارد سال زراعی بسیار خوبی را پشت سر بگذاریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان حمایتهای این سازمان در جهت پرداخت تسهیلات و خرید ماشینآلات کشاورزی را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: با توجه به اقدامات مؤثری که توسط سازمان جهاد کشاورزی گیلان انجام شد انتظار داریم امسال درجه مکانیزاسیون در تولید برنج به 67 درصد ارتقاء پیدا کند.
درجانی در پاسخ به این پرسش که چه میزان تسهیلات مکانیزاسیون در گیلان پرداخت شده از پرداخت بیش از هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی به متقاضیان خرید ماشینهای کشاورزی در استان خبر داد و گفت: یکی از مهمترین مؤلفههای سیاستهای راهبردی اقتصاد مقاومتی افزایش تولید است که با این کار محقق میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در سال 98 به گواه آمارها و ارقام تسهیلات خرید ماشینآلات تولید محصول برنج با سود 15 درصد و بازپرداخت حداقل 5 ساله به کشاورزان پرداخت شده است اظهار داشت: انتظار داریم در سال زراعی 99 - 98 بیش از 157 هزار هکتار از مزارع شالیکاری استان گیلان به صورت مکانیزه کشت شود.
وی از جایگاه نخست گیلان به لحاظ سطح زیر کشت و رتبه دوم تولید برنج کشور سخن گفت و با تأکید بر اینکه این استان دارای 238 هزار هکتار شالیزار است خاطرنشان کرد: در حال حاضر گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در سطح کشور با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری محسوب میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه هرسال از تبدیل یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک برداشتی اراضی شالیکاری استان حدود 750 تا 850 هزار تن برنج سفید به دست میآید گفت: با توجه به نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید توسط مقام معظم رهبری امیدواریم شاهد افزایش عملکرد در حوزه تولید برنج باشیم.
انتهای پیام/614/ ت