طرحهای آب شیرینکن بوشهر با ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرا شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به اجرای ۱۴ پروژه آب شیرینکن با همکاری بخش خصوصی گفت: طرحهای آب شیرینکن استان بوشهر با یکهزار میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی در مرحله اجراء و یا در مرحله انتخاب پیمانکار است.
عبدالحمید حمزهپور در گفتوگو با خبر نگار تسنیم در بوشهر با قدردانی از همکاری اصحاب رسانه و جراید با شرکت آبفای استان بوشهر، خبرنگاران را پل ارتباطی بین دستگاههای اجرایی، سازمانها و شرکتها با مردم دانست و اظهار داشت:خبرنگاران اصحاب رسانه نقش مهمی در انتقال دغدغهها و مطالبات مردم به مسئولان هستند و مدیران هم برای تحقق خواستههای مردم پیگیریهای لازم را انجام میدهند.
وی، با بیان اینکه اتکاء تامین آب آشامیدنی استان بوشهر به خارج از استان است افزود: استان بوشهر به ویژه در 2 دهه گذشته به سبب تداوم خشکسالیها و منابع آبی محدود و برداشت بیرویهای از چاههای آب منابع آب زیرزمینی در حالت بحرانی قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه حدود 80 درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر وابسته به دیگر استانها است تصریح کرد: از این میزان 60 درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر از طریق سد مخزنی موثر در استان کهگیلویه و بویر احمد، 20 درصد هم از منطقه کازرون استان فارس شامل رودخانه شاهپور، چشمه ساسان و چاههای منطقه و مابقی نیاز آبی در استان بوشهر تامین میشود.
حمزهپور با بیان اینکه منابع آبی استان بوشهر از دست رفته و به منابع آبی خارج از استان وابسته شدهایم گفت: بر اساس سیاستهای وزارت نیرو و حمایتهای استاندار بوشهر اخیرا برای بهرهبرداری از منابع داخلی استان که آبهای شور، غیر متعارف و دریا است برنامهریزی ویژهای برای استفاده و تولید آب شرب شده است.
روزانه 30 هزار مترمکعب از طریق آب شیرینکنهای استان بوشهر تولید میشود
وی، از تولید روزانه 30 هزار مترمکعب از طریق آب شیرینکنهای استان بوشهر خبر داد و بیان کرد:پروژههای آب شیرینکن که در شهرهای کنگان و بوشهر قرار دارد بخشی از آب آشامیدنی این 2 شهر از طریق این آبشیرینکنها تامین میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهربا اشاره به تدوین پروژههای آبشیرینکن تصریح کرد: قریب 150 هزار مترمکعب پروژه آب شیرینکن در قالب 14 سایت با سرمایهگذاری یکهزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در مرحله اجراء و یا در مرحله انتخاب سرمایهگذار است.
حمزهپور از تکمیل پروژههای آب شیرینکن تا سال 1401 خبر داد و بیان کرد: تا سه سال آینده با راهاندازی این پروژههای آبشیرینکن بیش از 20 درصد استان بوشهر در منابع آبی، به خارج از استان کاسته و 40 درصد آب آشامیدنی استان بوشهر از منابع داخلی تامین میشود.
وی، با بیان اینکه اجرای پروژههابی آبشیرینکن کار بزرگ و مهمی دانست و افزود: هزینه شیرینسازی آب دریا برای دولت بسیار بالا است که اکنون هزینه هر مترمکعب شیرینسازی آب دریا 10 هزار تومان است و این در حالی است که با پرداخت یارانه کامل در اختیار مردم قرار میگیرد که باید مدیریت مصرف و صرفهجویی مورد توجه مردم قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به اجرای یکپارچهسازی آب و فاضلاب روستایی و شهری تصریح کرد: اکنون در استانها یک شهرکت آبفا فعالیت میکند که مسئولیت تامین و توزیع آب شرب شهرها و روستاها به صورت یکپارچه بر عهده دارد.
افزایش تولید آب از پروژه شیرین سازی 10 هزار مترمکعبی بوشهر
حمزهپور به اجرای طرحها و اقدامات انجام شده پرداخت و با اشاره به افزایش تولید آب از پروژه شیرین سازی 10 هزار مترمکعبی بوشهرخاطرنشان کرد: با اجرای طرح توسعه و افزایش ظرفیت، تولید آب از پروژه آب شیرینکن بوشهر از 10 هزار مترمکعب به 22 هزار و 500 متر مکعب افزایش یافت.
وی با بیان اینکه طرحهای مهمی در افزایش تولید آب از منابع محلی اجرا شده است تصریح کرد: حفر، احیاء، کف شکنی و تجهیز چاههای آب شرب در نقاط مختلف استان بوشهر امسال مورد توجه قرار گرفت و در شهرستانهای دشتی، جم، عسلویه، تنگستان و دشتستان امسال 10 حلقه چاه، حفر، تجهیز و اجاره و وارد مدار شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه برخی از منابع اعتباری اجرای پروژههای آب شیرینکن ارزی است افزود: نوسانات ارزی و تحریمهای ظالمانه در اجرای طرحهای آب شیرینکنها در تامین برخی تجهیزات اثر گذاشته است ولی تلاش شده در اجرای پروژههای آبشیرینکن وقفهای ایجاد نشود.
اجرای آب شیرینکن در روستای لاور ساحلی
حمزهپور، با اشاره به اجرای آب شیرینکن در روستای لاور ساحلی خاطرنشان کرد: این پروژه 600 مترمکعبی که آب شش روستای ساحلی تامین میکند تابستان امسال وارد مدار بهرهبرداری میشود.
وی، با اشاره به اجرای آب شیرینکن در جزیره شیف بوشهر گفت: این پروژه بر اساس برنامه زمانبندی تا پایان امسال افتتاح میشود و در این راستا تلاش میشود آب شیرینکن 35 هزار مترمکعبی بوشهر تا پایان امسال بخشی از آن وارد مدار تولید شود و موارد بهرهبرداری قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه بخشی از پروژههای آب شیرینکن امسال سرمایهگذار آن برای اجراء انتخاب میشود تصریح کرد:پروژههای 5 هزار مترمکعبی شهر و روستاهای شهرستان عسلویه مجوزهای آن صادر شده که با حل مشکلات زمین و مجوزهای زیست محیطی بهزودی اجرایی میشود.
حمزهپور با تاکید بر تسریع اجرای پروژههای آب شیرینکن گفت: تلاش میشود پروژههای آب شیرینکن بر اساس برنامه زمانبندی شده وارد مدار تولید شود.
تخصیص 20 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی برای اجرای طرحهای آبرسانی
وی، از تخصیص 20 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی برای اجرای طرحهای آبرسانی خبر داد و تصریح کرد: این اعتبار برای تکمیل پروژههای آبرسانی روستایی شامل نوسازی و توسعه شبکه آبرسانی، احداث مخازن ذخیره آب، حفر و تجهیز چاههای آب شرب تخصیص یافته که با این اعتبار بر اجراء و بهرهبرداری آن تسریع میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر سرانههای مصوب مصرف آب در شهرها و روستاها بین 150 تا 220 لیتر دانست و بیان کرد: اکنون 2 برابر همین سرانه آب در شهرها و روستاهای استان بوشهر تامین و تولید میشود که بخشی از آن به نوع مصرف و استفاده و بخشی هم به هدررفت آب از شبکههای آبرسانی بستگی دارد.
حمزهپور با تاکید بر استفاده از شیوههای درست مصرف آب خاطرنشان کرد: اگر مشترکان آب از شیوههای درست مصرف آب استفاده کنند و برای مصارف شرب و بهداشتی مورد توجه قرار دهند قطعا هیچ کمبودی در سطح شهرها و روستاهای استان بابت آب شرب نداریم ولی متاسفانه در برخی نقاط به سبب انشعابات غیرمجاز و دستکاری شبکههای آبرسانی، استفاده نامطلوب آب شرب شبکه در خانهباغها، مشکلات آبرسانی ایجاد میشود.
وی، با بیان اینکه استفاده از آب شبکه برای آبیاری نخلها، گیاهان و اراضی کشاورزی پیرامون منازل بر مشکلات آب شهرها و روستاها افزوده است گفت: باید مشترکان غیر از مصرف بهداشتی و شرب بپرهیزند تا شاهد کمبود آب در برخی نقاط شهری و روستایی نباشیم.
ویروس کرونا استفاده از آب را افزایش داده است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به اینکه در فصل گرما قرار داریم و ویروس کرونا استفاده از آب را افزایش داده است تاکید کرد: فصل گرما و کرونا خود به خود سرانه مصرف آب در استان بوشهر افزایش داده و مصرف از حد متعارف عبور کرده است.
حمزهپور، با بیان اینکه میتوان با شیوههای صحیح مصرف آب را به حداقل رساند تصریح کرد: صرفه جویی در مصرف آب برای گذر از فصل گرما ضرورتی برای همه مشترکان در شهرها و روستای استان است.
وی، انشعابات آب غیرمجاز را سبب اختلال در مدیریت شبکه آبرسانی در توزیع و مصرف دانست و تاکید کرد: طبق ضوابط باید این انشعابات قطع شود که برای تحقق این مهم نیاز به همکاری بیشتر دستگاههای اجرایی ذیربط از جمله فرمانداریها، بخشداریها ، نیروی انتظامی، دستگاه قضایی، شوراها، دهیاریها است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر بیان کرد: یکسری انشعابات غیرمجاز در حاشیه شهرها است که نیاز به همکاری شهرداریها در تعیین تکلیف املاک آنها است تا واگذاری انشعابات به آنها به صورت قانونی صورت بگیرد.
حمزهپور، با بیان اینکه سال گذشته با استفاده از ظرفیتهای قانونی قریب 3 هزار انشعاب اب، مجاز شد گفت: پیش بینی میشود حداقل بیش از 5 هزار انشعاب غیرمجاز در شهرها و روستاها وجود داشته باشد.
وی، بااشاره به اجرای طرح آبرسانی در شهرستان عسلویه بیان کرد: عسلویه دارای 20 روستا با 30 هزار نفر جمعیت است سال گذشته میزان آبی که در اختیار آنان قرار میگرفت با سرانه 55 لیتر بود اکنون با بهره جستن از ظرفیتهای محلی و افزایش انتقال اب از خط کوثر، اکنون این ظرفیت به 100 لیتر بر ثانیه رسیده و در شبکه آبرسانی روستاهای عسلویه منتقل میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه سرانه مصرف روستاهای عسلویه به سه برابر تا 450 لیتر افزایش یافته است تاکید کرد: باید مصرف کننده در مدیریت مصرف آب تلاش کنند چراکه در حال حاضر امکان افزایش این ظرفیت وجود ندارد و تنها راه جلوگیری از بروز مشکلات، مدیریت مصرف آب توسط مشترکان است.
حمزهپور، با بیان اینکه برخی مشترکان از این شبکه استفادههای نامعقول و غیر شرب میکنند افزود: برخی افراد در آبیاری درختان، مزرعه و دیگر مصارف غیر متعارف از شبکه آبرسانیروستایی در شهرستان عسلویه استفاده میکنند.
وی به وضعیت آبرسانی روستاهای شهرستان تنگستان پرداخت و با بیان اینکه بیشتر جمعیت این شهرستان روستایی است تصریح کرد: 80 درصد جمعیت شهرستان تنگستان روستایی در 100 روستا است ودر این منطقه هیچ منبع آب محلی وجود ندارد و کاملا چاههای قبلی از دسترس خارج و خشک و وابسته به خط انتقال آب خط کوثر شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر فرسودگی شبکههای آبرسانی روستاهای تنگستان را از دیگر موارد دانست و بیان کرد: برای حل مشکلات آب روستاهای تنگستان برنامهریزی ویژهای شده که تاکنون 25 لیتر بر ثانیه از ظرفیت خط کوثر به این مناطق افزوده شده ولی برای عبور از فصل گرما نیاز به همکاری بیشتر مردم، شوراها و دهیاریها است.
انتخاب سرمایه گذار آب شیرین کن 7500 متر مکعبی تنگستان
حمزهپور، با اشاره به انتخاب سرمایه گذار آب شیرین کن 7500 متر مکعبی تنگستان گفت: هر چند تاکنون سرمایهگذار به ان برنامهای که مدنظر است اقدام نکرده ولی باید این سرمایهگذار تا پایان امسال این پروژه را تکمیل کند در غیر این صورت نسبت به فسخ قرار داد آن و برخورد قانونی اقدام میشود.
وی، بیان کرد: با وارد مدار شدن این آب شیرینکن قطعا مسائل اساسی شهرستان تنگستان در تامین آب شرب برطرف میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه اقداماتی که سال گذشته انجام شده بخش عمدهای از تامین آب شهرهای بوشهر و برازجان پایدار شده است خاطر نشان کرد: اکنون بخش عمدهای از محلات جنوبی شهر بوشهر از جمله تنکگها، بهمنی، سبزآباد و دیگر نقاط تامین آب آن شبانهروزی و پایدار شده است.
حمزهپور افزود: برخی نقاط شهر برازجان که قبلا با بحران کم آبی و با جیره بندی مواجه بودند اکنون تامین آب آنها پایدار شده است.
نوسازی و بازسازی شبکهها را در اولویت برنامهها
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر نوسازی و بازسازی شبکهها را در اولویت برنامهها دانست و تصریح کرد: نوسازی شبکههای ابرسانی در سطح شهرها و روستاها ادامه دارد.
وی، پرت و هدر رفت آب در نقاط شهری و روستایی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برخی نقاط هدررفت آب تا 40 درصد هم میرسد که تمام تلاش این است که این پرت آب کاهش یابد و به استاندارد حدود 15 درصد برسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر این شرکت را غیر دولتی و درآمد هزینهای دانست و گفت: کل هزینههای این شرکت شامل اجرای طرحها در شبکه ابرسانی، حقوق نیروی انسانی که خدمات رسانی و کارهای خرید تجهیزات و امکانات آبرسانی، سیستم کلرزنی، موادگندزدایی از طریق درآمدهای شرکت تامین میشود.
1000 کارگر در امر خدمات رسانی آبرسانی در روستاها و شهرهای استان همکاری میکنند
حمزهپور با بیان اینکه بیش از 1000 کارگر در امر خدمات رسانی آبرسانی در روستاها و شهرهای استان همکاری میکنند گفت: شبکه ابرسانی استان بوشهر دارای خطوط طولانی در شهرها و روستاها است و هزینه تمام شده تامین آب در استان بسیار بالا است انتظاری که از مردم میرود قبوض آب مصرفی و آب بهاء که در سبد خانوار مردم حداقل است را به موقع پرداخت کنند .
وی، اجرای طرح فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در اجرای طرح شبکه فاضلاب در بافت تاریخی بوشهر با حمایت استاندار بوشهر 100 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت و اکنون شبکه توزیع و جمع آوری فاضلاب تکمیل شده و تنها خط اصلی لولهرانی باقیمانده که امید میرود بهزودی تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه اکنون انشعاب واگذاری انشعاب فاضلاب در بافت بوشهر آغاز شد گفت: اجرای این مهم تقش مهمی در ارتقاء بهداشت و رفاه مردم و توسعه زیرساختهای عمران شهری دارد.
انتهای پیام/190/ش