گزارش ویدئویی تسنیم| روایتی از غارهای روستای پنیری ایران/ «پنیر لیقوان» چگونه تولید و نگهداری میشود؟
گروه استانها-«لیقوان» نام آشنایی است که در کل ایران به عنوان برند معروف پنیر میشناسند، اما شاید افراد غیر بومی آذربایجان ندانند که لیقوان نام روستایی خوش آب و هوا و ییلاقی در کنار تبریز است که به عنوان قطب پنیرسازی کشور مطرح است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، «لیقوان» نام آشنایی است که در کل ایران به عنوان برند معروف پنیر میشناسند، اما شاید افراد غیر بومی آذربایجان ندانند که لیقوان نام روستایی خوش آب و هوا و ییلاقی در کنار تبریز است که به عنوان قطب پنیرسازی کشور مطرح است؛ روستایی در دامنه کوه سهند و بزرگترین روستای آذربایجانشرقی.
خیلیها از مناطق مختلف ایران و حتی شمالغرب و آذربایجان شرقی برای الگو برداری از ساخت این پنیر تلاش کردهاند اما غیر از فرمول ساخت پنیر، غار (کهل)های خاص نگهداری حلبهای پنیر و تغذیه گوسفندان قزل قویین روستا از مراتع طبیعی و گیاهان خاص با چراگاههای فوقالعاده، در طعم و مزه این پنیر جهانی مؤثر بوده و نتوانستهاند از این پنیر کپیبرداری کنند.
این روستای پلکانی علاوه بر پنیر، آثار تاریخی و دیدنی هم دارد که یک خانه تاریخی و آب گرم طبیعی از جمله آنهاست ولی به دلیل نبود زیرساخت مناسب گردشگری به فراموشی سپرده شده و دهیاری روستا به دنبال احیای وجهه تاریخی لیقوان است.
از سوی دیگر هم پنیر خوب با بستهبندی نامناسب، جوانان این روستا را ترغیب کرده تا از صنایع وابسته پنیر هم درآمدزایی و اشتغال ایجاد کنند که در این مسیر نیاز به حمایت دارند.
با هم این گزارش را که قبل از ایام کرونایی تهیه و تولید شده است را با هم میبینیم:
گزارش از مهدی کاظمزاده
انتهای پیام/111/ش