گزارش| یک پروژه و هزار کلاف سردرگم/ تیرماه موعد افتتاح کشتارگاه گناباد به سر میآید؟ + تصاویر
پروژه کشتارگاه گناباد از آن دست پروژههایی است که گویا گرههای کور زیادی دارد؛ اما بنظر میرسد به زمان افتتاح اولیه آن نزدیک میشویم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، پروژه «کشتارگاه گناباد» به دلیل ارتباط آن با سلامتی مردم و ایجاد مشکلات اجتماعی دارای اهمیت زیادی برای مردم است.
با توجه به گرم شدن هوا در چند هفته اخیر مردم کوی شرقی گناباد طی ارسال پیامهایی به خبرگزاری تسنیم خراسان رضوی درخواست پیگیری دلایل تاخیر در اجرای پروژه کشتارگاه جدید گناباد و انتقال آن از بافت مسکونی کوی شرقی گناباد به خارج شهر را داشتند.
خبرگزاری تسنیم دفتر خراسان رضوی طی سلسه گزارشها و مصاحبههایی تحت عنوان «وعدهها یکی پس از دیگری "آرشیو" میشود؛ بوی بد کشتارگاه امان گنابادیها را بریده است» و « اما و اگرهای تکمیل یک پروژه؛ کلاف سردرگم کشتارگاه گناباد باز میشود؟ » پرداخته است و این بار به سراغ شهردار گناباد رفته ایم تا دلایل تاخیر در این پروژه را جویا شویم.
مهران حسین زاده شهردار گناباد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در این شهر اظهار داشت: از تیرماه سال 89 موضوع انتقال کشتارگاه دام از منطقه کوی شرقی به صورت ویژه در دستورکار شهرداری قرار گرفت.
وی افزود: پس از اخذ استعلامات بیش از 10 مرتبه کمیته مکانیابی محل احداث کشتارگاه تشکیل و به صورت گروهی مکانهای مختلفی تعیین و در نهایت محل موصوف با ضوابط و مقررات همه ادارات منطبق نبود.
شهردار گناباد خاطرنشان کرد: آخرین مدرکی که توسط کمیته مکان یابی مورد بازدید و موافقت قرار گرفت اراضی واقع در کیلومتر6 محور گناباد به کاخک بود که این مکان هم به دلیل انتشار احتمالی بوی فاضلاب کشتارگاه مورد موافقت فرمانداری قرار نگرفت و فرمانداری طی نامه ای به صورت کتبی شهرداری را ملزم انتخاب زمین کشتارگاه در ظلع غرب شهر یعنی محور گناباد به بجستان نمود.
حسین زاده عنوان کرد: در ابتدای امر سمت چپ جاده بجستان به دلیل منطقه شکار ممنوع بودند مورد مخالفت اداره حفاظت محیط زیست قرار گرفت که ناچار به مکان یابی در سمت راست جاده بجستان شدهایم که تا کیلومتر 18 محور بجستان زمینهای موجود در حریم تاسیسات دامداریها و معادن قرارداشت، با توجه به این که بعد مسافت از شهر زیاد بود اما به ناچار در کیلومتر 18.5 زمینی به مساحت تقریبی 3 هکتار جز اراضی ملی نیز بود مورد موافقت اعضای کمیته مکان یابی قرار گرفت.
وی ادامه داد: موضوع واگذاری زمین موصوف از اداره منابع طبیعی در دستور کار قرار گرفت که پس از اخذ استعلامات و جواز تاسیس در سال 92 پرونده اداره استعدادیابی اداره کل منابع طبیعی جهت تخصیص زمین به شهرداری ارجاع گردید که به دلیل حقوقی بودن هویت شهرداری مورد مخالفت قرار گرفت و اظهار نمودند که می بایست از طریق استانداری و تبصره 5 صادره 69 واگذاری اراضی ملی اقدام شود.
شهردار گناباد اظهار کرد: این موضوع هم در دستور کار شهرداری قرار گرفت و پس از طی زمانهای زیاد و اخذ استعلامات ادارات کل پرونده از طریق دفتر فنی استانداری به معاونت حقوقی ریاست جمهوری در کمیسیون مستندسازی ارجاع شد که پس از پیگیریهای زیاد و مراجعه حضوری به مکان موصوف نظر کمیسیون منفی اعلام شد.
حسین زاده بیان داشت: شهرداری به دلیل اهمیت موضوع درجلسات مختلف شهرستانی، استانی و حتی ملی پیگیر رفع مشکلات و موافقت ادارات مرتبط با موضوع شد که پس از رایزنی در اداره کل محیط زیست استان خراسان رضوی و اعزام کارشناس در دو مرحله و همچنین پیگیری از سازمان حفاظت محیط زیست در تهران و اعزام کارشناس به منطقه مقرر شد که شهرداری در صورتی که از اراضی غیردولتی خریداری میکند و میتواند در کمیسیون ماده 8که در استان برگزار میشود موافقت اداره حفاظت محیط زیست را بگیرد که بلافاصله شهرداری در فروردین ماه 96 اقدام به خرید زمین غیردولتی در کیلومتر 18.5 محور گناباد بجستان اقدام و پس از کسب استعلامات مورد نیاز در مردادماه سال 95 جواز تاسیس کشتارگاه را از سازمان جهاد کشاورزی خراسان اخذ کرد.
وی ادامه داد: بلافاصله در همان زمان تغییر کاربری زمین در دستور کار قرار گرفت و اخذ گردید، در تیرماه سال 96 پروانه بهداشتی تاسیس از اداره کل دامپزشکی استان اخذ و در اسفند ماه سال 96 نیز پروانه حفرچاه آب از اداره کل آب منطقه ای استان اخذ شده و عملیات اجرایی و احداث سوله کشتارگاه پس بازگشایی پاکتهای مورد استعلام شروع و پس از اجرای فوندانسیون و تکمیل سوله سالن کشتار و همچنین محوطهسازی محل در سال97 پروژه طی انعقاد تفاهمنامهای تحویل سرمایهگذار و شریک شهرداری شد.
شهردار گناباد تصریح کرد: موضوع خط انتقال شبکه برق کشتارگاه در دستور کار شهرداری قرار گرفت که پس از کش و قوسهای زیاد و مکاتبات زیاد با مدیریت برق شهرستان استان و حتی مذاکره وزیر نیرو در سال 98 وصل انشعاب برق از خط انتقال محور گناباد به بجستان مورد موافقت اداره برق شهرستان قرار گرفت و شهرداری پس از برگزاری مناقصه پروژه را تحویل پیمانکار مربوطه داده است. که پس از رفع نواقص موجود در اجرای پروژه برق رسانی بالاخره در اردیبهشت ماه 99 انعشاب برق وصل شد.
حسین زاده اذعان کرد: در حال حاضر پروژه موصوف حدود 85 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در صورت تامین آب شرب و محل تجهیزات از مشهد مقدس و نصب آن در محل سالن کشتارگاه شاهد افتتاح کشتارگاه به صورت نیمه صنعتی در تیرماه سال 99 خواهیم بود.
وی یادآور شد: در ابتدای سال 97 شهرداری برابر پروانه حفر چاه که از اداره منابع آب اخذ نموده بود در نظر داشت که اقدام به حفاری چاه موصوف نماید که با اعتراض شاکی خصوصی به دلیل عدم رعایت حریم با قنات کلاته سید مراد مواجه شد که پس از مراجعه اداره منابع آب کارشناس آن اداره صراحتا اعلام نموده که بنده در هنگام تعیین محل حفره چاه متوجه قنات کلاته سید مراد نشدهام و اشتباه شده و مکان دیگری را جهت حفر چاه پیشنهاد دهید ،مکان دیگری نیز پیشنهاد شد اراضی آن از طریق اداره منابع طبیعی واگذار شد اما پس از مکاتبات و مراجعات مکرر به اداره منابع آب در خصوص تغییر محل حفر چاه و اصلاحیه کروکی تاکنون اقدام مثبتی در این زمینه صورت نگرفته است.
شهردار گناباد در خصوص آخرین وضعیت فیزیکی کشتارگاه گناباد عنوان کرد: سالن کشتار دام سبک و سنگین برابر نظر اداره کل دامپزشکی احداث شده و سیستم مورد نیاز برای چنگگها نیز در سقف تعبیه شده است.
وی ادامه داد: راه دسترسی احداث و انشعاب برق آن نیز وصل گردیده است و محوطه سازی آن نیز تا حدودی صورت گرفته که تا زمان بهره برداری کامل خواهد شد.
گفتوگو از یاسرسالاری گناباد
انتهای پیام/282/ی