چرا باید در زمان همه‌گیری ویروس کرونا سیگار را ترک کنیم؟


چرا باید در زمان همه‌گیری ویروس کرونا سیگار را ترک کنیم؟

طبق بررسی‌های محققان در جهان, افراد سیگاری نه تنها هیچ مصونیتی در ابتلا به بیماری کرونا ندارند, بلکه بیشتر از دیگران در معرض خطرات و عفونت‌های آن قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ یکی از مسائلی که در زمان همه‌گیری و بحران ویروس کرونا مطرح می‌شود, مضرات استعمال دخانیات و کشیدن سیگار بر شدت بیماری مبتلایان به بیماری ویروس کووید19 است؛ نظرات مختلفی در این‌باره مطرح می‌شود و پزشکان و محققان بسیاری در این زمینه دست به تحقیق و بررسی می‌زنند.

شاید در دوران کرونا ترک سیگار سخت باشد و افرادی که در قرنطیه به سر برده و فشارهای بسیاری را تحمل می‌کنند, کشیدن سیگار را راهی برای تسکین درد‌های روحی و روانی خود بدانند؛ همچنین برخی از محققین در مطالعات خود بیان کردند که استعمال سیگار بدن را در مقابل ابتلا به ویروس کرونا مقاوم می‌کند.

پایگاه خبری "یورونیوز" در خبری نوشت، آکادمی علوم فرانسه تحقیقی را که پزشکان بیمارستان "پیتیه سالپتریه" در پایتخت فرانسه انجام داده‌اند منتشر کرده است؛ پژوهشگران در این تحقیق وضعیت 350 بیماری را که به دلیل ابتلا ویروس کرونا در این بیمارستان بستری شده بودند بررسی کردند؛ آنها همچنین شرایط 130 نفر دیگر از مبتلایان را که به طور سرپایی و بدون نیاز به بستری شدن در این بیمارستان به حال آنها رسیدگی شده بودند مدنظر قرار دادند.

نتیجه بررسی‌های دانشمندان نشان داد که تعداد افراد سیگاری در میان این بیماران کمتر از جمعیت عمومی (با در نظر گرفتن سن و جنسیت) است؛ به گفته محققان تنها 5 درصد بیمارانی که وضعیت آنها در این تحقیق بررسی شده است سیگاری بودند.

به گفته پزشکان این رقم نشان می دهد که شمار افراد سیگاری در میان بیماران مبتلا به کووید19، حدود 80 درصد از تعداد این افراد در جمعیت عمومی همان گروه سنی با همان جنسیت کمتر است؛ محققان به این ترتیب این فرضیه را مطرح کرده اند که عاملی در سیگار کشیدن وجود دارد که در پیشگیری از بیماری کووید19 مؤثر است.

با این حال دیگر محققان و پزشکان با بررسی‌های بیشتر بیان می‌کنند که تحقیقات در وسعت کوچک به معنای قطعیت در این فرضیه که «افراد سیگاری نسبت به دیگران کمتر به ویروس کرونا مبتلا می‌‌شوند», نیست.

پایگاه خبری "NBC" می نویسد, در حالی که برخی از داده‌های اولیه نشان می‌دهد که افراد سیگاری کمتر از افراد غیر سیگاری در بیمارستان بستری می‌شوند و بنابراین نیکوتین تاثیر بالقوه محافظتی در برابر عفونت ویروس کرونا داشته است، داده‌های کلینیکی جدید اکنون داستان بسیار متفاوتی را بیان می‌کنند.

"پاناگیس گالیاساتوس", مدیر کلینیک درمان دخانیات در "جان هاپکینز" و سخنگوی انجمن پزشکی ریه آمریکا بیان می‌کند که هرگز نمی‌توان از مشاهده یک آزمایش ساده به این نتیجه رسید که افراد سیگاری کمتر دچار ابتلا به ویروس کرونا می‌شوند!

او توضیح می‌دهد که به همراه همکارانش در دانشکده پزشکی و دانشکده بهداشت عمومی "جان هاپکینز" در حال کار گسترده روی مستنداتی هستند که تاکنون منتشر شده اند و براساس تحلیل آنها ما دریافتیم کسانی که سیگار می‌کشند احتمالاً بیشتر از علائم شدید کووید19 رنج می‌برند.

او بیان می‌کند که این یافته‌ها تعجب‌آور نیست و افرادی که به استعمال سیگار مشغول هستند, بیشتر از سایرین به عفونت‌های شدید ویروس کرونا دچار می‌‌شوند و آمار مرگ و میر در بین آن‌ها بیشتر است.

"جفری دروپ", معاون علمی تحقیقات اقتصادی و سیاست‌های بهداشت انجمن سرطان آمریکا (ACS) نیز به همین نتیجه رسیده است؛ وی می‌گوید تحقیقات به طور مداوم نشان می‌دهد که افراد سیگاری با ابتلا به ویروس کرونا, نتایج بدتری از عفونت را تجربه می‌کنند؛ این افراد بیشتر از دیگران به دستگاه تنفس مصنوعی احتیاج پیدا می‌کنند و در صورت عدم معالجه جان خود را از دست می‌دهند.

محققان بیان می‌کنند که تاکنون تحقیقات بیشتری در مورد ابتلای افراد سیگاری انجام نشده است و محققان طرفدار نظریه «ابتلای کمتر افراد سیگاری به ویروس کرونا» تنها بر اساس شواهد محدود است و باید مشاهدات گسترده‌تری در این زمینه صورت گیرد.

همچنین سازمان جهانی بهداشت نیز هفته گذشته گزارشی را منتشر کرد مبنی بر اینکه افراد سیگاری نه تنها در معرض عفونت‌های شدید ویروس کرونا قرار می‌گیرند, بلکه احتمال ابتلای آن‌ها نیز بیشتر است.

این سازمان در گزارش خود بیان می‌کند که سیگار کشیدن به این معنی است که انگشتان دست و احتمالاً سیگارهای آلوده با لب‌ها در تماس هستند و همین موضوع احتمال انتقال ویروس از دست به دهان را افزایش می‌دهد.

متخصصان این سازمان همچنین معتقدند که افراد سیگاری ممکن است دچار بیماری‌های ریوی یا کاهش ظرفیت ریه شوند که این موضوع نیز خطر ابتلا به بیماری‌های مهلک را افزایش می‌دهد!

این نتایج با ابطال فرضیه‌ «ابتلای کمتر افراد سیگاری به ویروس کرونا», افراد سیگاری را بیشتر در معرض خطرات ویروس کووید19 می‌دانند و نظر اکثر ‌ان‌ها در ترک سیگار و عدم استعمال دخانیات است.

اکنون بهترین زمان برای حفظ سلامتی و نجات جان است؛ ترک سیگار نه تنها باعث کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا می‌شود, بلکه جان انسان را نسبت به دیگر خطرات موجود محفوظ نگه می‌دارد.

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon