گزارش: رمضان عبدالله شلح، مردی از تبار جهاد و مقاومت

گزارش: رمضان عبدالله شلح، مردی از تبار جهاد و مقاومت

او مردی از تبار جهاد بود که از همان آغاز جهاد را سرلوحه خود قرار بود و همواره خار چشم دشمنان بود

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رمضان عبدالله شلح، دبیر کل سابق جنبش جهاد اسلامی فلسطین که از دو سال قبل با بیماری دست و پنجه نرم می‌کرد، در بیمارستانی در بیروت دار فانی را وداع گفت. او دومین دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین پس از شهید فتحی شقاقی بود و از سال 1995 تا 2018 به مدت 23 سال در این جایگاه قرار داشت.

او متولد 1 ژانویه 1958 در محله «الشجاعیة» شهر غزه بود. در خانواده‌ای جهادی به دنیا آمد که 11 فرزند داشتند. پس از گذراندن دوران تحصیلات متوسطه برای تحصیل در رشته اقتصاد به مصر رفت و سال 1981 از دانشگاه «الزقازیق» این کشور مدرک کارشناسی اقتصاد گرفت. در آنجا با شهید فتحی شقاقی آشنا شد. سال 1978 پیشنهاد تشکیل یک سازمان جهادی را داد. فتحی شقاقی به او گفت که گروهی به نام «طلایه داران اسلامی» را تأسیس کرده است و رمضان عبدالله به او پیوست. او تعداد زیادی از دانشجویان فلسطینی در مصر را به این گروه ملحق کرد. کسانی که مقدمه تشکیل جنبش جهاد اسلامی در آینده ای نه چندان دور شدند.

پس از آن به غزه بازگشت و در دانشگاه اسلامی شهر غزه به عنوان استاد اقتصاد مشغول به تدریس شد. خطبه های جهادی شلح در این دوره موجب غضب صهیونیست‌ها شد و وی را به اقامت اجباری در خانه محکوم کرده، از کار در دانشگاه محروم کردند.

سال 1986 برای تحصیلات تکمیلی به لندن رفت. سال 1990 از دانشگاه «دورهام» انگلستان دکترای اقتصاد گرفت. پس از آن به کویت رفت و در آنجا ازدواج کرد. پس از ازدواج به انگلستان رفت و بعد به آمریکا رفت و بین سال های 1993 تا 1995 در دانشگاه فلوریدای جنوبی به عنوان استاد مطالعات خاورمیانه مشغول تدریس اقتصاد شد.

سال 1995 با هدف بازگشت به فلسطین به سوریه رفت. در آنجا با دکتر فتحی شقاقی دیدار کرده و 6 ماه با هم اقداماتی را ترتیب دادند که هدف از آن اقدامات توسعه اقدامات جهادی در فلسطین بود. اما در همین زمان دکتر فتحی شقاقی توسط موساد، دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی ترور شد. در همین زمان در نشست جنبش جهاد اسلامی به عنوان دبیرکل جنبش انتخاب شد.

در جریان انتفاضه دوم، صهیونیست‌ها او را به عنوان یکی از عاملان عملیات‌های جهادی معرفی کردند و او را به عنوان یک شخصیت نظامی در کنار نقش سیاسی‌اش تحت تعقیب قرار دادند. سال 2003 دولت آمریکا او را به اتهام اقدامات تروریستی تحریم کردند. سال 2007 دولت آمریکا در جریان اجرای برنامه «مبارزه برای عدالت» 5 میلیون دلار برای ترور یا دستگیری او پاداش تعیین کرد.

سال 2017 نیز پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی رمضان عبدالله محمد شلح را در کنار 26 شخصیت دیگر، در فهرست تحت تعقیبان قرار داد. علاوه بر این اتحادیه اروپا، انگلستان، ژاپن، کانادا، استرالیا و نیوزلند نیز وی را در فهرست تحریم قرار داده بودند.

در دوره دبیرکلی رمضان عبدالله، جنبش جهاد اسلامی به عنوان یکی از قدرت های مقاومت مطرح شد. اوج این نمود را در جنگ 2014 جنبش جهاد اسلامی به نمایش گذاشت هنگامی که با موشک‌های دوربرد، تل آویو و نتانیا در 70 و 120 کیلومتری نوار غزه را هدف قرار داد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon