وضعیت مدیریت پسماند در مازندران مناسب نیست / بودجه پسماند کجا هزینه می‌شود؟

وضعیت مدیریت پسماند در مازندران مناسب نیست / بودجه پسماند کجا هزینه می‌شود؟

با توجه به اینکه پسماند در استان به صورت صحیح مدیریت نشده و معضل اساسی استان است ولی متاسفانه مشخص نیست که بودجه سالانه تخصیصی برای اجرای طرح‌های پسماند مازندران در کدام بخش و چگونه هزینه شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، مازندران استان بکر گردشگری و طبیعت گردی بوده که متاسفانه به دلیل عدم رعایت اصول زیست محیطی و انباشت انواع زباله‌ها، بسیاری از مکان‌های طبیعی این استان به تلمبار زباله تبدیل شده است.

عدم تولی گری مشخص برای مدیریت پسماند در شهرها و روستاهای مازندران سبب شده که با توجه به مسافرخیز بودن این استان، بسیاری از زباله‌های مازندران در سطح جاده‌ها دپو شده و در صورت تداوم بی توجهی بسیاری از شیرآبه‌های زباله‌ها به دریاها و سطح خشکی‌ها می‌ریزد که بسیار برای آینده محیط زیست مازندران نگران کننده است.

حسین علی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه برای ساخت و فعالیت هرگونه شرکت و یا کارخانه باید شرایط زیست محیطی به طور دقیق و طبق استاندارد رعایت شود و  در زمینه سلخت نیروگاه در چالوس باید عرصه مکان یابی شود، گفت: در بحث پسماند نیز تا زمانی که مردم پای کار نباشند موفق نخواهیم بود که رسانهها دراین زمینه نقش مهمی دارند.

وی تصریح کرد: وضعیت پسماند در  استان مطلوب نیست و در صدر اولویت شهرداریها قرار نگرفت،27 سایت پسماند ایجاد شده در استان فنی نیست و همه ادارات در این زمینه کوتاهی کرده و  به صورت فنی عمل نکردند.

ابراهیمی اضافه کرد: شهرداران باید به مسئولیت خود آگاه باشند، امری مهمتر از بهداشت و سلامت مردم وجود ندارد  و اگر شهرداریها این موضوع را رعایت نکردند به دستگاه قضا معرفی می‌شوند.

وی گفت: هزار میلیارد تومانی که سال گذشته برای بحث پسماند مصوب شد هنوز نمیدانیم آیا وصول شده یا خیر و اگر شده کجا هزینه شد که  ما به عنوان ناظر اطلاعی نداریم. تنها برگزاری جلسات برای بهبود وضعیت محیط زیست کافی نیست باید نتیجه درست و کافی حاصل شود.

عدم ساماندهی دقیق نیروگاه چاالوس

مدیرکل شهری و شوراهای استانداری مازندران نیز گفت: بحث نیروگاه چالوس از سال‌های گذشته قرارداد میان شرکت سوئدی که اهلیت داشت و شهرداری چالوس منعقد شد اما متاسفانه فرآینداداری و مالی را طی نکرد.

مهدی محمدی تاکامی افزود: با برگزاری چندین جلسات در شهرستان نوشهر و چالوس، بیان شد زبالهسوز داریم و ساخت این مرکز اولویت نداشت  اما در شرایط کنونی با توجه به وجود کشتارگاه و پسماند هدایت شود و برای ما این طرح توجیه فنی و اقتصادی به وجود می آید و فرآیند انعقاد قرارداد به صورت اداری و قانونی و با کارفرمایی که اهلیت دارد انجام شود.

وی گفت: قرارداد زباله‌سوز ساری و نوشهر با طرف خارجی انجام و شرکت چینی موظف است تمام گازهای خروجی و آلاینده بر اساس استاندارد زیست محیطی توسط مانیتور محیط زیست نظارت شود. تاکنون برای زبالهسوزها 85 میلیارد تومان هزینه شد و 76 میلیارد تومان  درحال برگزاری مناقصه است.

مهدی رازجویان، معاون عمرانی استاندار مازندران نیز گفت: فاضلاب خانگی و کشتارگاهها ازاهمیت بالایی برخوردار بوده و این نمونه میتواند با همکاری سرمایهگذار نتیجه خوبی داشته باشد به شرط اینکه قانونمند و طبق شرایط فنی باشد.

وی بیان کرد: سازمان پسماند استان در حال تشکیل بوده که برای شکلگیری آن متولی این امر را به مردم معرفی کنیم و چه سازمانی باید پاسخگو و ناظر باشد باید مشخصکه هفته آینده فعالیت خود را آغاز می‌کند.

گزارش از قدسیه السادات شعبانپور

انتهای پیام/ 681/ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon