بیآبی مشکلی مضاعف در دوران کرونا برای ایلامیها / مسئولان توجیه میکنند
یک ماهی است کمبود و قطعی آب آشامیدنی در شهر ایلام شروعشده و مردم را کلافه کرده، اما مسئولان از خود سلب مسئولیت کرده و بیان میکنند: زیرساختهای آبرسانی ظرفیت انتقال و مخازن ذخیره آب جوابگوی بیش از این نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ یک ماهی است کمبود و قطعی آب آشامیدنی در شهر ایلام شروعشده است، مردم را کلافه کرده است، بیآبی، گرمای شدید، شیوع ویروس کرونا و نیاز به رعایت نکات بهداشتی دست در دست هم داده تا رنج سختی زندگی در شهر ایلام را فراهم آورد.
فتحی زاده از شهروندان ایلامی خیابان جانبازان ایلام بیآبی و قطع مکرر آب در این مرحله را اینگونه روایت میکند؛ در تابستانها و در طول 24ساعت بعضاً حدود 10 الی 15ساعت و شاید بیشتر با قطعی آب مواجهیم. این در حالی است که در زمستانها نیز با قطعی آب ولی بازمان کمی کمتر از زمان فوق روبرو هستیم.
وی در ادامه میگوید؛ چندین و چند سال است قطعی آب در این منطقه بهرسم تبدیلشده است. امروز صبح که از خواب بیدار شدیم متوجه قطع آب شدیم و تا ساعت حدود 11شب این قطعی ادامه داشت. ولی بازهم یک ساعت بعد یعنی در ساعت 12شب مجدداً آب قطع شد. حتی فرصت پر شدن تانکر ذخیره آب هم به ساکنین این منطقه ندادند.
فتحی زاده به مراجعه چندینباره خود و اهالی محله جانبازان به آب و فاضلاب شهری و استانداری و مکاتبههای مکرر اشاره و گفت: در این مراجعات و مکاتبات نتیجهای عاید نشده است و گویا مسئولان مثلاینکه نمیخواهند نیاز اولیه اهالی این منطقه را حل کنند.
یاری دیگر شهروند ایلامی ساکن محله جانبازان نیز اینگونه انتقاد خود را بیان کرد که؛ اگر کسی از مسئولان استانی و یا مسئولان آب و فاضلاب در این منطقه سکونت داشتند، این مشکل خیلی زودتر از اینها حل میشد
دیگر مناطق ایلام نیز وضعیتی مشابه دارند، امیری ساکن منطقه مرکزی ایلام(سعدی) نیز از قطع مکرر و مداوم همراه با افت فشار آب انتقاد و بیان میدارد، بیآبی و قطع مکرر آب نشانی از ضعف مدیریت، نبود برنامهریزی برای توزیع آب و نبود مدیریت برای شرایط اضطرار است.
وی گفت: در زمستان بارندگی وابرو باد عامل قطع آب و کمبود آن توسط مسئولان شرکت آب و فاضلاب عنوان میشود، در تابستان نیز مصرف زیاد، بالاخره مسئولان دریکی از فصول تأمین آب آشامیدنی را درستوحسابی تأمین کنند تا مردمباور کنند که در برخی فصول به علت شرایط مصرف یا گرما و یا بارندگی قطع آب انجامشده است.
رضایی دیگر شهروند محله خیام ایلام نیز انتقادی مشابه و گلهمند از کمبود آب و قطعی مکرر آن دارد، اما این شهروند ایلامی رعایت نکردن برخی شهروندان در مصرف درست آب را نیز دلیلی برافت فشار میداند و رعایت الگوی مصرف را مورد تأکید خود به شهروندان میداند.
روابط عمومی آب و فاضلاب استان ایلام ، ضعف زیرساختهای آبرسانی ظرفیت انتقال و مخازن اخیر آب را عامل قطعی مکرر و کمآبی شهر ایلام عنوان و بهصراحت عنوان میکند؛ زیرساختهای آبرسانی اعم از ظرفیت انتقال آب و مخازن ذخیره و توزیع آب جوابگوی این میزان مصرف بههیچعنوان نیست.
این روابط عمومی شاخص مصرف کشوری آب را 150 لیتر در روز دانسته و مدعی آن است که میزان مصرف سرانه روزانه هر ایلامی 300 لیتر در روز است و راه چاره را مدیریت مصرف آب میداند.
تسنیم؛ واقعیت این است، قطع مکرر و کمآبی و اُفت فشار آب شُرب ایلام مختص یکی از فصول سال نبوده است که افزایش مصرف تابستان را عامل آن دانست، بلکه این داستان سردرازی دارد که به اعتقاد کارشناسان فرسودگی لولههای انتقال عدم برنامهریزی برای ارتقای حجم آب مصرفی به دلیل افزایش جمعیت شهری ایلام عامل اصلی قطع، کمآبی و اُفت فشار آب شُرب شهر ایلام است.
کارشناسان اعتقاد بر آن دارند منابع تأمین آبی که برای 20 سال قبل در نظر گرفتهشده است نمیتواند تأمینکننده آب جمعیتی 20 سال بعد باشد و این ضعف در آیندهنگری و پیشبینی امروز دامنگیر شهروندان ایلامی و رنج بیآبی آنان شده است.
پیشنهاد این گزارش نیز آن است؛ استاندار ایلام مدیران را از توجیه کردن در پاسخها بر حذر و آنان را ملزم به پاسخگویی کنند، تا مدیران آب و فاضلاب از توجیه پرهیز و ملزم بهدقت در رفع مشکل آب و تسریع درروند رسیدگی به امور مردم کنند.
انتهای پیام/861/