۳۰ واحد صنعتی در استان قم به سیستم کنترل آلودگی هوا مجهز شدند
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۳۰ واحد صنعتی به سیستمهای کنترل آلودگی هوا تجهیز شدند، گفت: همه اینها با توجه به شرایط سخت اقتصادی انجامشده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سید رضا موسوی مشکینی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به نامگذاری هفته محیطزیست سال جاری با شعار«جهش تولید، حفظ محیطزیست برای توسعه پایدار ایران» اظهار داشت: ارتباط تنگاتنگی بین اقتصاد و محیطزیست وجود دارد که در صورت خارج شدن این دو از فضای منطقی هم محیطزیست و هم اقتصاد آسیب میبیند بنابراین این دو را باید در کنار یکدیگر دید.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم در ادامه به ارائه گزارشی از اقدامات این اداره کل در سال 98 پرداخت و گفت: سه ایستگاه سنجش آلودگی هوا در سطح شهر قم داریم که یکی از این ایستگاهها سالهای سال بود به دلایل مختلف فعالیتی نداشت اما در سال گذشته به چرخه سنجش آلودگی هوا وارد شد درنتیجه سه ایستگاه سنجش آلودگی هوا را انجام میدهند.
وی افزود: به دنبال آن هستیم که یک ایستگاه دیگر را به تعداد ایستگاههای سنجش آلودگی هوا اضافه کنیم، هرچند که تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصلهداریم اما کلانشهری مثل قم، به ده ایستگاه ثابت سنجش آلودگی هوا نیاز دارد که امیدواریم بهزودی این ده ایستگاه را به استان اضافه کنیم.
موسوی مشکینی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 30 واحد صنعتی به سیستمهای کنترل آلودگی هوا اضافه شدند، ابراز کرد: همه اینها با توجه به شرایط سخت اقتصادی انجامشده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم ساماندهی حاشیه شهرها و بهویژه ورودی و خروجیهای استان را مورداشاره قرارداد و عنوان کرد: از قدیم همه ما شاهد آن بودیم که محورهای مختلف استان محلی برای تجمع انواع فعالیتهای صنعتی بوده است و همه اینها از تکنولوژیهای قدیمی استفاده میکردند که میتواند آلودهکننده هوا باشد.
وی ادامه داد: اقدامی که در سال گذشته در این محورها انجام شد، پایش واحدهای آلاینده در محدوده کمربندی امام علی(ع) بود، در این محدوده حدود 80 الی 90 واحد را پایش کردیم تا این محدوده هم از حیث آلودگیهای زیستی پاکشده و هم یک ساماندهی خوبی در این محدوده صورت بگیرد.
موسوی مشکینی تعیین مکان پسماندهای صنعتی و ویژه استان قم را موردتوجه قرارداد و تصریح کرد: در سال 85 و 86 محیطزیست مطالعهای انجام داده بود و در این مطالعه مکانهایی را بهعنوان مکانهای پیشنهادی ویژه دفن پسماندهای صنعتی معرفی کرده بود، اما در این چند سال اجماعی رخ نداده بود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم ادامه داد: با پیگیریهای انجامشده محلی را با بهروز کردن مطالعات کارشناسی گذشته و دادههای موجود محلی پیشنهاد دادیم که بعد از طی مراحل اداری مورد تأیید و تصویب در کارگروه امور زیربنایی و شورای برنامهریزی و توسعه استان قرار گرفت.
وی در پایان تأکید کرد: در حال حاضر محدودهای را برای دفن پسماندهای صنعتی و ویژه داریم اما فعلاً در مرحله واگذاری و فراخوان این موضوع هستیم، امیدواریم در یک فضای رقابتی از ظرفیت بخش خصوصی برای مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه استان استفاده کنیم؛ این موضوع یکی از دغدغههای رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و استاندار است که امیدواریم بهزودی به نتیجه برسد.
انتهای پیام/451/ ع