نخستین فراخوان شناسایی ایدههای اربعینی با رویکردی جدید/ اتفاقی فراتر از یک رقابت
نخستین رویداد شناسایی ایدههای اربعینی، تلاش میکند ایدههای خلاق مردمی را به خدمت حرکت عظیم الهی اربعین درآورده و گامی هر چند کوچک در جهت آزاد شدن ظرفیتهای نهفته این پدیده بزرگ بردارند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرکز نوآوری دانشگاه امام صادق(ع) با همکاری اندیشکده راهبردی اربعین نخستین رویداد شناسایی ایدههای اربعینی (روشنا) را با هدف رشد و پرورش ایدههای خلاقانه مرتبط با حرکت الهی اربعین و در چهار محور «اربعین نورانی»، «اربعین الهامبخش»، «اربعین شیرین»، «اربعین در مواجهه با بحران» برگزار میکند.
«اربعین نورانی» به دنبال رشد زائران نسبت به شأن آسمانی و نورانی اربعین است. در واقع سؤال ما آن است که با چه ایدههای نوآورانه و فناوریهای مناسبی میتوان، ادراک و احساس صحیحتر و زیباتری از نورانی بودن و آسمانی بودن اربعین، برای حرکت به سوی امام عالم(ع) را، به تمام جامعه اربعینی انتقال داد؟
«اربعین الهامبخش» به دنبال رشد حکمرانی منبعث از تجارب الهامبخش است و سؤال آن است که از کدام ظرفیتهای اربعین و با چه فناوریهایی میتوان برای ارتقای الگوی حکمرانی و اصلاح سیاستها و برنامههای فرهنگی و اجتماعی در ایران و بقیه کشورهای جهان استفاده کرد؟
«اربعین شیرین» به دنبال احساس شیرینی و رشد معنوی و همراهی بیشتر زائران با نور امام در اربعین است، بدون اینکه در مشکلات سفر و یا تجملات اضافی گرفتار شوند. برای آنکه شیرینی این سفر برای سربازی در حریم امام بیشتر شود، چه مسئلهها و مشکلات فنی، ارتباطی، فرهنگی و اجتماعی و با چه ایدههای نوآورانهای باید حل شود؟
«اربعین در مواجهه با بحران». اگر در روند برپایی اربعین با بحرانهایی مانند: کرونا، گرما و بیماریهای عفونی، بحرانهای سیاسی و اجتماعی عراق و ... مواجه شویم، با چه ایدههای نوآورانهای میتوان از فضای نورانی اربعین بیشترین بهره را برد؟ با چه ایدههایی میتوانیم از ظرفیتهای اربعین برای بحرانهای ملی خود نظیر کرونا استفاده بیشتری بگیریم؟
این رویداد از ابتدای ماه رمضان امسال آغاز به کار کرد. مهلت ارسال ایدهها در گام نخست تا عید سعید فطر یعنی چهارم خرداد بود که با تصمیم شورای سیاستگذاری این رویداد، مرحله دوم ارسال ایدهها از پنج خرداد تا سوم تیرماه سال جاری، همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) تمدید شد.
سیدمجید مطهرینژاد، عضو هیئت علمی دانشکدۀ معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع)، رئیس کمیته علمی این رویداد است. او دربارۀ این برنامه گفت: این فراخوان به همت مرکز نوآوری دانشگاه امام صادق و اندیشکده راهبردی اربعین برگزار میشود و تلاش میکند ایدههای خلاق مردمی را به خدمت حرکت عظیم الهی اربعین درآورده و گامی هر چند کوچک در جهت آزاد شدن ظرفیتهای نهفته این پدیده بزرگ بردارند.
وی افزود: تلاش شده که رویداد روشنا اتفاقی فراتر از صرف رقابت و انتخاب ایدههای اربعینی باشد و پرورش ایدهها از طریق برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی و همچنین معرفی ایدههای مناسب به حمایتکنندگان از جمله دستگاههای مسئول، خیران و شتابدهندهها از مأموریتهایی است که برای این رویداد تعریف شده است. در واقع اجرایی شدن بخشی از ایدههای بکر و خلاق در اربعین 99 هدف ما در این رویداد است.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تأثیر آن بر ایران، منطقه و جهان، گفت: همهگیری این ویروس، برگزاری اربعین 99 را با اما و اگرهایی همراه کرده که به نظر میرسد یکی از راهحلهای پیشگیری از تضعیف راهپیمایی اربعین، توجه به ایدههای خلاقانه آحاد مردم و نخبگان در این زمینه و کمک به دیدهشدن و رشد آنهاست. از همین رو میتوان با ایدههای جدید از تضعیف و حتی خدای ناکرده تعطیلی کامل این آئین جهانی جلوگیری کرد، تجربه تلخی که پیش از این در مورد بسته شدن کامل اماکن زیارتی در ایران داشتیم.
رئیس شورای علمی روشنا اگرچه اجر معنوی شرکت در این رویداد و خدمت به دستگاه امام حسین(ع) را اصلیترین مشوق حضور در این رویداد دانست اما خبر از تعیین جوایز ارزنده برای برندگان این رویداد داد و گفت: جوایز این رویداد به دو دسته جوایز نقدی و غیرنقدی تقسیم میشود. در دسته اول، به گروه اول 5 میلیون تومان، گروه دوم 3 میلیون تومان و به چهار گروه بعدی هر کدام یک میلیون تومان تعلق خواهد گرفت. در این بخش مجموعاً به 6 فرد یا گروه جایزه نقدی اهداء خواهد شد اما در دسته دوم تلاش میشود علاوه بر این 6 گروه، ایدههایی که مستعد سرمایهگذاریاند، به دستگاههای مرتبط، خیرین و مراکز نوآوری معرفی شوند تا زمینه رشد و اجرایی شدن آنها فراهم شود.
علاقهمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارسال ایده به پایگاه روشنا به نشانی www.rowshana40.ir مراجعه و یا با شناسه @rowshana40 در شبکههای اجتماعی ارتباط برقرار کنند.
انتهای پیام/