اصفهان| نگاهی به صنعت گردشگری در دوران پسا کرونا؛ گردشگری ایران رونق می‌یابد؟


اصفهان| نگاهی به صنعت گردشگری در دوران پسا کرونا؛ گردشگری ایران رونق می‌یابد؟

در روزهایی که بسیاری از صنایع به دنبال راه حلی برای برون رفت از بحران شیوع ویروس کرونا هستند، صنعت گردشگری در دنیا همچنان بدون فعالیت است و امکان بازگشایی این صنعت در ماه‌های آینده هم وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، شیوع ناگهانی ویروس کرونا در جهان بسیاری از صنایع و مشاغل را در معرض سقوط قرار داد به گونه‌ای که بسیاری از صاحبان این مشاغل به ناچار اعلام ورشکستگی کردند تا بدین ترتیب، اقتصاد دنیا وارد مراحل بحرانی شود.

در بین صنایع فعال در دنیا اما صنعت گردشگری به دلیل ارتباط مستقیمی که با مسافر و منابع و تاسیسات گردشگری کشور مقصد دارد، با بحرانی بسیار جدی روبه‌رو شد که در صورت ادامه شیوع این ویروس و قرنطینه عمومی که برخی کشورها همچنان آن را در دستور کار خود دارند، بعید نیست که با ورشکستگی این صنعت پولساز در دنیا روبه‌رو شویم.

طبق آماری که دولت در ماه گذشته از وضعیت مشاغل آسیب دیده از کرونا ارائه داد، 30 درصد از مشاغل و اصنافی که بیشترین آسیب را دیده‌اند مستقیما مرتبط با صنعت گردشگری هستند. این آمار نشان می‌دهد صنعت گردشگری در ایران که چند سالی بود در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار گرفته بود، بار دیگر با بحران روبه‌رو شده و لازم است مسئولان این حوزه پیش از آن که دیر شده باشد، اقداماتی برای نجات این صنعت حتی به صورت موقت انجام دهند.

مادامی که گردشگر از کشورهای مختلف وارد ایران نشود، اصناف و مشاغل مرتبط با گردشگری هم چاره‌ای به جز بی‌کاری موقت و انتظار برای پایان یافتن اوضاع ندارند. البته گردشگری داخلی مدتی است آغاز به کار کرده و تبلیغاتی هم در این زمینه صورت گرفته، اما از آنجایی که همچنان اولویت با خانه‌نشینی و حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی است برگزاری مجدد تورهای داخلی با استقبال کمی روبه‌رو شده است.

یکی از راهنمایان تورهای خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه نمی‌توان زمان دقیقی برای بازگشایی گردشگری خارجی در نظر گرفت اظهار داشت: از آنجایی که صنعت گردشگری بیش از دیگر صنایع از انتشار این ویروس آسیب دیده نمی‌توان انتظار بازگشایی این صنعت را در روزها و ماه‌های پیش‌رو داشت.

وی ادامه داد: طبق پیش‌بینی‌های جهانی و همچنین متخصصین داخلی تا پایان سال 2020 و اوایل سال 2021 عملا گردشگری وجود نخواهد داشت، ضمن اینکه ایران یک مقصد فرهنگی است و در این روزها مردم دنیا بیشتر به مقاصدی نیازمندند که بیشتر بتوانند تفریح کنند و آرامش داشته باشند. در ضمن مردم بیشتر مقاصدی را انتخاب خواهند کرد که درصد شیوع پایینی داشته باشد و متاسفانه درصد شیوع ویروس کرونا در ایران نسبتا بالا است.

این راهنمای گردشگری خارجی در ادامه افزود: صنعت گردشگری در ایران دچار یک رکود بحرانی شده است و این رکود ماه‌ها پیش از شیوع کرونا آغاز شده بود، اما با شیوع این ویروس در جهان و لغو تمامی پروازها و تورها، گردشگری ایران وارد یک مرحله بسیار جدی و خطرناکی شد که تا به امروز هم ادامه دارد. متاسفانه این ویروس زمانی شیوع پیدا کرد که اوج ورود گردشگر به ایران بود و بسیاری از مسافران اوایل و اواسط فصل بهار را برای بازدید انتخاب می‌کردند. از طرفی افرادی مانند راهنمایان و آژانس‌های مسافرتی که مستقیما با گردشگر سر و کار دارند هم حاضر نیستند در این شرایط فعالیت کنند چرا که سلامتی خود و اطرافیانشان را به خطر می‌اندازند.

وی با اشاره به اینکه هر گاه اتفاقی در سطح ملی و بین‌المللی رخ می‌دهد، صنعت گردشگری بیشترین تاثیر را از آن می‌بیند گفت: در سال گذشته شاهد وقوع سیل‌ در استان‌های گلستان و لرستان بودیم که تا مدتی طولانی حتی پس از اتمام سیل هم گردشگری در آن مناطق به‌صورت چشمگیری کاهش یافته بود. اکنون نیز دنیا درگیر مبارزه با ویروس کرونا است و تا زمانی مردم از وضعیت سلامتی خود و محل سکونتشان اطمینان کسب نکنند حاضر به سفر نخواهند بود.

وی ادامه داد: فراز و نشیب‌هایی که کشور در سال گذشته تجربه کرد باعث شد که گردشگری در وضعیت مطلوبی قرار نگیرد هر چند که در مقاطعی از رشد خوبی برخوردار بود اما متاسفانه همچنان با سال‌های 94 و 95 که سال‌های رونق گردشگری در ایران بود تا حدود زیادی فاصله داریم و انتظار بازگشت به آن دوران حتی پس از پایان یافتن همیشگی کرونا را نداریم. اگر می‌خواهیم صنعت گردشگری در ایران با رشد روبه‌رو شود باید زیرساخت‌های لازم فراهم شود و این موضوع ربطی به شیوع ویروس کرونا ندارد و همواره دغدغه شاغلان و اصناف مرتبط با گردشگری بوده است.

وی با بیان اینکه آسیبی که اصناف مربوط گردشگری متحمل شده‌اند بعضا جبران ناپذیرند، تصریح کرد: متاسفانه برخی از مشاغل و به‌ویژه آژانس‌های مسافرتی با رکود بسیار شدیدی روبه‌رو شده‌اند به‌طوری که برخی از آنها به دنبال اعلام ورشکستگی و بیمه بیکاری هستند اما از طرفی دیگر برخی از این آژانس‌ها این فرصت را غنیمت شمرده و از آن برای ارتقای سطح کیفی خدمات خود و آموزش‌های بیشتر به کارکنان خود استفاده می‌کنند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه ابعاد ویروس کرونا همچنان ناشناخته باقی مانده است اظهار داشت: از آنجایی که کرونا یک ویروس ناشناخته است و هنوز هم درمان قطعی برای آن یافت نشده بنابراین نمی‌توان به همین زودی انتظار رونق دوباره گردشگری را داشت. گردشگری خارجی ممکن است ماه‌ها معلق بماند و فعالیتی در این زمینه انجام نشود.

وی اضافه کرد: بر اساس آمار سازمان جهانی گردشگری، نخستین علائم بازگشایی گردشگری خارجی را به طور خوشبینانه می‌توان در اوائل سال 2021 یافت، زمانی که باز هم نمی‌توان انتظار بازگشت به روزهای اوج گردشگری در کشور را داشت چرا که همچنان خطر انتشار این ویروس در جهان احساس می‌شود.

صادقی خاطرنشان کرد: از زمان شیوع کرونا در کشور دست به‌کار تغییر رویه‌ها و ایجاد فضایی مناسب برای بازگشایی گردشگری داخلی و خارجی شده‌ایم. واقعیت این است که نمی‌توان امید چندانی به احیای گردشگری در دوران پساکرونا داشته باشیم بنابراین لازم است خودمان را با شرایط جدید و با استفاده از دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و وزارت میراث فرهنگی تحت عنوان "سفرهای هوشمند" وفق دهیم.

وی با اشاره به لزوم تغییر عملکرد اصناف و مشاغل با وجود شرایط کنونی در دنیا گفت: از زمان شیوع ویروس، نحوه زندگی همگان تغییر کرده و امروزه شاهد هستیم که افراد بیش از پیش مراقب سلامت خود هستند بنابراین اصناف و مشاغل مختلف هم اگر می‌خواهند در این شرایط دوام بیاورند باید دستورالعمل‌های جدیدی را اتخاذ کنند. خوشبختانه در صنعت گردشگری پیشتر این موضوعات و بحران‌ها بررسی شده بود و راهکارهایی هم برای آن در نظر گرفته شده بود. بدین ترتیب اگر اصناف و مشاغل مرتبط با گردشگری نتوانند خود و محصولات خود را منطبق بر شرایط جدید ارائه دهند سهمی از بازار نخواهند داشت.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اضافه کرد: باید قبول کنیم که بازار گردشگری نسبت به گذشته متفاوت شده و اگر آن دسته از مراکزی که به طور سنتی از مقاصد مهم گردشگری به شمار می‌رفتند نتوانند سلامت جسمی و روحی جامعه و گردشگر را تامین و تضمین کنند، قطعا توان رقابت با سایر مقاصد را نخواهند داشت.

به گزارش تسنیم از زمان شیوع کرونا در جهان تا کنون، گردشگری بزرگترین صنعتی است که متحمل آسیب‌های بسیار زیادی از این ویروس شده است و ممکن است تا ماه‌ها بعد از فروکشی انتشار کرونا هم تبعات آن بر پیکر آسیب دیده گردشگری بر جا بماند. البته این زمان فرصت خوبی است تا با نگاهی دوباره به زیرساخت‌ها و تاسیسات گردشگری کشور در صدد رفع نواقص آن برآییم تا شاهد روزهایی پر رونق‌تر از گذشته در صنعت گردشگری کشور باشیم.

انتهای پیام/174/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon