هشدار ۸ ماه پیش تسنیم جدی گرفته نشد؛ شکافتن دل الوند به نام امداد، به کام دهکده توریستی گنجنامه


هشدار 8 ماه پیش تسنیم جدی گرفته نشد؛ شکافتن دل الوند به نام امداد، به کام دهکده توریستی گنجنامه

درحالی که ۸ ماه پیش خبرگزاری تسنیم در مورد ایجاد جاده سلامت در دل الوند هشدار داد، این هشدار جدی گرفته نشد و در بی‌خبری مسئولان جاده‌ای به نام امداد، اما به کام دهکده توریستی گنجنامه تن الوند را شکافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، در چند روز اخیر ایجاد جاده‌ای در دل کوه الوند به مهم‌ترین خبر همدان تبدیل شده و در رسانه‌های رسمی گرفته تا فضای مجازی در نکوهش این اقدام گزارش‌ها و اخبار متعددی کار شده است.

اما جالب است بدانید پیش از تعریض، تسطیح و درختکاری این جاده در 11 آبان ماه سال 98، یعنی 8 ماه پیش خبرگزاری تسنیم در گزارشی با عنوان "جاده سلامت تیر خلاصی بر پیکره الوند" پرده از این اقدام مخرب برای شکافتن الوند استوار در راستای منفعت‌طلبی برداشت.

مبنای این گزارش فیلمی از کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر همدان بود که از طریقی به دست خبرنگار تسنیم رسید و در آن فیلم متولیان دهکده توریستی در حال ارائه طرح جاده سلامت برای اعضای کمیسیون گردشگری بودند.

این طرح شامل دو بخش بود که دربخش اول جاده‌ای از میانه جاده گنجنامه کوه‌ها را می‌شکافد تا به مجموعه اقامتی دهکده گنجنامه برسد.
در بخش دوم این طرح هم قرار بود جاده‌ای به عرض 8 متر از دامنه گنجنامه تامیدان میشان کشیده شود ( جاده سلامت) و اطراف آن نیز درختکاری شود.

بی‌اطلاعی محیط زیست

در همان گزارش، خبرنگار تسنیم گفت‌وگویی با مدیرکل محیط زیست همدان انجام داد و محسن جعفرنژاد بسطامی عنوان کرد: در رابطه با احداث جاده سلامت در دامنه الوند تا به حال طرحی به ما ارائه نشده و از اداره کل محیط زیست استان استعلامی گرفته نشده است.

وی به اعضای کمیسیون گردشگری و مدیران شرکت تله‌کابین گنجنامه پیشنهاد  کرد برای طرح‌های گردشگری از محیط زیست استعلام بگیرند.

در این گزارش حسین زندی خبرنگار و از فعالان محیط زیست استان نیز از آسیب‌های بی‌شمار طرح‌های مدیران دهکده توریستی گنجنانه به پیکره الوند گفت و عنوان کرد: دود چنین اقداماتی نه تنها به چشم ما بلکه به چشم آیندگان خواهد رفت.

تکذیب ایجاد جاده سلامت از سوی رئیس هیئت مدیره

بلافاصله پس از انتشار این گزارش، رئیس هیئت مدیره دهکده تفریحی و توریستی گنجنامه در گفت‌وگو با یک پایگاه خبری، اعلام کرد: هیچ جاده سلامتی در دشت میشان ایجاد نخواهد شد.

سعید ترابیان بیان کرد: طرحی مبنی بر کاشت درخت در آن منطقه ارائه شده که هنوز با آن موافقت نشده است.

وی با بیان اینکه، هیچ طرح و نقشه‌ای برای ساخت جاده سلامت ارائه نشده است، ذکر کرد: طبق طرح ارائه شده درخواست استقرار اورژانس و ساخت پارکینگ مخصوص و مجزا برای کوهنوردان، برای جذب بیشتر افراد بیان شده است.

ترابیان با بیان اینکه اگر قصد ساخت چنین مسیری را نیز داشته باشیم، بودجه برای این کار نداریم، اظهار کرد: هدف از درختکاری، تعیین مسیری واحد برای کوهنوردان به منظور جلوگیری از خطرات و حوادث احتمالی است.

وی با ذکر اینکه، برای تعریف راهی با عنوان جاده سلامت باید، مطالعات و بررسی‌های دقیق انجام شود، گفت: در صورت ایجاد چنین جاده‌ای، مجموعه گنجنامه، تنها می توان ازامکانات زیر ساختی و مطالعات خود دراختیار مجریان کار قرار دهد زیرا توانایی انجام آن را ندارد.

رئیس کمیسیون گردشگری شورا مطلع از این فاجعه

اما پس از انتشار  گزارش تسنیم  رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر هم در گفت وگویی برخلاف سخنان ترابیان خبر از ارائه طرح جاده سلامت از سوی مدیران ممموعا تفریحی گنجنامه داد.

حسین قره‌باغی، اظهار داشت: این طرح تو کمیسیون گردشگری مطرح شد که نیاز به مطالعه و بررسی توسط کارشناسان، اساتید و حافظان محیط‌زیست دارد.

وی با بیان اینکه، این طرح با نام ” جاده تندرستی ” عنوان شده است، اظهار کرد: طبق طرح اعلام شده، این جاده از روبه‌روی رستوران عطر سیب آغاز و تا پناهگاه ادامه می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه، قصد هیچگونه تخریب نداشته و تنها درخت در آن مسیر کاشته می‌شود، عنوان کرد: این طرح باید توسط مرکز مطالعات شورا بررسی، برآورد و تأیید شود تا به مرحله اجرا برسد.

وی تأکید کرد: در خصوص این طرح هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده و در مرحله بررسی است و اگر مرکز مطالعات شورا با آن موافق نباشد تحت هیچ شرایطی اجرایی نخواهد شد.

در واقع امروز اگر دل کوه الوند شکافته شده است بی‌تردید رئیس کمیسیون گردشگری شورا از این اقدام اطلاع داشته است و باید پرسید توسعه گردشگری همدان به چه قیمتی باید اتفاق بیافتد؟ آیا به قیمت نابودی محیط زیست؟

مسکوت ماندن پروژه تا کاهش ترددها به خاطر کرونا

پس از رسانه‌ای شدن این طرح از سوی خبرگزاری تسنیم و به راه افتادن جوی بر علیه مدیران مجموعه تفریحی گنجنامه در فضای حقیقی و مجازی مدیران این شرکت طرح را مسکوت گذاشتند تا آن که  شیوع کرونا و محدودیت ترددها به ویژه در مناطق گردشگری و خلوت شدن کوهستان الوند فرصتی شد تا آنها نقشه شوم خود را پیاده کنند و تن الوند را بشکافند در دل کوه درخت بکارند!!

اما پس از افزایش رفت و آمدها پرده از این اقدام مجموعه گنجنامه که خیانتی به محیط زیست و مردم همدان بود برداشته شد و عکس‌هایی از تسطیح این جاده و درختکاری اطراف آن در فضای مجازی منتر شد و رسانه‌های رسمی اینبار جملگی به آن پرداختند تا مسئولان شهر همدان از جمله فرماندار همدان و مدیرکل منابع طبیعی استان مجبور شوند در حضور جمعی از خبرنگاران در محل فاجعه به توجیه این اقدام بپردازند.

ساده انگاشتن یک فاجعه 

در این میان واکنش برخی مدیران در حضور خبرنگاران به این اتفاق جای تأمل دارد؛ جایی که با بی‌اهمیت نشان دادن این فاجعه می‌گوید: در انتشار خبر بزرگنمایی شده و من فکر می‌کردم در الوند اتوبان ساخته‌اند!

حال باید گفت؛ اگر در بی‌خبری مسئولان در الوند اتوبان ساخته می‌شد که باید برای مدیران و مسئولان همدان و این نوع مدیریتشان وااسفا سر می‌دادیم.

چنین اتفاقی که از دید برخی بی‌اهمیت است اگر در یکی از کشورهای توسعه یافته رخ می‌داد در فشار افکار عمومی و رسانه‌ها حداقل چند مسئول مربوطه برکنار و مؤاخذه می‌شدند.

مدیران منابع طبیعی استان خوابند یا بیدار؟

جالب‌تراز همه  ابراز بی‌اطلاعی مدیرکل منابع طبیعی استان از این اتفاق بود. اسفندیار خزائی با اشاره به این که ما پنجشنبه از این اقدام مطلع شدیم و دوستان به ما اطلاع ندادند گفت: خوب بود قبل از این کار به ما اطلاع می‌دادند تا ما نشانه‌گذاری و برآورد خسارت می‌کردیم.

حال از مدیرکل منابع طبیعی استان همدان جای سوال است مگر نه آن که بودجه و نیروهایی که در اختیار دارید برای جلوگیری از این فجایع زیست محیطی در سطح شهر و استان همدان است؟ آیا در خواب به سر می‌بردید و متوجه حضور لودرها و کامیون‌های که خاک کوه را جابجا می‌کردند نشدید؟

جالب‌تر از همه این موارد، سخنان طلب‌کارانه رئیس هیئت مدیره دهکده گنجنامه و رفتار طلب‌کارانه وی در قبال خبرنگاران بود. ترابیان که بارها در مصاحبه‌های خود از ناتوانی در تامین هزینه‌ها و ضرردهی شرکت تله‌کابین گنجنامه گفته است و شرکت وی به زعم همه فعالان محیط زیست چنان آسیبی به محیط زیست همدان و کوه الوند زده که هیچ قوم مهاجمی نتوانسته چنین آسیبی به طبیعت ایران و هگمتانه بزند در حضور خبرنگاران تراشیده شدن کوه برای تعریض جاده را هیچ می‌انگاشت و می‌گفت: کوهنوردان از این اتفاق راضی‌اند.

وی اصرار داشت که به غیر از ماشین‌های امدادی و هلال احمر هیچ ماشینی از این جاده عبور نخواهد کرد و این درحالی است که در همین چند روز اخیر در فیلم‌هایی که در اختیار خبرنگار تسنیم قرار گرفته خودروها شاسی بلند و وانت‌بار در حال رفت و آمد از این جاده هستند.

جاده امداد یا مسیری برای رسیدن به یک باغ

اما وی در حالی مدعی است کوهنوردان از این اتفاق راضی‌اند که بانوی همدانی فاتح اورست و نماینده مردم همدان در شورای اسلامی شهر  در صحن سیزدهم شورا در نطق پیش از دستور خود به گلایه از این اقدام پرداخت و گفت: در هیچ جای دنیا در کوه جاده نمی‌زنند و درختکاری نمی‌کنند.

رضوان سلماسی با اشاره به این که برای امداد و نجات کوهنوردان می‌توان از بالگرد استفاده کرد و همان جاده تعریض نشده قبلی برای رفت و آمد خودروهای امدادی کفایت می‌کرد تاکید کرد: به نظر می‌رسد این جاده برای دسترسی به یک باغ!! رفته تا این که جاده‌ای برای امداد باشد.

پشت پرده چیست؟

حال با این اتفاق یا بهتر بگوییم با این فاجعه‌ای که رخ داده جای چند سوال است که مسئولان باید به آن پاسخ دهند؛ تا کی قرار است دهکده توریستی و تله‌کابین گنجنامه به طبیعت الوند که به شدت هم فرسایشی است آسیب بزنند؟ درآمدی که از این همه آسیب به الوند به دست می‌آید به جیب چه کسانی می‌رود و سهم مردم همدان از این درآمد چقدر است؟ اگر این شرکت ضرردهی دارد چرا تعطیلش نمی‌کنید و همچنان مجوز نابودی الوند را به مدیرانش داده‌اید؟ چگونه است که چنین بی‌مهابا طبیعت بکر الوند را به معرض نابودی می‌کشاند؟ چه دست‌هایی در کار است که هیچ مسئولی نمی‌تواند مانع این اقدامات باشد و این که چرا اداره کل منابع طبیعی استان از این فاجعه بی‌خبر بوده است؟

انتهای پیام/747/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon