موزه دفاع مقدس لرستان پشت خاکریز اعتبار؛ بی توجهی مسئولان به بزرگترین پروژه فرهنگی استان+تصاویر


موزه دفاع مقدس لرستان پشت خاکریز اعتبار؛ بی توجهی مسئولان به بزرگترین پروژه فرهنگی استان+تصاویر

مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس لرستان پس از گذشت ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرایی همچنان تکمیل نشده و با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی لنگ اعتبار مانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، دوران دفاع مقدس یادآور جان فشانی و ایثارگری‌ دلیرمردانی است که برای حفاظت و حراست از این مرز و بوم از تمام داشته‌های خود گذشتند تا پرچم این سرزمین برافراشته بماند.در جنگ هشت سال دفاع مقدس شهدای زیادی از این سرزمین تقدیم انقلاب اسلامی شد و در دیار غیور مردان لرستانی نیز  شهدا و رزمندگان بسیاری  تا آخرین قطره خون خود پای حق، اسلام و دفاع از میهن خویش ایستادند و افتخار آفرین شدند.

دلاورمردان لرستان عملیات‌های پیچیده دوران دفاع مقدس را با حضوری قدرتمند به پیروزی رسانده و نقشه دشمن را با شکست مواجه کردند و چنان رشادت‌هایی آفریدند که مقام معظم رهبری فرمودند رزم فرزندان لر قبل از آنکه شنیدنی باشد دیدنی است.

رزم دیدنی و جانانه رزمندگان سلحشور لرستان در دوران دفاع مقدس برگ زرینی از تاریخ انقلاب است اما باوجود اینکه دلاورمردان این استان سهم ویژه‌ای در عملیات‌های مختلف دفاع مقدس داشته و 6 هزار و 300 شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کردند اما هنوز پروژه مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس این استان که می‌تواند مکان مناسبی برای یادآوری خاطرات و جان‌فشانی‌های شهدا و رزمندگان باشد پس از گذشت 10 سال هنوز تکمیل نشده و نیمه کاره باقی مانده است.

مهمترین پروژه فرهنگی لرستان پس از 10 سال همچنان نیمه کاره

راه‌اندازی مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس لرستان ظرفیت مناسبی برای به نمایش گذاشتن خاطرات بزرگ مردانی است که می‌توانند الگو و سرمشقی برای نسل‌های امروز و فردا باشد. موضوع احداث باغ‌موزه دفاع مقدس لرستان از سال 86 مطرح شد و احداث آن‌یکی از مصوبات سفر هیئت دولت وقت در سال 87 بود که کارهای مطالعاتی این طرح در سال 87 به پایان رسید و عملیات اجرای پروژه در سال 89 در زمینی به مساحت چهار هزار و 250 مترمربع واقع در تپه شهدای گمنام خرم‌آباد شروع شد.

اکنون پس از گذشت 10 سال از آغاز احداث مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس لرستان 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و هنوز کامل تکمیل نشده و باز هم همچون سال‌های گذشته لنگ اعتبار است و  توجه و یاری مسئولان را می‌طلبد.

برای اطلاع از آخرین وضعیت این پروژه فرهنگی مهم در استان گفت‌و‌گویی داشتیم به سرهنگ حجت الله ناصر پور مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان که به شرح ذیل آمده است.

پای کار نیامدن برخی مسئولان و کمبود بودجه دو مشکل جدی پروژه

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان در رابطه با وضعیت پروژه باغ موزه و مرکز فرهنگی دفاع مقدس لرستان گفت: این پروژه پس از گذشت 10 سال هنوز کامل تکمیل نشده و پای کار نیامدن برخی مسئولان و کمبود بودجه دو مشکل جدی این پروژه است.

وی افزود: برای تشکیل یک هیئت امنا متاسفانه حتی برخی از اعضای شورای هماهنگی دفاع مقدس را که دعوت کردیم نیامدند و این در حالیست که خود پرچمدار دفاع مقدس هستند.

مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان ضمن گله‌مندی از عدم حضور مسئولان در جلسات مربوط به پروژه باغ موزه لرستان عنوان کرد: در جلسه شورای هماهنگی که برای سامان دادن  به این مرکز فرهنگی تشکیل شد همان مسئولان که جز بدنه نیروهای مسلح هم هستند حضور پیدا نکردند، از مسئولی که خود جز بدنه نیروهای مسلح است دعوت می‌کنیم نمی‌آید و برای مرکز فرهنگی قدمی برنمی‌دارند.

وی بیان کرد: اگر فرهنگ دفاع مقدس در کشور ساری و جاری نشود امنیت ملی کشور تحقق پیدا نمی‌کند و باید گفت مسئول ما به کارهای اداری جزیی مشغول شده و این امر مهم را در اولویت کاری خود قرار نمی‌دهد.

پروژه بودجه‌ کافی ندارد

سرهنگ ناصرپور به محرومیت های لرستان اشاره کرد و گفت: منابع  اعتباری در اختیار استان هم نیست، سالی یک تا یک و نیم میلیارد تومان به پروژه عظیم باغ موزه لرستان اختصاص می‌یابد که اصلا کافی نیست  و اکنون حتی برای ساخت در و پنجره‌های آن مانده‌ایم.

وی تصریح کرد: سال 86 با پیگیری های زیاد فرمانده سپاه وقت استان سردار شاهرخی برنامه ساخت پروژه مرکز  فرهنگی و باغ موزه لرستان عملی شد و بالاخره در سال 89 کلنگ آن بر زمین زده شد اما اکنون 10 سال از کلنگ زنی این مرکز فرهنگی دفاع مقدس  می‌گذرد و چون بودجه ریزی کافی ندارد همینطور  نیمه کاره باقی مانده است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان اظهارداشت: طی دو سه سال اخیر با مشقت و سختی های زیاد برای این پروژه بودجه ملی گرفتیم و در بخش استانی نیز کمک کردند و با توجه به محرومیت پولی و اعتباری  استان گاهی واقعا نمی‌شود سخت گرفت.

وی افزود: در بحث اعتبارات ساخت مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس لرستان سال 98 بودجه سال 99 را پیش بینی کردیم و در جلسه شورای هماهنگی که با حضور معاون سیاسی استاندار لرستان برگزار شد اعتباراتی مصوب شد برای اینکه بتوانیم قدمی برداریم، یک گره باز شود و با پیشرفت کار مناسبی جلو برویم.

تصویب 10 میلیارد تومان برای باغ موزه لرستان

سرهنگ ناصر پور عنوان کرد: در جلسه مذکور حدود 10 میلیارد تومان مصوب شد که به رئیس سازمان برنامه و بودجه استان نیز اعلام کردیم که برای سال 99 حداقل 10 میلیارد تومان پیش بینی کند و امسال نیز از اعتبارات 98 مقداری ارتقا دهند و تخصیص 100 درصد باشد تا بتوانیم مابقی کار مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس که یک مرکز گردشگری فوق العاده اثر گذار در فرهنگ عمومی جامعه است و می‌تواند جلوی بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را بگیرد را به یک سرانجامی برسانیم.

وی تصریح کرد: هم اکنون برای ساخت در و پنجره‌های این پروژه نیاز مبرمی به اعتبار داریم بنابراین از خیران استان نیز خواهش می‌کنم برای ساخت این در و پنجره‌ها، آسانسور و... پای کار بیایند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان اظهارداشت: پروژه باغ موزه لرستان هم اکنون نیاز به ابزار و تجهیزات دارد و این ابزار و تجیهزات نیز به پول نقد نیاز دارد  و اگر حداقل بتوانیم 20 میلیارد تومان پای کار بیاوریم هم می‌توانیم در و پنجره‌ها را تکمیل و هم آسانسور، هواساز و سایر ملزومات را تهیه کنیم.

وی افزود: هم اکنون ساختمان مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس لرستان از نظر سازه آماده است و فقط نازک کاری دارد که در حال انجام است. این پروژه در چهار طبقه با عظمت و بزرگ احداث شده و می‌توان گفت سازه آن از نظر کیفی در کشور بی نظیر است.

پیشرفت 85 درصدی پروژه مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس لرستان

سرهنگ ناصر پور پیشرفت فیزیکی سازه پروژه مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس لرستان را 85 درصد برشمرد و عنوان کرد: محوطه سازی این پروژه انجام شده است اما می‌توان گفت 15 درصد باقی مانده به اندازه این 85 درصد اثر دارد چون نیاز به خرید تجهیزات و امکانات دارد و اگر تجهیزات نداشته باشد به این زودی نمی‌توانیم خدمت بزرگی به مردم لرستان کنیم.

وی با بیان اینکه مردم لرستان سهم زیادی در دوران دفاع مقدس داشتند گفت: خرمشهر دو بار آزاد شد یک مرحله به دست 200 نفر از بزرگمردان و رزمندگان بسیجی لرستانی و به سر پرستی مصطفی آشنا که به  منطقه شیخ شبیر رفتند و با اثر بخشی خون پاک شهید انوشیروان رضایی که در خرمشهر به زمین ریخته شد سال 58 مردم خرمشهر همه به جوش و خروش آمدند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان تصریح کرد: شیخ شبیری فردی تجزیه طلب و از طرفداران جنبش خلق عرب بود که آنجا را اشتغال کرده بود اما لرستانی‌ها خرمشهر را آزاد کردند، مرحله دوم و در عملیات بیت المقدس رزمندگان لرستان باز هم به خوبی نقش آفرینی کردند.

نقش رزمندگان لرستان در دوران دفاع مقدس

وی به نقش مردم لرستان در دوران دفاع مقدس و اهمیت ساخت مرکز فرهنگی لرستان تاکید و خاطرنشان کرد: رزمندگان لرستانی در اوایل جنگ جلوی دشمن اشغالگر ایستاد و نقش داشت، در وسط‌های کار  و در کربلای 5 رزمندگان لرستانی در گردان انبیاء رخنه اصلی را انجام دادند که سبب شد سرنوشت جنگ عوض شود و در آخر جنگ هم در تحمل بمباران و موشک باران دشمن، لرستان متحمل خسارات زیادی شد.

سرهنگ ناصر پور اظهارداشت: اگر لرستانی‌ها نبودند عملیات مرصاد شکل نمی‌گرفت و می‌توان گفت رزمندگان استان  لرستان هم اول و هم وسط و آخر جنگ  نقش زیادی در دوران دفاع مقدس داشتند ولی اکنون دریغ از اینکه مسئولی برای مرکز فرهنگی لرستان خود را موظف بداند و وارد میدان شود، ما حتی برای بازدید به برخی مسئولان التماس می‌کنیم ولی حتی برای بازدید هم نمی‌آیند و واقعا از عملکرد بخشی از مسئولان در رابطه با ساخت مرکز فرهنگی گله مند هستیم.

تقدیم 6300 شهید لرستانی به انقلاب اسلامی

وی افزود: لرستان 6300 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و ما می‌خواهیم با ساخت این مرکز فرهنگی نقش لرستان را در دوران دفاع مقدس نمایش دهیم تا نسل امروزی انقلاب اسلامی بدانند چه بر این استان، مردم و رزمندگانش گذشته است.

 مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان عنوان کرد: لرستان در دوران دفاع مقدس حدود 60 هزار رزمنده داشته که می‌خواهیم برای تربیت نسل امروزی و نسل‌های آینده انقلاب اسلامی آثار این رزمندگان را در این مرکز به نمایش بگذاریم.

لزوم همراهی نمایندگان لرستان برای اعتبار و تکمیل باغ موزه

وی بیان کرد: برای اعتبار این پروژه و تکمیل آن در پیامی به نمایندگان جدید استان لرستان در مجلس شورای اسلامی خواستار حمایت شدیم و از آنجا که اکثر  منتخبان انقلابی و جهادی هستند از آنها خواهش می‌کنم به خاطر جلوگیری از پای مال شدن آرمان خون شهدا قدم جلو بگذارند و اولین کارشان رسیدگی به وضعیت این مرکز فرهنگی باشد چون آماده سازی این مرکز می‌تواند در اشاعه نشر و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش بسیار مهمی داشته باشد.

 سرهنگ ناصر پورگفت: امیدواریم نمایندگان استان هم در مرکز سازمان برنامه و بودجه و هم در استان پیگیری لازم را انجام دهند تا ان‌شالله خدمت در خور شانی به سرزمین حماسه‌های دیدنی و لاله‌های واژگون انجام دهیم.

تکمیل و استفاده از مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس لرستان گام بلندی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، ترویج ارزش‌ها و زندگی عزتمندانه است و همانطور که مقام معظم رهبری می‌فرمایند «خاطرات شهدا را باید در مقابل طوفان تبلیغات دشمن زنده نگهداشت»، می‌توان از این ظرفیت مهم فرهنگی برای مصون ماندن جوانان و نسل‌های آینده از تبلیغات مسموم دشمن بهره گرفت پس جا دارد مسئولانی که کاری از دستشان برمی‌آید به خاطر آرمان‌ها و ارزش‌های بلندی که شهدا برای آن جانفشانی کردند مصمم‌تر پای کار بیایند و سنگر فرهنگی لرستان را خالی نگذارند.

 

گزارش از سکینه بیرانوند

انتهای پیام/642/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon