گزارش|مشکل بی‌آبی غیزانیه خوزستان چیست؟


گزارش|مشکل بی‌آبی غیزانیه خوزستان چیست؟

بخش غیزانیه استان خوزستان یکی از مناطق نفت خیز کشور است که کم آبی این بخش در دستور کار مسئولان قرار گرفته است و مدیران این استان درصدد هستند که به زودی آب پایدار به غیزانیه برسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاهواز، وجود 300 چاه نفت در بخش غیزانیه اهواز این منطقه را به یکی از مناطق نفت خیز خوزستان و کشور مبدل کرده است. وجود هزاران لوله انتقال نفت در کنار خانه و کاشانه اهالی غیزانیه شکلی از همزیستی صنعتی و سنتی را به نمایش گذاشته است.

عبور لوله های طلای سیاه از وسط زندگی این منطقه وجود ابتدایی ترین مشکلات را غیرقابل باور و تابلوی از بی تدبیری را به نمایش می گذارد. این بخش محروم که در تقسیم و سهم از این طلای سیاه نادیده انگاشته شده است جز مناطق کم برخودار استان با وجود این سرمایه های زیرزمینی است. سرمایه های که جلوی چشم آنها روزانه دلنوازی می کنند.

 بخش غیزانیه یکی از سه بخش تابع و بزرگترین بخش شهرستان اهواز است که در بخش شرقی در مسیرهای اهواز به ماهشهر، رامشیر، رامهرمز و هفتکل واقع شده است. ٨٣ روستا در این بخش واقع شده و بیش از 25 هزار نفر جمعیت در آن ساکن هستند. شغل اکثر ساکنان کشاورزی و دامپروری است.

مشکل بی آبی مردم منطقه سبب شده در سالهای گذشته همواره شاهد اعتراض های به حق مردم این ناحیه باشیم. در روزهای اخیر نیز مردم منطقه با بستن جاده مهم اهواز – امیدیه، تردد در این جاده ترانزیتی را متوقف کردند.

اما مشکل بی آبی غیزانیه چیست؟

شیوع ویروس کرونا و وضعیت قرمز خوزستان مشکل کم آبی را در این منطقه تشدید بخشیده و فشار را بر مردم بیش از پیش کرده است. این مشکلات و عدم رسیدگی کافی مسئولان را می توان دلیل اصلی این اعتراض مردم غیزانیه دانست.

مشکلات آب منطقه غیزانیه را درسالهای 83  و پس از طرح آبرسانی به منطقه جستجو کرد. طرحی که به 6 ماه نکشیده با شکستگی لوله ها شرایط سخت را برای مردم منطقه ایجاد کرد. انجام طرح نامناسب لوله کشی منطقه در آن سالها سبب شد که مردم منطقه روزانه و چه بسا ماهانه از آب شرب محروم باشند.

طرح آبرسانی منطقه از سال 95 شروع شده و تاکنون پایان نیافته است

مشکل آب منطقه به گفته مسئولان محلی منطقه دوازه سال نشنیده شد. تا اینکه در سال 1395 در پی بازدید استاندار از منطقه غیزانیه مقرر شد طرح جدید آبرسانی در دو فاز از شیبان تا صفیره و از صفیره تا پایان سال 95 مورد افتتاح قرار گیرد. وعده ای که تا 1399 آبی از آن برای مردم منطقه گرم نشد!

حمل آب با تانکرها و خرید آب اشامیدنی راهکاری است که مردم منطقه برای فائق شدن بر مشکل بی آبی و سیراب کردن احشام خود در پی گرفته اند. این در حالی است که دستگاه های مانند جهاد کشاورزی به گفته مسئولان محلی از وظیفه خود در تامین آب مورد نیاز دام ها شانه خالی کرده است. منطقه ای که استعدادهای بالای در پرورش دام دارد.

این مشکل در روستاهای که این لوله های فرسوده را هم ندارند، حادتر است. تعداد این روستاهای فاقد لوله کشی 40 تا است که با تانکرهای سیار آبرسانی می‌شوند. چهار تانکری که از سوی برخی ادارت تامین شده است. تانکرهای که سهم آبفای خوزستان در تامین آنها صفر است. 4 تانکری که همیشه و مستمر هم قادر به آبرسانی نیستند.

مردم منطقه علت تاخیر در اجرای پروژه های آبرسانی را ضعف پیمانکار و نبود مدیریت مناسب می‌دانند. مردم از عدم جلب رضایت پیمانکار از مردمی که لوله ها از زمین ها عبور می‌کند، گلایه اساسی دارند.

غلامرضا شریعتی در بازدیدی که اواسط اردیبهشت ماه امسال از این بخش داشت به طور قطع وعده حل این مشکل  در ظرف 45 روز آینده را داد.

استاندار خوزستان با بیان اینکه تأمین آب پایدار برای کل بخش غیزانیه در دو مسیر غرب و شرق به‌صورت اساسی انجام شده، گفت: این کار با هزینه بیش از 70 میلیارد تومان صورت گرفته و مردم منطقه ظرف 45 روز آینده برای همیشه از مشکل بی آبی خلاص می‌شوند.

استاندار خوزستان: ظرف 45 روز آینده آب پایدار به غیزانیه می رسد

شریعتی در حاشیه بازدید از روند اجرای طرح آب‌رسانی به بخش غیزانیه از توابع شهرستان اهواز، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از معضلات اساسی مردم غیزانیه آب شرب است که در این راستا کار آبرسانی پیشرفت بسیار خوبی داشته است.

وی با اشاره به اینکه سرعت کار به نسبت انتظاری که مردم از ما داشتند و قولی که به آنها داده بودیم بسیار کند بوده است، افزود: مشکلاتی از جمله افزایش قیمت، مسائل ارزی و معارضان طرح هم سبب ممانعت از پیشرفت کار شدند.

استاندار خوزستان با بیان اینکه متأسفانه بعضی از افرادی که در روستاهای قبل هستند و یا زمین‌های آنها در آن کنار لوله‌هاست از اینکه آب و فاضلاب روستایی لوله‌گذاری شود مانع رسیدن آب به غیزانیه شدند، اضافه کرد: با وجود این مشکلات اما کار به خوبی پیش رفت و امیدواریم حداکثر ظرف 45 روز آینده آب غیزانیه وصل شود، اگرچه زمان آنچه به من قول دادند زودتر از این‌ها بود.

فرمانده انتظامی اهواز : اعتراض مردم غیزانیه یک خواسته منطقی و اجتماعی است

سرهنگ محسن دالونددرباره اعتراض های مردم غیزانیه گفت: تعدادی از مردم بخش غیزانیه صبح روز شنبه سوم خرداد ماه در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان به تامین نشدن آب شرب‌شان، اقدام به بستن جاده "اهواز- رامهرمز- امیدیه" کردند که برای مدتی سبب اخلال در تردد مسیر ترانزیتی شد و پلیس برای جلوگیری از این کار وارد عمل شد.

فرمانده انتظامی اهواز افزود: پس از ورود ماموران پلیس برای بازگشایی جاده، تعدادی از تجمع‌کنندگان با سنگ و چوب به سوی ماموران حمله‌ور شدند و دو مامور پلیس را از ناحیه سر مجروح کردند.

مردم معترض با نیروی انتظامی همکاری مناسبی داشتند

فرمانده انتظامی اهواز افزود: البته با گفت‌وگویی که با مردم داشتیم متقاعد شدند که با پلیس همراهی کنند و جاده را بازگشایی کردند و ضمن احترام به قاطبه مردم، با افرادی که نقض قانون کرده بودند هم برخورد قانونی شد.

وی تصریح کرد: البته حسب وظیفه اخلاقی، با تماسی که با فرماندار کلانشهر اهواز داشتم، تامین آب مردم به وسیله تانکر در دستور کار قرار گرفت.

دالوند با بیان اینکه بی‌توجهی مسئولان امر به مردم بخش غیزانیه درباره تامین آب شرب، باعث تجمع غیرقانونی اهالی این بخش شد، عنوان کرد: اعتراض مردم به تامین نشدن آب شرب‌شان یک مطالبه قانونی است اما باید در مجرای قانونی انجام شود.

این مسئول انتظامی اهواز تصریح کرد: در حال حاضر تجمعی وجود ندارد و مردم به منازل خود بازگشته و جاده نیز در کمترین زمان ممکن بازگشایی شد که به استقبال رانندگان محور منجر شد.

انتهای پیام/341

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon