هشدار هواشناسی گلستان درباره وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی/ منابع طبیعی در آماده‌باش کامل است


هشدار هواشناسی گلستان درباره وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی/ منابع طبیعی در آماده‌باش کامل است

در پی افزایش دما و وزش باد گرم در روزهای پیش‌رو، هواشناسی گلستان درباره وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی استان هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، افزایش بارش‌های بهاری و محدودیت‌هایی که بیماری کرونا برای حضور مردم در تفرجگاه‌ها و عرصه‌های جنگلی ایجاد کرد سبب شد تا مراتع استان پوشش گیاهی مطلوبی داشته باشد و در جنگل‌ها نیز درختچه‌ها و گونه های زیر اشکوب به وفور روییده است.

شرایط با گرمتر شدن هوا و کاهش رطوبت، برای وقوع آتش‌سوزی در این عرصه‌ها فراهم می‌شود و این روزها آتش زدن بقایای گیاهی در اراضی حاشیه جنگل و مرتع هم بر خطرات روزهای گرم سال افزوده شده است.

با حاکم شدن جوی پایدار در استان و افزایش دمای هوا و وزش باد گرم، احتمال آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی استان افزایش یافته و هواشناسی نیز درباره این پدیده هشدار داده است.

هواشناسی گلستان سطح هشدار زرد را برای روزهای آینده اعلام کرده است. از روز شنبه پیش‌رو و در پی افزایش قابل ملاحظه دمای هوا، شاهد وزش باد گرم در سطح استان خواهیم بود.

مناطق شمالی، شرقی و مرکزی استان بیشترین تأثیر را از این شرایط می‌پذیرند؛ هواشناسی با توجه به احتمال وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی استان از دستگاه‌های متولی خواسته تا خود را برای روزهای آینده آماده کنند.

حبیب یاراد بزی، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم از آمادگی نیروهای این یگان برای مقابله با آتش‌سوزی‌های احتمالی در این عرصه‌ها خبر داد و گفته با توجه به رویش مجدد گیاهان علفی در مراتع و جنگل‌ها، انجام برنامه ریزی برای کسب آمادگی‌های لازم برای پیشگیری از وقوع آتش سوزی الزامی بوده و یک تکلیف است.

به گفته وی با توجه به وضعیت بارندگی‌ها، شرایط برای بروز حریق در این عرصه‌ها فراهم است. هرچند ما نقاط بحرانی را در عرصه‌های منابع طبیعی براساس میزان حریقی که سالانه در این مناطق رخ می‌دهد، شناسایی کرده‌ایم.

از سوی دیگر همه ساله در فصل برداشت گندم و جو، برخی از کشاورزان اقدام به آتش زدن بقایای گیاهی در اراضی خود می‌کنند که این اقدام نادرست، به ویژه در اراضی حاشیه جنگل‌ها و مراتع تبعات منفی و بعضا جبران‌ناپذیری به همراه دارد. سرایت آتش از این اراضی به مراتع و جنگل‌ها نیز به یک دغدغه جدی تبدیل شده و البته دستگاه قضایی بارها تأکید کرده که با متخلفان برخورد می‌کند.

هادی هاشمیان، رئیس کل دادگستری استان هم گفته بر اساس ماده 2 قانون جلوگیری از آلودگی هوا، پخش و انتشار هرگونه مواد آلوده کننده هوا بیش از حد مجاز از منابع تجاری، خانگی و متفرقه در هوای آزاد ممنوع است و متخلف به عنوان تهدید علیه بهداشت عمومی تحت تعقیب قضائی قرار می‌گیرد. همچنین به صراحت در ماده 45 قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور آمده اگر حریق ناشی از آتش زدن کاه و کلش مزارع به جنگل‌ها سرایت کند، مرتکب به حبس تادیبی از 2 ماه تا یکسال محکوم می‌شود.

وی این را هم گفت که دادستان‌ها باید به عنوان مدعی العموم کسانی که کاه و کلش و بقایای محصولات کشاورزی را آتش می‌زنند، به اتهام تهدید علیه بهداشت عمومی تحت تعقیب قضائی قرار دهند.

در کنار همه مراقبت‌ها و آمادگی نیروها و تأمین تجهیزات برای اطفای حریق، آموزش و بهره‌گیری از توان گروه‌های مردمی برای کمک به خاموش کردن آتش امری ضروری است.

انتهای پیام/582/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon