تولید مرغ ظرفیت افزایش ۴۰درصدی دارد/ وزن مرغ باکیفیت ۱.۲ کیلو هست نه ۲.۵ کیلو


تولید مرغ ظرفیت افزایش 40درصدی دارد/ وزن مرغ باکیفیت 1.2 کیلو هست نه 2.5 کیلو

یک فعال صنعت مرغ و تخم مرغ گفت: نظم بخشی به برنامه ریزی‌ها در صنعت مرغ و تخم مرغ کشور این امکان را می‌دهد که تولید را در این حوزه، ۴۰ درصد مازاد بر نیاز کشور افزایش دهیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی معصومی افزود: هم اکنون 20 درصد از ظرفیت تولید صنعت مرغداری ایران خالی است در حالی که می‌توانیم هم این 20 درصد را به تولید بیاوریم و هم 20 درصد تولید کنونی را افزایش دهیم یعنی می‌توانیم حداقل تا 40 درصد در 2 تا 3 سال آینده مازاد بر نیاز کشور تولید کنیم.

وی اضافه کرد: برای اینکه برنامه صادراتی آماده شود پیشنهاد دادیم 20 درصد از محصولات را صادر کنیم و همزمان هم بتوانیم واردات را انجام دهیم تا تمرینی برای صادرات باشد که این امر موجب نظم بخشی، پیدا کردن مشتری‌های دائمی و تولید برای بازار‌های صادراتی می‌شود و از آنجا که هر کشوری نوع خاصی از محصولات را می‌خواهد بنابراین برای تولید مرغ و تخم مرغ صادراتی باید برنامه‌ای درازمدت داشته باشیم.

معصومی گفت: یکی از مواردی که امکان صادرات را افزایش یا توسعه می‌دهد و درآمد برای کشور ایجاد می‌کند صنایع تبدیلی مرغ و تخم مرغ است، اما متاسفانه فقط یک تا دو شرکت صنایع تبدیلی در ایران در این حوزه فعال است.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی در حوزه صنایع تبدیلی مرغ و تخم مرغ می‌توانیم در کشور ایجاد کنیم، افزود: تولید تخم مرغ پاستوریزه، تولید پودر تخم مرغ و تولید انواع محصولات خاص مانند تولید مرغ پخته، مرغ نیمه پخته و مرغ منجمد، امکان صادرات را افزایش می‌دهد.

این فعال صنعت مرغ و تخم مرغ گفت: همه برنامه‌ها در صنعت مرغداری اعم از ورود، قیمت‌گذاری، میزان تولید و امکان صادرات در اختیار دولت است در واقع اگر دولت در برنامه‌های خود نظم داشته باشد ما با استفاده از این نظم می‌توانیم کار خود را توسعه دهیم بنابراین تنها نیاز ما برنامه‌ریزی منظم دولت در تأمین مواد اولیه، مجوز‌های صادراتی و میزان تولید است که با این برنامه می‌توانیم توسعه و جهش تولید را در صنعت مرغداری محقق کنیم.

معصومی با اشاره به اینکه بهره وری از مهمترین مسائل در صنعت مرغ و تخم مرغ است، افزود: اگر بتوانیم نظمی در تولید داشته باشیم حتماً بهره وری را هم افزایش خواهیم داد همچنان که در طول سال‌های گذشته این کار را انجام دادیم.

وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی در جوجه ریزی، گفت: یکی از عوامل معدوم سازی تخم مرغ نطفه دار و جوجه یک روزه این بود که بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته برای سه ماهه پایان سال 98 و برای ماه رمضان امسال، 20 درصد افزایش در تولید هدفگذاری شد، اما متاسفانه شیوع ویروس کرونا، مصرف را به شدت کاهش داد و موجب شد مرغ جذب بازار نشود و بر این اساس جوجه هم جذب نشد این در حالی بود ما مازاد تولید داشتیم بنابراین از روی اجبار جوجه‌های یک روزه و تخم مرغ‌های نطفه دار معدوم شد.

معصومی افزود: اکنون تخم مرغ نطفه دار را کمتر در دستگاه می‌خوابانند ضمن اینکه با کاهش تولید، قیمت مرغ هم متعادل شد، اما برای اینکه بتوانیم بر اساس نیاز کشور تولید کنیم یک برنامه دراز مدت نیاز است.

وی ادامه داد: هم اکنون تولید مرغ به حد استاندارد خود رسیده و کسری هم نخواهیم داشت و در صورتی که مواد اولیه تامین شود و مرغدار نگران تامین مواد اولیه نباشد تولید به اندازه سال گذشته خواهیم داشت.

این فعال صنعت مرغ و تخم مرغ با بیان اینکه تولید در این حوزه در داخل کشور معمولا روند ثابتی در این سال‌ها داشت، گفت: از آنجا که با این کیفیت تولیدی، مصرف در داخل کشور وجود دارد تغییراتی در کیفیت داده نشده است، اما اگر بازار‌های صادراتی ایجاد شود به نوآوری، تغییر و بالابردن کیفیت نیاز است که موجب می‌شود تحولی در صنعت مرغداری ایجاد شود و مرغدار با انگیزه‌ای مضاعف، محصولی بهتر با بهره‌وری و کیفیت بالاتر را تولید کند.

معصومی افزود: اگر بخواهیم بازار‌ها را توسعه دهیم باید کیفیت‌ها را هم تغییر دهیم و بر اساس نیاز بازار‌های صادراتی و مصرف‌کنندگان کیفیت را تغییر دهیم به طور نمونه در کشور‌های عربی، مرغ را با حداکثر وزن یک کیلو و 200 گرم می‌خرند در حالیکه تولید داخلی ما بر اساس دو کیلو و نیم انجام می‌شود بنابراین اگر ما بخواهیم مرغ را صادر کنیم باید بر اساس نیاز بازار صادراتی باشد یعنی لازم است تغییراتی در برنامه تولید صورت گیرد؛ بنابراین صادرات می‌تواند هم تنوع تولید و کیفیت‌ها را افزایش دهد.

انتهای پیام/

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon