انتقاد نماینده ولیفقیه در گیلان از وضعیت سراوان رشت؛ شیرابه پسماند همچنان به مردم و محیطزیست آسیب میرساند
نماینده ولیفقیه در گیلان با اشاره به مشکل شیرآبه پسماند سراوان رشت گفت: شیرآبه پسماند این منطقه وارد رودخانه زرجوب و گوهررود شده و به مردم و محیط زیست آسیب میزند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آیتالله رسول فلاحتی امروز در دیدار مدیرکل و معاونان محیط زیست استان گیلان با وی اظهار داشت: امروز شیرآبه پسماند منطقه سراوان وارد 2 رودخانه زرجوب و گوهررود رشت میشود و آسیبهای متعددی به مردم و محیط زیست وارد میکند که باید رسیدگی شود.
نماینده ولیفقیه در گیلان با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست در آموزههای دینی و اسلامی خاطرنشان کرد: در طول این سالها همواره فعالیتهای مختلفی در حوزه محیط زیست استان انجام شده اما در تراز مردم و انقلاب نبود و در بعضی مواقع ویرانگری نیز بههمراه داشت.
امام جمعه رشت به ضرورت انجام کار عملی در حوزه گفتمانسازی و رفتار زیست محیطی اشاره و بیان کرد: متاسفانه در طول این سالها همواره آسیبهای متعددی به جلگه، کوه و سواحل استان گیلان وارد شد و لازم است که آلودگیهای زیست محیطی با تولید محتوا از جمله انیمیشن برای مردم تبیین شود.
رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گیلان به حفظ سلامتی مردم تاکید کرد و ابراز داشت: سالانه 30 میلیون گردشگر و مسافر به مناطق ساحلی گیلان وارد میشوند که تعدادی از آنها با عدم رعایت مسائل زیست محیطی به سواحل آسیب میزنند و باید برای ایجاد گفتمانسازی زیست محیطی سواحل گیلان برنامهریزی شود.
وی با اشاره به ترافیک جادههای منتهی به شمال در ایام تعطیلات و مردمی که بهمنظور لذت بردن از مناظر طبیعی و زیبا به شمال سفر میکنند خاطرنشان کرد: متولیان محیط زیست استان همواره درصدد رفع معضلات زیست محیطی استان باشند و از توانایی کارشناسان بومی در این مسائل بهره برده و تشکیل اتاق فکر را نیز در اولویت قرار دهد.
نماینده ولیفقیه در گیلان مشکلات پسماند منطقه سراوان که در طول 40 سال گذشته، حدود 100 متر پسماند در این منطقه دپو شده است را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: شیرآبه پسماند این منطقه همچنان به مردم آسیب میزند و هماکنون اقداماتی برای تصفیه شیرآبه این منطقه در حال انجام است.
آیتالله فلاحتی با بیان اینکه امکان تصفیه 3 لیتر در ثانیه شیرآبه پسماند سراوان فراهم شده اما کافی نیست بلکه باید در هر ثانیه، 9 لیتر شیرابه تصفیه شود خاطرنشان کرد: درحال حاضر طرح بایوجمی تالاب انزلی نیز بیش از اینکه موجب اصلاح و برطرف شدن مشکلات آن شود ویرانگری بههمراه دارد.
امام جمعه رشت با اشاره به اینکه شناخت محیط زیست و مسائل مربوط به آن نیازمند تخصص و مجاهدت است که محیطبانان در این عرصه بهخوبی نقشآفرینی میکنند تصریح کرد: کارشناسان زیست محیطی همواره طبیب محیط زیست هستند و پیشگیری از خطرات و مشکلات جزو وظایف آنها است.
مدیرکل محیط زیست گیلان نیز در این دیدار حفاظت از محیطزیست را حفاظت از انفال الهی دانست و اظهار داشت: تالاب انزلی یک فرصت و پتانسیل برای مردم گیلان محسوب میشود و از طرفی تنوع زیستی این تالاب باید برای آیندگان حفظ شود.
ساسان کفایی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست با مبانی، ارزشها و هنجارهای دینی و اسلامی مطابقت دارد خاطرنشان کرد: ما از سلامتی مردم بههیچ عنوان غفلت نمیکنیم و برای برای کاهش آلودگیهای رودخانههای رشت نیز اقدامات لازم را در دستور کار قرار داده و اخطاریه صادر کردیم.
انتهای پیام/612/ ع