دست خالی واردکنندگان از ارز دولتی و نیمایی کاغذ/ ناشران کاغذ دپو می‌کنند

دست خالی واردکنندگان از ارز دولتی و نیمایی کاغذ/ ناشران کاغذ دپو می‌کنند

در حالی که ماه‌ها است ارز نیمایی برای کاغذ اختصاص پیدا نمی‌کند‌، خبری از تخصیص ارز دولتی برای کاغذ فرهنگی نیز نیست و این موجب شده از یک طرف واردکنندگان توزیع را قطره‌چکانی کنند و از سوی دیگر ناشران اقدام به خرید کاغذ بیشتر و انبار آن کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ این روزها ناشران و واردکنندگان کاغذ یک دغدغه مهم و مشترک دارند و آن  تامین ارز مورد نیاز برای واردات کاغذ است،‌ ناشران که همه ساله در این ایام فراغت بعد از نمایشگاه کتاب را سپری می‌کردند،‌ حالا باید جبران خساراتی که در سه ماهه درگیر بودن با شرایط کرونا متحمل شده‌اند، نیز داشته باشند‌؛ این در حالی است که خبری از تخصیص ارز 80 میلیون یورویی کاغذ فرهنگی که به نشر و مطبوعات اختصاص پیدا می‌کرد‌، نیست. کاغذ در بازار آزاد نیز گران‌تر شده است و در نتیجه ناشر با ضررهای اقتصادی بیشتری مواجه خواهد شد.

با وجود اینکه اتحادیه ناشران آشنا و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مذاکره با واردکنندگان آن‌ها را ترغیب به ثبت سفارش‌های جدید کرده و امید تأمین این ارز از سوی دولت را مطرح کرده‌اند،‌ این واردکنندگان چندان خوش‌بین نیستند و معتقدند در شرایط کنونی کشور نمی‌توان چندان امیدوار به تامین ارز آن هم 80 میلیون یورو برای کاغذ بود.

در عین حال تکلیف تخصیص ارز نیمایی نیز هنوز مشخص نشده است،‌ عمده واردکنندگان کاغذ بیش از شش ماه است که ارزی برای کاغذ دریافت نکرده‌اند‌، محموله‌هایی نیز که در ابتدای سال تاکنون وارد شده‌اند در سال گذشته تخصیص ارز داشته‌اند. این شرایط منجر به این شده است که واردکنندگان دست به عصا حرکت کرده و نسبت به توزیع کاغذهای خود قطره‌چکانی عمل کنند،‌ در نتیجه با کمبود عرضه در بازار قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است.

بر این اساس در هفته‌های اخیر قیمت هر بند کاغذ چاپ و تحریر در بازار با افزایش 50 تا 70 هزار تومانی مواجه شده و امروز با 370 هزار تومان معامله شده است. کارشناسان بازار کاغذ معتقد هستند که به محص تخصیص ارز نیمایی برای واردات‌، قیمت‌ها کاهش پیدا کرده و رکود تورمی موجود نیز از بین می‌رود.

مجید متولی از واردکنندگان کاغذ معتقد است که افزایش قیمت‌ها در بازار ناشی از جو روانی است. وی ادامه می‌دهد: کرونا موجب شد که کشورهای مختلف از تولید باز بمانند‌، از سوی دیگر در دنیا نیز سطح مصرف کاهش یافته است، اما مشکل ما اکنون بیشتر عدم اختصاص ارز است تا دسترسی به کاغذ. 80 درصد فضای بازار کاغذ متأثر از فضای روانی است، اینکه به صورت ناگهانی افزایش قیمت اتفاق می‌افتد، ناشی از فضای روانی بازار است، تاجران کاغذ اکنون احساس می‌کنند که به جای کاغذ ارز در اختیار دارند و چون وقتی این کاغذ را بفروشند‌، جایگزین کردن آن دشوار است،‌ تلاطم در بازار ایجاد می‌کنند.

در همین رابطه احمد شریفان، نائب رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا، کم‌تدبیری مسئولان را علت اصلی وضعیت موجود می‌داند و می‌گوید: افزایش قیمت کاغذ در بازار نیز هیچ دلیل منطقی ندارد‌. وقتی مدارس تعطیل است‌، دانشگاه‌ها تعطیل است،‌ چاپخانه‌ها تعطیل بوده‌اند، چرا باید کاغذ بندی 50 تا 70 هزار تومان افزایش داشته باشد یا چرا باید گلاسه کیلویی چند هزار تومان افزایش یابد؟

وی از دست‌های پشت پرده در گرانی بازار کاغذ نام می‌‌برد و ادامه می‌دهد:‌ برخی از افراد ذی‌نفوذ هستند که خودشان دستی بر آتش این بازی دارند‌، در همه صنوف در اتحادیه‌ها افرادی در رأس قرار دارند که اجازه برخی اقدامات را نمی‌دهند.

شرایط فعلی نشان داد که سال‌ها است مسیر را اشتباه پیموده‌ایم شاید اگر هزینه‌های واردات کاغذ را در 10 سال اخیر صرف تولید و کارخانه‌های داخلی کرده بودیم،‌ امروز تولید می‌توانست دست یاری به سوی ما دراز کند و تا حدودی ما را از واردات کاغذ بی‌نیاز.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران