مطالبات پرستاران در حیطه اختیارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیست


مطالبات پرستاران در حیطه اختیارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مطالباتی که پرستاران مطرح کرده‌اند جزو اختیارات دانشگاه علوم پزشکی نیست و مجوزها و مقررات آن باید از مرکز ابلاغ شود.

طاهره چنگیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، درباره مطالباتی که جمعی از پرستاران اصفهانی مطرح کرده بودند، اظهار داشت: بیشتر این مطالبات مانند تبدیل وضعیت استخدامی جزو اختیارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیست و مجوزهای آن باید از سوی سازمان برنامه و بودجه به وزارت بهداشت و سپس به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان داده شود.

وی افزود: همچنین اجرای قانون بهره‌وری که طبق آن ساعت کار موظف پرستاران کاهش می‌یابد، از دیگر مطالبات آنها است در حالی که باید فرد جایگزینی برای پرستاری که ساعت کاری او تمام شده داشته باشیم اما این امکان هم‌اکنون وجود ندارد و در حال حاضر به پرستاران اضافه کار می‌پردازیم. اگر امکان استخدام داشته باشیم می‌توانیم ساعت کار موظف پرستاران را کاهش دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداخت فوق‌العاده ویژه را دیگر درخواست پرستاران دانست و ادامه داد: این امر نیز در اختیار دانشگاه علوم پزشکی نیست. در این زمینه مکاتبه کرده‌ایم اما هنوز مجوزی برای پرداخت فوق‌العاده ویژه به ما داده نشده است. همچنین تفاوت کارانه‌ها دیگر دغدغه پرستاران است اما این پرداخت‌ها بر اساس معیارها و مقرراتی است که ما تنها مجری آن هستیم. البته وزیر بهداشت قول داده سیستم قاصدک کنار گذاشته شود و ما نیز به واحدهای مختلف دستور داده‌ایم نرم‌افزارها را آماده کنند تا از این پس، اضافه‌کار و کارانه جداگانه محاسبه شود.

وی گفت: پرستاران سوال کرده بودند که چرا تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری انجام نمی‌شود. در واقع بیمه‌ها زیر بار این اقدام نرفتند چون قراردادهای خود را بر اساس این تعرفه تعیین نکرده‌اند. همچنین نمی‌توانیم بازنشستگی پیش از موعد را اجرا کنیم چون امکان به‌کارگیری نیروی جدید نداریم و روند خدمات‌رسانی متوقف می‌شود.

چنگیز بیان کرد: اینکه این موارد جزو اختیارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیست در چند روز گذشته برای پرستاران توضیح داده شده بود و فکر می‌کنم می‌توانستند این انتقادات را به صورت شفاف‌تر به اصل مقررات و یا اجرا نشدن آن در کل کشور مطرح کنند. اگر امکان اجرای این مقررات وجود داشته باشد یا دستورالعمل آن صادر شود دانشگاه علوم پزشکی می‌تواند در این زمینه اقدام کند و این‌طور نبوده که از قوانین تمکین نکرده باشیم.

وی تصریح کرد: با توجه به دستور مقام معظم رهبری برای اختصاص مبلغی از محل صندوق دخیره ارزی به مقابله با بیماری کرونا، امیدوارم بتوانیم از این طریق و همین‌طور از طریق وزارت بهداشت بخشی از مشکلات و دغدغه‌هایی که برای مقابله با این بیماری وجود دارد را برطرف کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به اینکه چه اقداماتی باید در جهت افزایش آمادگی برای مقابله با موج احتمالی کرونا در ادامه سال انجام شود، گفت: زیرساخت‌ها باید تقویت شود تا امکان اجرای پروتکل‌های بهداشتی در بخش‌های گوناگون از هم‌اکنون فراهم شود. برای مثال اگر لازم است در ساختارهای بهداشتی و فضاهای فیزیکی اصلاحاتی صورت گیرد، منتظر نمانیم و این اقدامات از حالا انجام شود.

وی اضافه کرد: در مدت اخیر از فضای مجازی بسیار بهره بردیم و انتظار این است که زیرساخت‌های ارتباطی تقویت شود تا خدماتی که می‌توان به صورت غیرحضوری به مردم ارائه داد را مجدداً به عرصه فیزیکی نیاوریم که این جزو تکالیف دولت الکترونیک نیز بوده است.

چنگیز ادامه داد: آحاد مردم، کارکنان بخش درمان و مسئولان باید هوشیار بمانند و گمان نکنیم موضوع کرونا تمام شده است، چون ویروس کرونا از نظر رفتار اپیدمولوژیک ماهیت ناشناخته‌ای دارد و نمی‌دانیم که اگر موج دومی اتفاق بیفتد، خفیف‌تر خواهد بود یا ضعیف‌تر؛ پس باید خود را در بدترین حالت فرض کرده و برای این وضعیت آماده کنیم. بنابراین در مجموع حفظ آمادگی، فراهم کردن زیرساخت‌های فیزیکی، نرم‌افزاری و فرآیندی باید در دستور کار باشد.

انتهای پیام/165/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon