فردی که به مسئولیت رسیده بین بهشت و جهنم است / مردم از تبعیض ناراحتند نه از سختی

فردی که به مسئولیت رسیده بین بهشت و جهنم است / مردم از تبعیض ناراحتند نه از سختی

کارشناس تاریخ اسلام می‌گوید مردم از تبعیض ناراحتند نه از سختی. مردمی که جوان شهید دادند، معلوم است با سختی سازش می‌کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، حجت‌الاسلام حامد کاشانی در برنامه سحرگاهیِ «ماه من» با ابراز تأسف درباره آن دست از مسئولانی که به وظایف اخلاقی خود نسبت به مردم پایبند نیستند، گفت: مردم سختی‌ها را تحمل می‌کنند، به شرطی که ببینند مسئولان و وزرا با آنها همراه هستند. نه مانند مسئولی که هزاران میلیارد سرمایه دارد و زمانی که به او گفته شود فلان جا مشکلی است، با وقاحت به او گفته شود خودت برو درست کن و به ریش مردم بخندد. در چنین شرایطی واضح است که مردم جبهه می‌گیرند و پشت سر شما صحبت می‌کنند  و اعتمادشان را از دست می‌دهند. اما زمانی که شما را در سختی‌ها شریک ببنند، سازش می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مردم ما همانها هستند که جوانان خود را در راه دین و مملکت خود فدا کردند، افزود: همین مردم در سختی‌ها پشتوانه نظام هستند، اما باید ببینند هیئت دولت و قوه قضائیه و سایر ارکان نظام، ظاهرشان به سختی افتاده است؛ نه آنکه بودجه‌های تشریفاتی آنها بیشتر شود و به مردم فشار بیاید. مردم از تبعیض ناراحتند نه از سختی. مردمی که جوان شهید دادند، معلوم است با سختی سازش می‌کنند.

کاشانی درباره دقت نظر امیرالمؤمنین (ع) نسبت به عدم اسراف در بیت‌المال گفت: ایشان با وجود آن مقدار هجمه از فشارهای دشمنان داخلی و خارجی به کارگزاران خود می‌گفتند «أَدِقُّوا أَقْلاَمَکُمْ؛ قلم‌هاى خود را نازک کنید» چرا که اگر درشت بنویسند، برگه‌ها سریع پر می‌شود؛ به ویژه آن زمان که برگه‌های مثل الان نبود بلکه هزینه‌بردار بود. بعد می‌فرمود «وَ قَارِبُوا بَیْنَ سُطُورِکُمْ؛ و سطرها را نزدیک به هم کنید

این کارشناس تاریخ اسلام با ابراز تأسف نسبت به فرهنگ حاکم بر نظام اداری و مردمی کشور درباره اسراف در استفاده از القاب گفت: امیرالمؤمنین (ع) همچنین توصیه می‌کرد « سخنان زاید را در بارۀ من حذف کنید و تنها معانى را در نظر بگیرید و از زیاده‌نویسى بپرهیزید؛زیرا که اموال مسلمین نمى‌تواند ضررها را تحمل کند؛ وَ اِحْذِفُوا عَنِّی فُضُولَکُمْ وَ اِقْصِدُوا قَصْدَ اَلْمَعَانِی وَ إِیَّاکُمْ وَ اَلْإِکْثَارَ فَإِنَّ أَمْوَالَ اَلْمُسْلِمِینَ». یعنی مدام برای من لقب‌تراشی نکنید و مراقب اسراف باشید.

وی افزود: یکی از زجرآورترین ساختارهای حکومتی و مردمی ما آن است که یک نفر که به پستی می‌رسد، بنرهای فراوانی نصب می‌کنند. در حالی که باید تصور کنیم مسئولی که به مسئولیت رسیده، لب پرتگاه جهنم ایستاده است. اگر خدمت کند، خوش به سعادتش، اما اگر خدمت نکند، به قعر جهنم می‌رود. اگر مردم به قبح این مسائل پی ببرد، به جای این رفتارها دعا می‌کنند تا آن مسئول به وظیفه خود به خوبی عمل کند.

کاشانی با ابراز تعجب نسبت به مسئولانی که در دوره مسئولیت خود مدارک عالی دانشگاهی می‌گیرند، گفت: تعجب می‌کنم از برخی مسئولان رده‌بالایی که در دوره مسئولیت‌شان دکترا می‌گیرند.  من خودم اگر قرار بود صلاحیت مسئولان را تشخیص دهم، هر مسئولان رده بالایی را که تحصیلات تکمیلی داشت، در حین خدمت اجازه ادامه تحصیل نمی‌دادم. مسئولی داریم که در اوج مسئولیت خود ترجمه قرآن می‌نویسد.

این استاد حوزه و دانشگاه شهید سلیمانی را نمونه شاخص مسئولانی دانست که بدون هیچ ادعا و مدارک عالیه‌ای در قلب مردم جای گرفت و گفت: شهید سلیمانی مگر دکترا داشت که محبوب مردم شد؟ ایشان هیچ گاه مسئولیت خطیر خود را فدای ارتقای مدارک تحصیلی نکرد.

انتهای‌پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران