آخرین وضعیت کرونا در خراسانشمالی/ بیشتر شهرها همچنان در وضعیت «هشدار»/ بقاع متبرکه مجدداً تعطیل شد
بنا به گفته کارشناسان بهداشتی و مسئولان وزارت بهداشت و درمان٬ ۶ شهر استان خراسان شمالی وضعیت قرمز داشته و هنوز استان در وضعیت هشدار کرونایی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ استان خراسان شمالی از زمره استانهایی است که اگرچه بسیار دیر درگیر بیماری کرونا و شیوع بالای آن شد٬ ولی حالا روزهاست که در وضعیت هشدار قرار گرفته است.
بنا بر اعلام ستاد مبارزه با کرونای خراسان شمالی٬ فعلا اصناف پر خطری مثل تالارهای پذیرایی استان هم چنان تعطیل هستند و باشگاههای ورزشی نیز باید بر اساس پروتکلهای اعلام شده فعالیت کنند.
بقاع متبرکه استان خراسان شمالی نیز که در ابتدای هفته قبل و پس از بازگشایی حرمهای مطهر به روی زائران باز شده بودند٬ مجدداً با دستور ستاد کرونا خراسان شمالی تعطیل شدند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بیش از 35 هزار بازدید از مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و محیط های کاری و کارگری از ابتدای شروع گام دوم فاصله گذاری اجتماعی انجام شده است.
علیرضا نوروزیان افزود: بازرسان بهداشت محیط و حرفهای از ابتدای شروع گام دوم فاصله گذاری اجتماعی که از تاریخ 30 فروردین ماه سال جاری آغاز شده است 35 هزار 401 بازدید از این مراکز انجام داده اند. از این تعداد، 117 مرکز به دلیل عدم رعایت پروتکل های بهداشتی پلمب و 441 امکنه دیگر نیز اخطاریه دریافت کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: صرفاً اخذ کد رهگیری به منظور فعالیت در راستای حفظ و سلامت مدیران و شهروندان کفایت نمیکند، بلکه انتظار میرود مدیران و مالکین تمامی صنوف قبل از اخذ کد رهگیری از سامانه وزارت بهداشت، پروتکل مربوطه را دریافت و به دقت مطالعه کرده و در حین فعالیت نسبت به اجرایی شدن پروتکل ها در محل کار خویش اقدام کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: رعایت مسائل بهداشتی و شست و شوی مکرر دست، پرهیز از تردد های غیرضروری، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و عدم تماس با بیماران و پرهیز از دست زدن به سر و صورت ضروری است.
سید احمد هاشمی با اشاره به نقش پیشگیری کننده ماسک برای شیوع بیماری٬ گفت: ثابت شده که استفاده از ماسک در کاهش انتقال بیماری و قطع زنجیره انتقال موثر است. ویروس همچنان وجود دارد و با همان قدرت کار خود را میکند.
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بیش از 90 درصد مادران باردار در مرحله دوم غربالگری شده اند.
طاهره رام افزود: با آغاز مرحله دوم غربالگری، تعداد مادران باردار مبتلا به ویروس کرونا افزایش یافته اما فوت مادر ناشی از ابتلا به کرونا نداشتیم.
وی افزود: طی مرحله اول غربالگری 100 درصد مادران باردار و در مرحله دوم بیش از 90 درصد مادران باردار غربالگری شده اند.
رئیس گروه سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: مادران باردار به عنوان گروه پر خطر، نسبت به سایر افراد باید با دقت و توجه بیشتری نکات بهداشت فردی از جمله ماندن در منزل را رعایت کنند. مادران باردار میتوانند با انجام تمرینات بدنی سبک، راه رفتن در منزل و تحرک کافی، رعایت نکات ایمنی و اصول بهداشتی، تغذیهای و حفظ آرامش به سلامت خود و جنین کمک کنند.
انتهای پیام/311/ ز