خراسان رضوی|نقش بانکها در تحقق شعار سال چیست؟/ ضرورت تمرکززدایی تسهیلات بانکی
در سال جهش تولید تمامی دستگاهها باید نقش خود را ایفا کنند و در این میان بانکها به دلیل در اختیار داشتن منابع مالی نقش بارزی برعهده دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، «رونق تولید» که با مفهوم حمایت از این بخش برای به گردش درآمدن چرخهایش تعریف شد، اما جهش تولید که شعار امسال است با معنایی تقریباً متفاوت به حداکثر شدن تولید با ایجاد نوآوری و وسعت بخشیدن به دامنه این بخش اشاره دارد بهطوریکه در نهایت مردم بتوانند افزایش تولید را در زندگی خودشان لمس کنند و زندگی و معاش آنها بهتر شود.
حال آنچه برای چنین رویکردی با اهمیت است توجه بهپیش شرط هایی است که موجب جهش تولید خواهد شد که لازم است زمینه اجرای آن از سوی دولتمردان فراهم شود.
از «جهش در تولید» به معنای استفاده بیشتر از ظرفیتهای موجود، تعبیر میشود. اصلاح ساختار تولید ملی، به حداقل رساندن فرآیند صدور مجوزها، توسعه دولت الکترونیک، توسعه کانونهای تولیدی خرد، اشباع بازار داخل و توسعه صادرات کالای ایرانی، تکمیل زنجیره تولید با بهرهمندی از توانایی نخبگان، گسترش صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی و تکیه بر مزیتهای بومی تولید از محورهایی است که باید در راستای جهش تولید مورد توجه دولت قرار گیرد.
برای این مهم به سراغ برخی از مسئولین شهرستان گناباد رفته ایم تا نظر آنها را در جهت تحقق شعار سال جویا شویم.
حامد قربانی فرماندار گناباد درباره شعار سال« جهش تولید» در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: جهش تولید توسط دولت مردان به تنهایی قابل اجرا نیست و در کنار حمایت دستگاههای اجرایی باید افزایش کیفیت توسط تولید کنندگان نیز صورت گیرد.
وی ادامه داد: تحقق راهکارهای جهش تولید محور مهم برنامهریزیهای اقتصادی گناباد در سال جاری است و با افزایش کیفیت کالاهای تولیدی سعی میشود سهم این منطقه از بازارهای هدف صادرات افزایش یابد.
فرماندار گناباد تصریح کرد: اجرای طرح ابتکاری استاندار خراسان رضوی موسوم به مثلث توسعه اقتصادی در این استان و گناباد از زیربناهای تحقق اهداف رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سالجاری به عنوان جهش تولید به شمار می رود و در این راستا با بهره گیری از ظرفیتهای معینهای اقتصادی و شناخت ظرفیتهای بالقوه منطقهای بستر رونق اقتصادی و تولید و اشتغال فراهم میشود.
قربانی افزود: برای رسیدن به جهش تولید باید تولیدات داخلی علاوه بر افزایش سطح کیفی با بهرهگیری از علوم و فنون جدید دارای تنوع و مطابق با نیاز روز تولید شوند تا علاوه بر تامین نیاز داخلی و خارجی قابل رقابت با تولیدات مطرح خارجی هم باشند تا به خودکفایی دست یابیم.
فرماندار گناباد گفت: تسهیلگری و رفع موانع تولید و حمایت از تولیدکنندگان برای تولید مطابق با علوم و فنون روزآمد و نقشآفرینی بیشتر این بخش در رونق اقتصادی و اشتغالزایی شهرستان رویکردهای مهم مسئولان مربوطه برای تحقق نامگذاری سال جاری به عنوان جهش تولید در گناباد به شمار میرود.
هادی ایزدی رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت گناباد نیز در خصوص تحقق شعار سال در گفتگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: اگر شیوه و محتوای تدریس در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، کاربردی و متناسب با نیاز جامعه و مشکلات بخش صنعت و تولید باشد در کاهش تنگناهای این بخش نقش به سزایی دارد و بستر را برای رونق اقتصادی و جهش بخش تولید هموار میکند.
وی ادامه داد: فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها بیشتر به صورت فردی انجام میشود در حالی که اگر به صورت گروهی و با ترکیب صاحبنظران صنعت و دانشگاه و متناسب با نیازهای منطقه صورت گیرد نتایج بهتری به دنبال دارد و کارآمدتر خواهد بود و دانشگاهها رسالت خطیری در کارآمدی فعالان اقتصادی بر عهده دارند و باید از ظرفیتهای آنها بیشتر بهره گرفت.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد تصریح کرد: برای بهرهوری در بخش تولید باید به آموزش دست اندرکاران و از جمله مدیران صنعت و معدن توجه خاص شود و لازمه رسیدن به جهش تولید آن است که رفاه طلبی و پشت میز نشینی به عنوان یک ضد ارزش و تولید و کارآفرینی یک ارزش مهم تلقی شود.
ایزدی افزود: تعداد زیاد روزهای تعطیل در کشور مانع تولید و کارآفرینی است و باید از همه ظرفیتهای بخشهای دولتی و خصوصی برای جهش تولید مورد توجه رهبر معظم انقلاب بهره گرفت.
وی ادامه داد: با وجود ظرفیتهای بسیار در بخش صنعت و معدن گناباد، در زمینه برخی زیرساختها در این شهرستان مشکلات و محدودیتهایی وجود دارد و افزایش 88 درصدی سالانه هزینه حمل و نقل در طول یک سال قبل توان رقابت تولید کننده گنابادی را کاهش داده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد اختیارات محدود بانکهای منطقه را از چالشهای مهم این بخش ذکر کرد و گفت: باید این اختیارات به نفع تولید و متناسب با ظرفیتهای منطقهای افزایش یابد و در مناطق کم برخوردار مانند گناباد با مشوقهای اقتصادی غیر مستقیم به خصوص کاهش مالیات و فراهم کردن زمینه استفاده از منابع بازار مالی مانند بورس بستر رونق تولید را افزایش داد.
ایزدی افزود: بانکها سند معادن را به عنوان وثیقه بانکی برای پرداخت تسهیلات به معدن کاران قبول نمیکنند و این مساله مشکلاتی برای فعالان این بخش ایجاد کرده است.
وی تلاش برای رفع مشکلات واحدهای صنعتی و معدنی، تسریع در اتمام طرحهای نیمه تمام صنعتی و جذب سرمایههای جدید در صنایع معدنی براساس مزیتهای منطقه و تلاش برای رفع موانع تولید و خدمات را از مهمترین اولویتهای این اداره در سال جاری ذکر کرد.
انتهای پیام/281/ی