هشتگ BlackLivesMatter# علیه نژادپرستی در آمریکا


هشتگ BlackLivesMatter# علیه نژادپرستی در آمریکا

BlackLivesMatter# عنوان هشتکی است که با وجود سابقه‌ای چند ساله این روزها مورد حمایت جامعه جهانی قرار گرفته است. مبارزه با نژاد پرستی پلیس امریکا در کنار تظاهرات خیابانی در فضای مجازی و موضع‌گیری‌های جهانی هم شده گرفته‌است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ جریان نژادپرستی در آمریکا ریشه در عمق فرهنگ این کشور دارد. هر بار یک اتفاق روی این زخم کهنه را باز می‌کند. روزی قربانی این جریان نژادپرستی سرخ پوستان بودند و روزی هم سیاه‌پوستان، روز قربانی این نژادپرستی یک نوجوان سیاه‌پوست به نام «تریوان مارتین» بود و حالا «جورج فلوید». تصاویر منتشر شده از نحوه خفه شدن جورج فلوید به دست پلیس سفیدپوست امریکایی بیش از سایر جنایات صورت گرفته، به چشم آمد.

ماجرای جرج فلوید به مثابه یک جرقه در انبار باروتی بود که سالها در میان مردم آمریکا جمع شده بود و منتظر یک جرقه برای انفجار بود. انفجار تمام بی‌عدالتی‌هایی که جریان کاپیتالیستی در آمریکا به وجود آورده و نژادپرستی تنها یکی از محصولات این جریان است. موضوعی که سالها قبل پروفسور«چارلزتالیافرو» استاد فلسفه دانشگاه‌های آکسفورد، کلمبیا، پرینستون، کلمبیا و نتردام آمریکا به آن اشاره کرده بود و معتقد بود  اقتصاد سرمایه‌داری آمریکا بر رفتار بد با سیاهان بنا شده‌ است.

حالا امریکا محصول نظامات اقتصادی و فرهنگی خود را می‌چشد. محصولی که سالها قبل برای عرضه به کشورهای به اصطلاح خودشان جهان سومی پیچیده بود. سفیر این صدورات فرهنگی هم محتواهایی بود که برای جهان تولید می‌کردند و مصادیق این محتواها در خیابانهای خود آمریکا مصداق پیدا کرده ‌است. در جریان تظاهرات اخیر آمریکا بود که «جان کیوساک» بازیگر هالیوودی با انتشار ویدئویی از آشوب‌های نیویورک، خیابان‌های این شهر را شبیه خیابان‌های فیلم «جوکر» دانست. همان فیلمی که اعتراضات در جهان معاصر را حاصل سرخوردگی طبقه فقیر جامعه اعلام می‌کند.

افول آمریکا , فضای مجازی ,

 

 

افول آمریکا , فضای مجازی ,

اما جریان اعتراضات اخیر تفاوت‌های زیادی با اعتراضات جوکرگونه دارد. بخشی از اعتراضات اخیر آمریکا برخلاف آنچه جوکر به نمایش می‌گذارد هدفمند بوده و حاصل  سَرخوردگی صرف نیست. این اعتراضات مبارزه با نژادپرستی را سرلوحه خود قرار داده و به این بهانه به نظامات سرمایه‌داری که آن هم بی‌ارتباط با برده‌داری و نژادپرستی نیست اعتراض می‌کند.

اعتراضات از زمانی که ظهور و بروز فضای مجازی در جهان مرسوم‌تر شد به این فضا هم راه پیدا کرد و شعار «جان سیاه‌پوستان مهم است» از سال 2014 به عنوان یک شعار واحد مورد استفاده قرار گرفت. حالا بعد از گذشت حدود 6 سال از این جنبش هشتگ  BlackLivesMatter# برای وحدت در مبارزه با نژادپرستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این هشتگ حالا جهانی‌تر شده و بیش از پیش مورد استفاده قرار می‌گیرد، همین وحدت رویه در فضای مجازی باعث واکنش چهره‌های سرشناس و شرکت‌های پرمخاطب دنیا هم شده‌است. اما مهمتر از این واکنش‌ها رواج مبارزه بین مردم عادی در تمام دنیاست.

افول آمریکا , فضای مجازی ,

افول آمریکا , فضای مجازی ,

افول آمریکا , فضای مجازی ,

این اعتراضات عمیق‌تر از آن است که با برخورد با پلیس خاطی فروکش کند و بیشتر اعتراض به یک سیستم است تا یک فرد. اعتراض به یک تفکر حاکم است تا شکل برخورد با یک محکوم. همین برخورد با موضوع است که دامنه اعتراضات را از مینیاپولیس به جورجیا و حتی واشنگتن می‌رساند و پای ارتش را بعد از حدود 30 سال به خیابانهای آمریکا می‌کشاند. می توان انواع و اقسام واکنش‌ها به این اقدام را بازنشر داد که از شماره خارج شده‌ است اما در این فضا آنچه جالبتر است واکنشهایی است که جامعه جهانی انتظارشان را می‌کشد و خبری از آنها نیست.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon