تهران شهر خودروهاست نه انسانها/ریسک بالای فضاهای عمومی برای کودکان و سالمندان
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گفت: در راستای اجرای مصوبات شهر دوستدار کودک و سالمند اقداماتی صورت گرفته است ولی نمیتوان رضایت زیادی از آنها داشت و این انتظار وجود دارد که اقدامات مستمر باشد و به یک دغدغه برای مدیران شهری تبدیل شود.
زهرا صدراعظم نوری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره وضعیت اجرای مصوبات شهر دوستدار کودک و سالمند در شهر تهران، اظهار کرد: مصوبات شهر دوستدار کودک و سالمند، تکالیفی بر عهده شهرداری و برخی دستگاهها تعیین کرده است تا در تعامل با یکدیگر، اقداماتی برای زیست بهتر کودکان و سالمندان، انجام شود.
وی ادامه داد: متأسفانه شهر تهران در روند توسعه، به نیاز همه گروههای سنی نپرداخته است و این شهر را میتوان شهری خودرو محور قلمداد کرد، به گونهای که این شهر بیشتر برای خودروها ساخته شده تا انسانها. در این راستا نیز افرادی که از توانایی کمتری برخوردار هستند مانند کودکان و سالمندان، در مسیر توسعه کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران تصریح کرد: مصوبات مذکور به دنبال این است که بتوان، توجه مدیریت شهری را به این گروهها جلب کرد و به این مسئله پرداخت که چگونه میتوان زیست بهتر و با کیفیتی را برای این گروهها که به توجه خاصی نیازمند هستند، ایجاد کرد.
وی افزود: به عنوان مثال مناسبسازی یکی از موضوعاتی است که باید به صورت جدی به آ ن پرداخته شود چراکه فضاهای عمومی و شهری به گونهای است که کودکان یا سالمندان نمیتوانند به راحتی در فضاهای عمومی، تفریحی، تجاری و غیره تردد داشته باشند چراکه ریسک و خطر زیادی برایشان وجود دارد.
صدراعظم نوری تصریح کرد: در مدتی که مصوبات مذکور تعیین شده اقداماتی صورت گرفته است ولی نمیتوان رضایت زیادی از آنها داشت و این انتظار وجود دارد که اقدامات مستمر و جدیتر باشد و به یک دغدغه برای مدیران شهری تبدیل شود. در این سالها تلاش کردهایم که حساسیت بیشتری در این زمینه ایجاد کنیم و در بودجه و اعتبارات سالانه، ردیفی برای مناسبسازی و بهسازی فضاهای شهری برای کودکان، سالمندان و سایر گروههایی که نیاز به توجه دارند، در نظر گرفته شود.
وی در پاسخ به اینکه بسیاری از اقدامات به برگزاری نشست و سمینار خلاصه شده و تغییرات محسوسی در شهر ایجاد نشده است، گفت: اقداماتی که مدیران در دستور کار خود قرار دادهاند فراتر از برگزاری نشست، سمینار و جشن و غیره بوده است ولی هنگامی که یک شهر از ابتدا با توجه به گروههای مذکور ساخته نمیشود و دارای جمعیت زیادی است، وقتی میخواهد عقبماندگیها را جبران کند هم به زمان زیادی نیاز دارد، هم بودجه زیادی میطلبد و هم اقدامات صورت گرفته به خوبی دیده نمیشود.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران تصریح کرد: در بسیاری از بوستانها، مناسبسازی صورت گرفته است اما همه مکانهای عمومی مانند بانکها، مراکز خرید، بازارها و غیره طبیعتا باید از نظر مناسسبسازی، شرایط تردد برای گروههای مختلف را فراهم کند.
وی ادامه داد: شهرداری الزاماتی را برای بخش خصوصی و دولتی در این راستا تعیین کرده تا هنگام ساخت و ساز به آنها توجه شود و هنگام پایان کار این موارد بررسی خواهد شد ولی در شهر وسیعی مانند تهران طبیعی است که همه عرصههای عمومی و فضاهای طبیعی آن مناسب همه نیست و اصلاح آنها زمان نیاز دارد.
سالمندشدن 25درصد جمعیت تهران تا 20 سال آینده
اجرای فاز اول شهر دوستدار کودک در سه منطقه از تهران
انتهای پیام/