گزارش| ترافیک «حیران» همچنان در پیچ شعار باقی مانده است/ مردم در انتظار تحقق وعده‌ها


گزارش| ترافیک «حیران» همچنان در پیچ شعار باقی مانده است/ مردم در انتظار تحقق وعده‌ها

طرح احداث تونل دوم گردنه «حیران» در استان اردبیل با هدف کاهش بار ترافیکی از سال گذشته عنوان شد؛ اما همچنان وعده‌های این پروژه جامه عمل به تن نکرده است و مردم منتظر تحقق وعده‌های مسئولان هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، در پی تجربه ترافیک‌های فرسایشی در گردنه حیران به ویژه با افزایش نسبی تردد خودروها در این محور، آبان ماه سال گذشته موضوع احداث تونل دوم حیران و ایجاد مسیر رفت و برگشت از سوی راه و شهرسازی مطرح شد که هنوز خبری از این پروژه‌ها نیست.

برخی شهروندان اردبیلی که بعد از ماه‌ها قرنطینه و تعطیلی سفر و گردش، روز جمعه به طبیعت زیبای حیران سفر کرده بودند، از سوءمدیریت این محور گله‌مند بوده و معتقدند مسئولان به خواسته آن‌ها توجهی نشان نمی‌دهند و هنوز هم خبری از پروژه کنترل ترافیک در این محور مواصلاتی نیست.

 

پلیس راه مطابق برنامه زمانی خود در جاده حضور دارد

یکی از شهروندان در این خصوص گفت:  معضل ترافیک گردنه حیران در استان اردبیل سال‌ها است از سوی شهروندان مطرح می‌شود و بارها این مشکل به مسئولان منتقل شده است؛ اما همچنان همان آش و همان کاسه و ترافیک و مشکلات حاشیه‌ای در این زمینه تجربه می‌شود.

رستم پور که به همراه خانواده خود تا آق چای سفر کرده است، تصریح کرد: ترافیک این گردنه هیچ وقت مدیریت نمی‌شود و پلیس راه اردبیل مطابق برنامه زمان‌بندی خود در جاده حضور دارد و پلیس راه آستارا هم در محدوده کاری خود نمی‌داند.

وی گفت: ما تا پاسی از شب در ترافیک گیر کرده بودیم تا حدی که از گردش پشیمان شدیم و تصمیم گرفتیم دیگر به حیران به خصوص در روزهای تعطیل سفر نکنیم.

رستم پور با ابراز گله مندی از سوءمدیریت نهادها، اظهار کرد: وقتی به یکی از ماموران گفتیم که این وضعیت را مدیریت کنند پاسخمان این بود که تقصیر خود شهروندان است که به محض تعطیل شدن به حیران سفر می‌کنند.

 

ارائه آمار حمل و نقل به جای مدیریت سفرها

یکی دیگر از شهروندان که در ترافیک روز جمعه گرفتار شده و خودرو وی آسیب دیده است، تصریح کرد: مدیران به جای اینکه تعداد سفرها را گزارش بدهند فکری به حال مدیریت سفرها داشته باشند.وظیفه مدیر محدود به شمارش تعداد خودروها نیست و ترافیک حیران سال‌ها است بدون علاج تکرار می‌شود.

ناصر خداپناه تاکید کرد: متاسفانه تردد خودروهای سنگین نیز در برخی مواقع حتی روزهای تعطیل محدود نمی‌شود و به دلیل عرض کم جاده، تردد تمامی خودروها با چند کامیون و تریلی قفل می‌شود.

وی افزود: با وجود اینکه پلیس راه می‌داند بعد از مدت‌ها قرنطینه مردم در سه روز تعطیلات به سفر خواهند رفت اما عملا جمعه گذشته برنامه خاصی برای مدیریت ترافیک اندیشیده نشده بود.

این شهروند معتقد است حداقل در بخش‌هایی لازم است با همکاری دستگاه‌ها، مسیر یک طرفه شده و تردد برقرار شود اما اینکه همه نهادها خود را کنار کشیده و توجهی به وضعیت ترافیک جاده نمی‌کنند، قابل قبول نیست.

خداپناه تاکید کرد: از سویی زمینه تفریح و گردش هم برای شهروندان تعریف نمی‌شود و متاسفانه در تعطیلات شهروندان فقط دو مقصد حیران و آستارا و سرعین را می‌شناسند.

این اظهارات در حالی است که بوی نامطبوع لنت خودروها یکی از تجربه‌های ثابت شهروندان اردبیلی در روزهای جمعه است و به اعتقاد فعالان محیط زیست این حجم از سفر تناسبی با توان جاده نداشته و حتی صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست این گردنه تحمیل می‌کند.

 

تونل دوم راهکار پیشنهادی که اجرا نشد

اما در کنار مدیریت سفر و ترافیک جاده، یکی از راهکارهای پیشنهادی نهادهای متولی احداث تونل دوم  و دیگری چهار خطه کردن این محور بوده است. آذرماه 97، نماینده مردم شهرستان‌های اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی، صدیف بدری، از چهار بانده شدن جاده گردنه حیران خبر داده بود و به احداث تونل دوم در این جاده اشاره کرده بود. این اظهارات که بعدها در سال گذشته نیز تائید شد و امید اجرایی شدن این پروژه را تقویت کرد در حالی محقق نشده است که مسئولان می‌گویند اردبیل موفق‌ترین کارنامه خود در جذب اعتبارات راه را طی حداقل 5 سال اخیر دارد.

محور اردبیل- آستارا پرترددترین محور در استان اردبیل است که به ویژه در ایام خاص سال از جمله تعطیلات آخر هفته با حجم عظیمی از تردد خودروها روبه‌رو می‌شود.

با توجه به اینکه ورودی مسافر و خودرو از آستارا به اردبیل با عبور از گردنه حیران و تونل احداث شده در این منطقه انجام می‌شود، تنها چاره‌ای که در سال‌های اخیر به منظور کنترل ترافیک گردنه انجام شده، یک طرفه کردن جاده است که اخیرا به گفته شهروندان این طرح نیز چندان اجرا نمی‌شود.

در پی تکرار این مشکل و از سویی افزایش سفرها و ترافیک جاده، معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل از مطالعه احداث تونل دوم در حیران خبر داد.

علی یوسف‌زاده سال گذشته در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: احداث تونل دوم با هدف ایجاد مسیر رفت و برگشت در این محور انجام می‌شود که مطالعات خاتمه یافته و آماده صدور مجوز جهت برگزاری مناقصه هستیم.

وی با بیان اینکه این تونل در کنار تونل فعلی و به فاصله 15 متر از آن احداث می‌شود اظهار کرد: با اجرای این طرح مسیر رفت و برگشت دایر شده و از بار ترافیک تا حد قابل توجهی کاسته خواهد شد.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان در پاسخ به این سوال که آیا احداث تونل دوم محیط زیست گردنه حیران را تهدید نمی‌کند، افزود: مطالعات نشان می‌دهد، احداث تونل برای اقلیم منطقه مشکلی به وجود نخواهد آورد.

یوسف‌زاده تصریح کرد: این پروژه آماده برگزاری مناقصه است و با توجه به اینکه تا انتهای تونل در محدوده استان اردبیل بوده، احداث تونل توسط اردبیل عملیاتی خواهد شد.

نه تنها خبری از اجرای این پروژه تا به امروز انعکاس نیافته است بلکه عملا ترافیک حیران به یکی از محک‌های مدیریت راه و شورای ترافیک استان تبدیل شده و متاسفانه همچنان نارضایتی شهروندان را به دنبال دارد.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon