نمکی: وزارت بهداشت را با ۲۰ هزار میلیارد کسری بودجه تحویل گرفتم


نمکی: وزارت بهداشت را با 20 هزار میلیارد کسری بودجه تحویل گرفتم

وزیر بهداشت با بیان اینکه باید بدترین حالت را برای ویروس کرونا ترسیم کنیم، گفت: من‌ وزارت بهداشت را با ۲۰ هزار میلیارد کسری بودجه تحویل گرفتم.

گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ جلسه کمیته کشوری سیاستگذاری کووید19 صبح امروز در محل بیمارستان قلب شهید رجایی با حضور مسئولان وزارت بهداشت در حال برگزاری است.

دکتر سعید نمکی با بیان این‌که هر بیمار کرونایی با تابلوی علامتی خاص خود فوت می‌کند، گفت: خواهش من از کمیته علمی این است که فرصت بدهیم و از منظرهای مختلف به ویروس نگاه کنیم و از تخصص‌های مختلفی برای قضاوت بیماری دعوت کنیم؛ شکل‌های مختلفی از بیماری بروز پیدا خواهد کرد، در روزهای ابتدایی ما بر روی ریه تمرکز کرده بودیم در حالیکه یک خانوم پرستار تنها با علامت خستگی و تست کووید19 فوت کرد‌.

وی افزود: یک کار مستمر و پیاپی با همکاری پاتولوژیست‌ها، رادیولوژیست‌ها، متخصصین عفونی و... باید انجام دهیم.

نمکی تصریح کرد: کووید19 یک پاتوژن(بیماری‌زا) عادی نیست و نباید با هیچکدام از اجداد این ویروس مقایسه شود؛ نباید فکر کنیم که با سارس و مرس یکی است زیرا داروهای مختلف بر روی آن متفاوت است و ویروس بسیار پیچیده‌ است و ما نخستین روزهای آشنایی با این ویروس را طی می‌کنیم و هنوز برای قضاوت درباره کرونا بسیار زود است.

نمکی با بیان این‌که می‌توان از تجربیات جهانی نیز استفاده کرد، متذکر شد: البته ویروس در هر اقلیم می‌تواند نشانه‌های مختلفی بروز بدهد و ما آنچه از ویروس در استان‌های مختلف دیدیم، متفاوت از سایر استان‌هاست.

وی با بیان اینکه هر مرحله از التهاب ویژگی‌های خاص خود را دارد، گفت: بر همین اساس باید تصمیم گرفته شود که داروهای مختلف را از چه زمانی شروع کنیم و نمی‌توان یک نسخه واحد برای تمام مراحل بیماری پیچید و بر حسب ژنتیک نیز ممکن است پاسخ‌های متفاوتی دریافت شود.

وزیر بهداشت با بیان این‌که باید موارد علمی را با مردم مطرح کنیم که شکی در آن نداریم، گفت: باید پروتکل‌هایی نوشته شود که با شرایط اقتصادی و فرهنگی ما سازگار باشد؛ من‌ وزارت بهداشت را با 20 هزار میلیارد کسری بودجه تحویل گرفتم بنابراین ممکن است هیچ شیوه مدیریتی دنیا در ایران جواب ندهد بنابراین باید بپذیریم که 90 درصد جمعیت شهرهای ما هنوز بیماری را نگرفته‌اند و باید ببینیم چه پروتکلی قابل دسترسی را می‌توان تدوین کرد.

نمکی با بیان اینکه باید به سراغ غیرتهاجمی‌ترین روش‌های تشخیصی برویم، گفت: باید تجربیات خود را به اشتراک بگذاریم و اگر در طرح غربالگری بتوانیم بیماران را تشخیص داده و ایزوله کنیم بار بیمارستان‌ها را کم می‌کنیم و در بیمارستان‌ها نیز هیچ پروتکلی موثرتر از مراقبت خوب نیست.

وی افزود: باید بدترین حالت را برای ویروس کرونا ترسیم کنیم؛ در آمریکا و انگلیس تعداد تخت بیمارستانی نسبت به بیماران بیشتر از ایران است؛ ما به ازای هزار نفر 1.6 تخت داریم و در پاریس 6 تخت به ازای هر هزار نفر است اما تفاوت ما با آن‌ها، شیوه مدیریتی خوب ما است؛ بدترین مسئله این است که مردم و مسئولان کرونا را ساده‌انگاری کنند.

نمکی ادامه داد: نباید در مردم ایجاد اضطراب و تشویش کرد زیرا  سلامت روان در کشور ما زیر سؤال است اما از سوی دیگر نباید جوری رفتار شود که مردم فکر کنند کرونا تمام شده است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در پاییز همزمانی کرونا و آنفلوانزا را خواهیم داشت، گفت: برای جمعیت بالای 60 سال و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای سعی می‌کنیم فاصله اجتماعی را به حداکثر برسانیم و عوامل خطر را برای آنان کم کنیم و واکسن آنفلوآنزا را نیز تامین کنیم.

وی اضافه کرد: خواهشم این است که یک کار تحقیقاتی بزرگ بین‌‌رشته‌ای ملی انجام شود و ما نیز هزینه‌ها را تقبل می‌کنیم؛ پروتکل‌های درمانی مبتنی بر واقعیت و بر مبنای اقتصاد و به دور از تاثیر شرکت‌های دارویی باید نوشته شود.

نمکی با بیان این‌که 12.6 درصد از افرادی که فوت کردند بیماری زمینه‌ای نداشتند و سن زیر 50 داشتند، گفت: بازگشایی مدارس نیز به همین دلیل به صورت محدود انجام شد؛ من تردید ندارم این ویروس چهره‌های منحوسی را نشان خواهد داد. ویروس کرونا دو مسیر دارد، یکی مسیر حذف شدن از طبیعت و دیگری مسیر فعال شدن ویروس است.

وی افزود: اگر ویروس دچار جهش بزرگی شود تمام سنین را گرفتار خواهد کرد و به همین دلیل مدارس را با انتقاد شدید بستم. اگر در پاییز همزمانی آنفلوانزا و کرونا را داشته باشیم فصل تحصیلی را از دست می‌دهیم زیرا آموزش مجازی به طور کامل امکانپذیر نیست و در برخی روستاها عدالت اموزشی وجود ندارد زیرا همه دانش‌آموزان به فضای مجازی دسترسی ندارند‌. باید در این فاصله بیشترین بهره را برای آموزش ببریم. ما به شدت بر روی تله مدیسین، نسخه‌نویسی و نسخه پیچی الکترونیک کار می‌کنیم تا بیماران خاص و پرخطر را بتوانیم با تله‌مدیسین (دورپزشکی) مداوا کنیم.

نمکی با بیان اینکه باید با کووید19 زندگی کنیم، گفت: نباید مغلوب کرونا شویم. من در سفر به مشهد سوار هواپیما شدم و در پرواز همه نزدیک یکدیگر نشسته بودند و کسی از ماسک استفادا نمی‌کرد‌. من احساس خطر می‌کنم و باید تذکرات ویژه‌ای بدهیم.

وی با بیان اینکه درامد بیمارستان‌های اموزشی ما افت کرده است، تصریح کرد: درآمد بیمارستان‌های دانشگاهی به 25 درصد کاهش یافته است؛ آن هم در شرایطی که 45 درصد حقوق پرسنل قراردادی از این درآمدهای اختصاصی ایجاد می‌شود.

وی از کمیته علمی درخواست کرد که نقشه راهی را برای ارائه خدمت به بیماران کووید19 و عیراورژانسی ارائه کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon