دیپلمات روس: توافق درباره دستور کار کمیته قانون اساسی سوریه حاصل شده است


دیپلمات روس: توافق درباره دستور کار کمیته قانون اساسی سوریه حاصل شده است

نماینده روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو با اعلام توافق درباره ادامه کار کمیته قانون اساسی سوریه، بلافاصله پس از رفع بحران کرونا ؛ برخورد غربی‌ها با مسئله حقوق بشر، حتی در شرایط همه گیری ویروس کرونا را محکوم کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "گنادی گاتیلوف" نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بین المللی در ژنو، در مصاحبه با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد که دستور کار فعالیت کمیته قانون اساسی سوریه مورد توافق قرار گرفته و دور جدید نشست آن بلافاصله پس از پایان همه گیری بیماری کوودی-19 تشکیل خواهد شد.

این دیپلمات بلند پایه روس با اشاره به اینکه اپیدمی ویروس کورنا در جهان در روند حل و فصل اوضاع سوریه وقفه ایجاد کرده، گفت: «قبل از وقوع بحران کرونا، در ژنو تماس‌های فعالی در زمینه حل و فصل اوضاع سوریه صورت گرفته بود و به معنای واقعی کلمه، دقیقاً در آستانه توقف این فعالیتها، این موفقیت حاصل شد تا توافقاتی درباره دستور کار کمیته قانون اساسی سوریه حاصل شود.»

گاتیلوف تأکید کرد: «به محض این که شرایط اجازه دهد و به محض اینکه سازمان‌های بین المللی در ژنو فعالیت خود را آغاز کنند، فعالیت این کمیته به منظور ادامه جستجو برای حل و فصل سیاسی مناقشه در سوریه از سر گرفته خواهد شد.»

ادامه تلاش غرب برای استفاده از مسئله حقوق بشر در اهداف سیاسی، حتی در بحران کرونا

نماینده روسیه در ژنو همچنین در پاسخ به سئوال دیگری یادآور شد که کشورهای غربی، حتی در شرایط شیوع بیماری همه گیر کرونا هم به سیاسی کردن موضوع حقوق بشر با هدف فشار آوردن بر دولت‌های نامطلوب از دیدگاه خود، ادامه می دهند.

گاتیلوف با اشاره به اینکه همه گیری ویروس کرونا، مشکلات جدی در زمینه حقوق بشر را برجسته کرده، افزود: «متأسفانه ویروس سیاسی شدن مسئله حمایت بین المللی از حقوق بشر، همچنان وجود دارد و تلاش‌های برای استفاده از مسئله حقوق بشر به منظور پیشبرد اهداف سیاسی خود هنوز هم فعالانه توسط کشورهای غربی مورد استفاده قرار می‌گیرد.»

این دیپلمات روس یادآور شد: «برای اینکه سیستم سازمان ملل به طور مؤثر در ارتقاء حقوق بشر نقش داشته باشد، باید مواضع همه کشورها در نظر گرفته شود. ولی متأسفانه، ما هنوز چنین رویکردی را نسبت به فعالیت نهادهای حقوق بشری سازمان ملل مشاهده نکرده و برعکس، شاهد تلاش برای سیاسی کردن و استفاده از موضوع حقوق بشر برای فشار آوردن بر رژیم‌های به اصطلاح نامطلوب، هستیم.»  

وی افزود، روسیه با انتخاب شدن در شورای حقوق بشر سازمان ملل، قصد دارد اولویت‌های مورد نظر خود را حفظ کرده و برای رسیدن به اجماع گسترده و در نظر گرفتن منافع همه کشورها و نه فقط بخشی از آنها، تلاش کند.

تأثیر منفی خروج آمریکا از پیمان "آسمان باز" بر مذاکرات خلع سلاح در ژنو

گنادی گاتیلوف همچنین ابراز نگرانی کرد که خارج شدن آمریکا از پیمان "آسمان باز"و سایر اقدامات غیرسازنده مشابه از سوی واشنگتن، بر مباحثات مربوط به خلع سلاح در ژنو تأثیر منفی می‌گذارند.

این دیپلمات گفت: «در شرایط کنونی، هنگامی که اوضاع بطور کلی بی ثبات است، متأسفانه، اقدامات مخرب دولت آمریکا و تصمیمات غیرسازنده آنها همچنان ادامه دارد - آنها ابتدا پیمان نابودی موشک‌های برد متوسط و کوتاه‌تر را از بین برده و به تازگی هم خبر از خروج خود از پیمان "آسمان باز" داده‌اند. همه اینها زمینه سازنده‌ای برای مباحثات درباره مسئله خلع سلاح ایجاد نمی کند.»

نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی در ژنو تاکید کرد،  مسکو هنوز خواهان تمدید پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی (استارت -3) است، ولی واشنگتن هنوز پاسخی در این باره نداده است. ضمن اینکه، با وجود تلاش طرف روسی، چشم انداز از سر گیری فعالیت در قالب معمول بحث درباره موضوع خلع سلاح در دفتر سازمان ملل در ژنو هنوز مشخص نیست.

 انتهای پیام/  

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon