قول وزیر نیرو برای ‌صادرات برق ‌‌نیروگاه درح

قول وزیر نیرو برای ‌صادرات برق ‌‌نیروگاه درح

وزیر نیرو در مراسم آغاز عملیات اجرایی نیروگاه بادی درح موافقت و مجوز صادرات برق را از طریق این نیروگاه اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، منطقه درح سربیشه یکی از کانون‌های بزرگ بادخیز ایران است که در تمام فصول سال در این منطقه باد وجود دارد.

این منطقه هزاران مگاوات ظرفیت دارد که احداث نیروگاه بادی 50 مگاواتی در این منطقه آغاز استفاده از این ظرفیت است.

در این راستا وزیر نیرو در مراسم آغاز عملیات اجرایی نیروگاه بادی درح موافقت و مجوز صادرات برق را از طریق این نیروگاه اعلام کرد.

محسن حکاک در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی نیروگاه بادی درح در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: شرکت انرژی‌های تجدیدپذیر که مجری احداث نیروگاهی با ظرفیت 50 مگاوات در این منطقه است یکی از شرکت‌های زیرمجموعه تامین آتیه است.

وی میزان سرمایه گذاری در این پروژه را 70 میلیون یورو عنوان کرد و گفت: قدرت اسمی این پروژه 50 مگاوات است که در این منطقه نصب می‌شود.

مدیرعامل شرکت تامین آتیه کارکنان صنعت برق کشور با بیان اینکه در حال حاضر این پروژه 10 درصد پیشرفت فیزیکی دارد بیان کرد: در این پروژه 20 دکل 2.5 مگاواتی با ارتفاع 80 متر نصب می‌‌شود.

حکاک با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین مزیت‌های این پروژه سوخت بادی آن است که قابل توسعه است تصریح کرد: در صورتی که نرخ انرژی که وزارت نیرو قرار است از ما خریداری کند اصلاح شود می‌توانیم بیش از 50 مگاوات افزایش تولید انرژی بادی در این منطقه داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: این نیروگاه علاوه بر اینکه در بحث سوخت‌های فسیلی مصرف را کاهش می‌دهد در بحث آب نیز با توجه به اینکه در نیروگاه‌های حرارتی حجم آب زیادی برای تولید برق مصرف می‌شود با احداث این نیروگاه حجم مصرف آب به صفر می‌رسد.

مدیرعامل شرکت تامین آتیه کارکنان صنعت برق کشور با بیان اینکه انرژی بادی که در این منطقه وجود دارد ظرفیت بسیار خوبی است یادآور شد: امید است بتوانیم توسعه زیادی در نیروگاه‌های بادی این منطقه داشته باشیم.

حکاک به میزان اشتغالزایی این پروژه اشاره کرد و اظهار داشت: حدود 6 هزار و 650 نفر روز میزان اشتغال زایی برای احداث این نیروگاه در این منطقه است و در بحث بهره‌برداری نیز 25 نفر در هر 50 مگابایت اشتغال مستقیم ایجاد می‌شود که کمک با ارزشی به مردم کم برخوردار و انقلابی خراسان جنوبی است.

وی افزود: در حال حاضر پروژه دیگری در شهرستان خواف در حال انجام است که 25 مگاوات ظرفیت دارد.

مدیرعامل شرکت تامین آتیه کارکنان صنعت برق کشور گفت: این شرکت در مجموع در سطح کشور 6 هزار و 300 سهامدار و 43 میلیارد تومان سرمایه دارد که تماما توسط کارکنان شرکت برق تأمین شده است.

اصلاح نرخ انرژی تجدید پذیر در دستورکار قرار گیرد

حکاک اظهار داشت: در سال 94 مطالعات اولیه نیروگاه انجام شد و در سال 95 موافقت اصولی اخذ و در سال 96 قرارداد خرید تضمینی منعقد شد.

وی افزود: درخواست ما این است که نرخ خرید انرژی اصلاح شود تا پروژه اقتصادی شده و با این اقدام تا پایان دولت این پروژه به اتمام و 50 مگاوات دیگر نیز در دستورکار قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت تامین آتیه کارکنان صنعت برق کشور بیان کرد: این شرکت در مجموع در سطح کشور 6 هزار و 300 سهامدار و 42/3 میلیارد تومان سرمایه دارد که تماما توسط کارکنان  شاغل و بازنشسته شرکت برق تأمین شده است.

حکاک تصریح کرد: شرکت اتیه متولی یکی از بزرگترین شرکت‌های کنتورسازی در کشور است که تاکنون 70 درصد کنتورهای هوشمند کشور را نصب کرده است.

وی با بیان اینکه بزرگترین مجتمع گلخانه‌ای کشور را در نیشابور با مساحت 100 هکتار نیز این گروه ایجاد کرده  خاطرنشان کرد:  12 شرکت زیر مجموعه این گروه  بوده که در حوزه انرژی و  حوزه خدمات فعال هستند.

حکاک یادآور شد: بزرگترین تشکل کارکنان صنعت برق در کشور مربوط به آتیه است که انتظار ما این است حمایت خوبی از این گروه شود تا بتوانیم فعالیت‌های بیشتری را انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت تامین آتیه کارکنان صنعت برق کشور اظهار داشت: درخواست ما این است که بحث نرخ خرید انرژی در بخش انرژیهای تجدید پذیر با توجه به نرخ ارز اصلاح شود تا بتوانیم نسبت به افزایش واحدهای بیشتری از نیروگاه‌های  بادی، مرحله دوم را نیز در منطقه درح ایجاد کنیم.

لازم به ذکر است مقام عالی وزارت موافقت و مجوز صادرات برق را از طریق این نیروگاه را اعلام و صادر کرد.

دکتر ساتکین، معاون وزیر ومدیر عامل محترم سازمان ساتبا نیز در زمینه افزایش نرخ انرژی قول مساعد داد.

انتهای پیام/255/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon