۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخ صحرایی در استان خراسان جنوبی نیاز است

30 میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخ صحرایی در استان خراسان جنوبی نیاز است

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال هنوز هیج اعتباری برای مبارزه با ملخ صحرایی به استان اختصاص نیافته است گفت: طبق برآورد انجام شده ۳۰ تا ۳۲ میلیارد تومان نیاز داریم تا بتوانیم طی چند سال مبارزه با ملخ را انجام دهیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی یوسفی ظهر امروز در نشست خبری که به صورت آنلاین برگزار شد با اشاره به آخرین وضعیت ملخ‌های صحرایی در استان اظهار داشت: ملخ صحرایی ملخی شاخک دار است که با رفتار فیزیولوژیکی که دارد می‌تواند به صورت گله‌ای پرواز کند و شاید این نوع ویژگی او را نسبت به دیگر ملخ‌ها متمایز ساخته و سبب شده تا به عنوان موضوع بین المللی مطرح شود و فائو با کنوانسیونی که دارد کشورهایی که درگیر ملخ صحرایی می‌شوند را رصد می‌کند.

وی با بیان اینکه ایران هم یکی از 57 کشوری است که عضو کنوانسیون فائو است و این کنوانسیون هر اطلاعاتی که برای ملخ صحرایی باشد در اختیار دارد افزود: این نوع ملخ به صورت گله‌ای از کشوری به کشور دیگر مهاجرت می‌کند و کنترل این نوع از ملخها به عنوان موضوعی بین‌المللی مطرح است و سرعت وزش باد، پوشش گیاهی و نوع باد و شرایط اقلیم در نوع حرکت و انتخاب ملخ‌ها تاثیرگذار است.

مدیر حفط نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: ملخ صحرایی می‌تواند در یک هفته هزار کیلومتر پیمایش کند  و به طور متوسط هر ملخ به اندازه وزن خود می‌تواند تغذیه و تخم ریزی کند  و با هر تخم ریزی می‌تواند 200 تخم بگذارد.

وی مناسب‌ترین روش مبارزه با این ملخ صحرایی را در حال حاضر در استان مبارزه سم پاشی در مراتع به وسیله دستی و با خودرو دانست و بیان کرد: حفظ محیط زیست برای ما اهمیت بسیاری دارد بنابراین در حال حاضر با توجه به پراکندگی ملخها در مراتع و طبیعت، انتخاب مبارزه دستی از طریق سم پاش بهترین گزینه است اما از استفاده روش‌های دیگر از جمله هواپیمای سم پاش هم غافل نشدیم و در چهار شهرستان مرزی در راستای احداث باند و زیرساخت لازم برنامه ریزی شده است.

یوسفی به سابقه حضور ملخه‌ای صحرایی در استان  اشاره کرد و گفت: حضور ملخ‌های صحرایی در استان  از سال گذشته کلید خورد و با توجه به هشدارهایی که فائو داده بود ملخ صحرایی از کشور عربستان به سمت کشور و استان‌های جنوبی ریزش داشته اما با توجه به هم مرزی ما  با استان‌های جنوبی در گام نخست باید  آمادگی اولیه را پیدا می‌کردیم.

وی ادامه داد: 7 اردیبهشت  98 اولین ریزش ملخ صحرایی در نهبندان را داشتیم و بعد از حضور اولین ملخ ها کارشناسان برای رصد بیشتر و برگزاری جلسات به نهبندان رفتند که در همان ابتدا سه کانون را شناسایی کردند که این ملخها به وسیله باد از جازمویان به سمت نهبندان آمده بودند.

مدیر حفط نباتات سازمان جهاد کشاورزی، خاک نرم، رطوبت و باد را عواملی برای حضور ملخ‌های صحرایی دانست و بر مبارزه با یک هزار و 400 هکتار مزارع آلوده در سال گذشته خبر داد و تاکید کرد که در نیمه دوم سال گذشته سازمان جهانی فائو ضمن هشدارهای اولیه مبالغی برای مبارزه با این آفت به استان اختصاص داد که توانستیم با آن اعتبار تجهیزات و ماشین آلات لازم را خریداری کنیم هرچند خراسان جنوبی کمترین میزان آلودگی را در بین استان‌های کشور در سال گذشته داشته است.

یوسفی هم مرزی خراسان جنوبی را با کشور افغانستان یکی از دلایل حساسیت برای رصد و مبارزه با ملخ صحرایی دانست و افزود: امسال نخستین ریزش ملخ‌های صحرایی را در روزهای آغازین اردیبهشت ماه در نهبندان شاهد بودیم چرا که این مناطق از رطوبت کافی برخوردار بوده و مراتع سرسبز بوده و همه چیز برای فرود ملخ‌های مهاجم فراهم بوده است.

وی تصریح کرد: در ابتدا احتمال ریزش این میزان از ملخ صحرایی به استان را نمی2دادیم چرا که در سال گذشته تنها یک هزار و 400هکتار اراضی استان آلوده شد اما امسال ریزش بسیار زیاد بود آن طور که تاکنون کار مبارزه در 20 هزار و 533 هکتار از اراضی استان انجام شده است.

مدیر حفط نباتات سازمان جهاد کشاورزی نهبندان را بیشترین کانون و سطح آلوده ملخ صحرایی در استان دانست و گفت: برای ملخ بالغ یک ملخ در مترمربع  و برای پوره‌ها دو تا سه پوره در مترمربع است. از سویی هواپیمای‌های سم پاش برای حضور در منطقه شرایط خاصی دارند به عنوان مثال تا شعاع 15 تا 20 کیلومتر بیشتر نمی‌توانند پرواز کنند و آنچه پیش‌بینی می‌کنیم اینکه امسال نمی‌توانیم از هواپیمای سم پاش استفاده کنیم.

یوسفی گریزی به آخرین سطح مبارزه با ملخ صحرایی در استان زد و گفت: سطح مبارزه در  استان 20 هزار و 533 هکتار کامل انجام شده و در نهبندان 17 هزار و 263 هکتار، سربیشه یک هزار و 870 هکتار، زیرکوه یک هزار و 110هکتار و در درمیان 270 هکتار تا امروز کار مبارزه با ملخ صحرایی انجام شده است.

وی آخرین سطح آلوده به این نوع ملخ صحرایی در استان را 50 هزار هتکار دانست و پیش بینی کرد امسال بتوانیم 25 هزار هتکار مبارزه انجام دهیم و تاکنون 250 هزار هکتار در استان رصد و پایش شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در راستای مبارزه با ملخ صحرایی ستاد مدیریت بحران 20 میلیارد تومان در اختیار سازمان حفظ نباتات کشور قرار داده تا استان‌های درگیر از آن استفاده کنند. هرچند اعتبار مدنظر برای خراسان جنوبی هنوز مشخص نیست اما آنچه از شواهد مشخص است اعتبار مناسبی را با توجه به میزان آلودگی استان که کمترین میزان آلودگی در مقایسه با دیگر استان‌های درگیر دارد به ما اختصاص دهند.

یوسفی از نیاز 30 میلیارد تومانی استان برای مبارزه با این آفت خبر داد و تاکید کرد: اگر در سال آینده ریزش ملخ صحرایی نداشته باشیم و بتوانیم ملخ‌های موجود را کنترل کنیم سه سال با این آفت درگیر هستیم و در حال حاضر نیروی انسانی،کارشناس و خودروی سم پاش از کمبودهای استان است.

انتهای پیام/ 254/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon