گرما و سناریوی تلخ غرق‌شدگی در استان فارس بازهم تکرار شد


گرما و سناریوی تلخ غرق‌شدگی در استان فارس بازهم تکرار شد

با شروع فصل گرما و با سهل‌انگاری‌ها و رعایت نکردن نکات ایمنی، تلفات غرق‌شدگی‌ در استان فارس رو به افزایش است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، با توجه به گرم شدن هوا و آغاز شدن روزهای تعطیل خانواده‌ها می‌کوشند تا در این روزهای گرم به مناطقی سفر کنند که هم آب‌وهوای خنک‌تری داشته باشد و هم بتوانند در کنار رودخانه‌ها، دریاها و مناطق آبی، از گرمای هوا فرار کنند و با شناکردن در آب از خنکای آن بهره ببرند.

متاسفانه هر ساله با گرم شدن هوا اخبار زیادی از غرق ‌شدن افرادی شنیده می‌شود که برای تفریح و فرار از گرما دل به آب زده‌ و جان خود را از دست داده‌اند.

گاهی بی‌احتیاطی و توجه نداشتن به نکات ایمنی سبب می‌شود تا یک روز شاد و مفرح به تلخ‌ترین روز خانواده منجر شود. آشنا نبودن به فن شنا و تفاوت‌های آن در دریا، استخر و دیگر محیط‌های آبی، بیشترین عامل تاثیرگذار در غرق‌شدن افراد است.

گرچه در کنار بسیاری از رودها و سدها و نواحی ساحلی، تابلوهایی با عنوان «شناکردن ممنوع» نصب شده است، اما بسیاری از افراد بدون توجه به این تابلو‌ها و هشدارها وارد آب شده و گاهی به دلیل عمق زیاد آب در این مناطق دچار غرق‌شدگی می‌شوند.

محمد جواد مرادیان، رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی استان فارس در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به غرق شدگی 37 نفر در محیط‌های آبی در 9 ماهه گذشته در سطح استان گفت: تعداد 27 نفر از این افراد جان خود را از دست داده‌اند که شاهد افزایش این آمار نسبت به سال گذشته هستیم.

وی با شاره به اینکه امسال با توجه به بارش‌های خوب و پر آب شدن برکه‌ها و رودخانه‌ها، به شهروندان اکیدا توصیه می‌شود که به هیچ وجه تنها و در محیط‌هایی که نجات غریق وجود ندارد، شنا نکنند و از شوخی‌های خطرناک در آب و موقع شنا بپرهیزید.

مرادیان ادامه داد: در صورت مواجهه با یک غریق، اگر با فن نجات غریق آشنا نیستید، سعی کنید فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کنید.

رئیس اورژانس فارس تصریح کرد: برای نجات یک غریق به سرعت با اورژانس تماس بگیرید. 

وی با شاره به وجود 5 فروند بالگرد اورژانس، اظهار داشت: در مکان‌هایی که صعب‌العبور است افرادی که دچار حادثه می‌شوند با روشن کردن آتش و حرکت دادن پرچم بزرگ به بالگردهای اورژانس علائم نشان دهند تا بتوانند امدادرسانی به حادثه‌دیدگان کنند. 

همچنین پیش‌تر از این مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای فارس هشدار داد: شنا در مخازن سدها، بندهای انحرافی و سایر تاسیسات آبی بسیارخطر ناک و خطر غرق شدگی در این مکان‌ها بسیار بالاست.

محمدرضا ارجمند گفت: باتوجه به اینکه احداث سدها و تاسیسات آبی در بستر طبیعی و کوه‌ها و ارتفاعات منشعب از آنها صورت می‌پذیرد و با جمع شدن آب در پشت آنها، پستی و بلندی‌های طبیعی نمایان نیستند خطر غرق شدگی دراین تاسیسات بسیار جدی است و افراد زیادی به خاطر علاقه‌مندی به شنا در این مکان‌ها قربانی شرایطی شده‌اند که تصور آن را هم نمی‌کردند.

وی افزود: شنا در مخازن سدها، بندهای انحرافی و سایر تاسیسات آبی بسیارخطرناک است و باتوجه به اینکه احداث سدها و تاسیسات آبی در بستر طبیعی و کوه‌ها و ارتفاعات منشعب از آنها صورت می‌پذیرد و با جمع شدن آب در پشت آنها، پستی و بلندی‌های طبیعی نمایان نیستند خطر غرق شدگی در این تاسیسات بسیار جدی است و افراد زیادی به خاطر علاقه‌مندی به شنا در این مکان‌ها قربانی شرایطی شده‌اند که تصور آن را هم نمی‌کردند.

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای فارس تاکید کرد: نبود آگاهی از شرایط حاکم بر مخازن این تاسیسات، حتی شناگران ماهر را به کام مرگ کشانده است.

ارجمند ادامه داد: ورود و شنا کردن در مخازن سدها و بندهای انحرافی و تاسیسات آبی ممنوع است و از مردم عزیز خواشمندم از شنا در این اماکن پرهیز نمایند و عواقب ناشی ازآن به عهده شخص خاطی است.

به گزارش تسنیم با وجود این‌که در سال‌های اخیر اقدامات فراوانی در زمینه آگاه‌سازی مردم درباره خطر غرق‌شدگی از سوی رسانه‌ها انجام شده است، اما همچنان برخی افراد در کشور ما شنا در دریاها را همچون شنا در استخرها می‌پندارند و متاسفانه جان خود را از دست می‌دهند. 

گزارش از مریم رضایی

انتهای پیام/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon