تحلیلگر سوری: آمریکا معیشت مردم سوریه را هدف گرفته

تحلیلگر سوری: آمریکا معیشت مردم سوریه را هدف گرفته

نویسنده و تحلیلگر سوریه درباره قانون موسوم به "قیصر" کنگره آمریکا علیه سوریه معتقد است که این قانون اساساً شهروندان سوری را هدف قرار داده است زیرا آنها می‌خواهند یکایک شهروندان سوری را مجازات کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، طی روزهای گذشته بحث اجرای قانون موسوم به «قیصر» (سزار) آمریکایی علیه دمشق یکی از موضوعات چالش‌برانگیز این روزهای سوریه و کشورهای عربی و نیز همه طرف‌هایی است که به‌هرشکلی با دولت این کشور ارتباط دارند.

مجلس نمایندگان آمریکا در ژانویه 2019 (دی 1397) قانون قیصر را با هدف وضع تحریم علیه دولت سوریه و حامیان آن با اکثریت مطلق آرا تصویب کرد.

سال گذشته نیز مجلس سنای آمریکا در بررسی قانون بودجه دفاعی سال 2020 این کشور قانون قیصر را با 68 رأی موافق در برابر 8 رأی مخالف به تصویب رساند.

سرانجام «دونالد ترامپ» رئیس ‌جمهوری آمریکا دسامبر 2019 (آذر 1398) با صدور فرمانی قانون قیصر را تأیید کرد.

تحریم‌های آمریکا علیه دمشق به‌یاد یکی از افسران جداشده از ارتش سوریه به‌نام قیصر به همین اسم نام‌گذاری شده است. این افسر سوری پس از جدا شدن از ارتش عکس‌هایی را منتشر کرده و مدعی شکنجه‌های بازداشت‌شدگان در سوریه شده بود.

درباره این قانون و نیز پیامدهای آن بر سوریه با "غسان یوسف" نویسنده و تحلیلگر سیاسی سوری و کارشناس امور منطقه گفت‌وگویی انجام دادیم که مشروح آن در زیر می‌آید.

"غسان یوسف" در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم درباره قانون موسوم به "قیصر" کنگره آمریکا علیه سوریه و اهداف آن گفت: گروهی از معارضان خارج‌نشین دولت سوریه که مقیم آمریکا و کشورهای اروپایی هستند، این قانون را تهیه و برای صدور آن پافشاری کردند. هدف از این قانون فشار بر دولت و نیز فشار بر ملت سوریه است تا آنها را مجبور کنند علیه دولت وارد عمل شوند و به‌خاطر اوضاع معیشتی دست به اعتراض بزنند. آنها به‌دنبال ایجاد این فشار از طریق فروپاشی لیر سوریه در برابر دلار و فشار بر همه شرکت‌های کشورهای دوستی هستند که با دولت سوریه همکاری می‌کنند.

وی افزود: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سال گذشته این قانون را امضا کرد و اکنون در ماه ژوئن نشانه‌های اجرای آن آغاز شده است. شاید سرگرم بودن آمریکا به تظاهرات باعث تأخیر در اعلام رسمی اجرای این قانون شد و پیش‌بینی شده بود که اجرای آن (به‌طور رسمی) از 17 ژوئن جاری آغاز شود.

غسان یوسف تأکید کرد: این قانون را نمی‌توان منحصراً علیه سوریه اجرا کرد بدون اینکه دوستان سوریه و حتی دشمنانش اذیت نشوند، به‌عبارت دیگر، هر کشوری که روابطی با دولت سوریه با هدف بازسازی و کمک به این دولت برقرار کند، آمریکا علیه شرکت‌ها (ی این کشور) تحریم یا مالیات وضع و آن را مجازات می‌کند. آمریکا کشورهای عربی را درخصوص همکاری با دولت سوریه تهدید کرده است. دیدیم که چطور کشورهای عربی مثل امارات در راستای عادی‌سازی روابط با سوریه گام برداشتند و رئیس جمهور الجزایر نیز گفت که اجلاس سران عرب بدون حضور سوریه در کار نیست اما فکر می‌کنم که فشارهای آمریکا امروز مانع کشورهای عربی برای برقراری روابطی دیپلماتیک و بازگشت روابط بین سوریه و کشورهای عربی خواهد شد، از سوی دیگر آمریکا نیز به کشورهای همسایه از جمله لبنان درخصوص مسائل زیادی از جمله حواله پول از لبنان به سوریه و بالعکس فشار می‌آورد.

وی اضافه کرد: بخش دیگر مربوط به نحوه تعامل با سرمایه‌های بازرگانان سوری است که اقدام به خرید کالا و وارد کردن آن به سوریه می‌کنند. آمریکا حتی در زمینه گذرگاه‌های غیرقانونی بین سوریه و لبنان فشار می‌آورد، همچنین به عراق و اردن و حتی کشورهای همکار با سوریه نظیر چین و ایران و روسیه فشار می‌آورد، این امر به متزلزل شدن وضعیت اقتصادی داخلی منجر خواهد شد و ما سقوط لیره سوریه را شاهد بودیم، در مقابل، باید یک کمیته دولتی یا حتی کمیته‌ای از کشورهای دوست سوریه برای همکاری با این کشور وجود داشته باشد تا با قانون قیصر مقابله کند.

این تحلیلگر سیاسی درباره پیامدهای قانون قیصر بر اقتصاد و وضعیت شهروندان سوری گفت: پیامدهای این قانون گرانی و کاهش ارزش لیره در برابر دلار و نبود برخی یا بسیاری از مواد پزشکی و غذایی و نظایر آن خواهد بود، این وضعیت زندگی معیشتی شهروندان سوریه را زیر فشار قرار خواهد داد و این قانون اساساً شهروندان سوری را هدف قرار داده است زیرا آنها می‌خواهند یکایک شهروندان سوری را که گزینه باقی ماندن در سوریه و حمایت و ایستادن کنار دولت سوریه را برگزیده‌اند، مجازات کنند.

وی درباره راهکارهای خنثی‌سازی قانون قیصر و به شکست کشاندن آن گفت: قانون قیصر در دو حالت خنثی خواهد شد؛ نخست با تکیه به توان داخلی از طریق کشاورزی و حمایت دولت از کشاورزان و بهره‌برداری از همه اراضی سوریه در سایه حمایت از کشاورز با تهیه کود و سوخت و تأمین وسایل حمل‌ونقل و خریداری محصول است. ما تجربه گذشته محاصره در سال 1987 را داریم. در آن سال، ما متهم به عملیاتی تروریستی در فرودگاه هیثرو در لندن شدیم و تحت محاصره قرار گرفتیم. در آن زمان، حافظ اسد رئیس جمهور فقید سوریه الگوی تکیه به خود و توان داخلی را در دستور کار قرار داد، لذا از طریق تکیه و اعتماد به توان خودمان می‌توان با قانون قیصر مقابله کرد زیرا اساساً سوریه یک کشور بر پایه کشاورزی است و می‌تواند محصولات بسیاری تولید کند و این امر باعث کاهش واردات خواهد شد.

غسان یوسف درباره دومین راهکار برای خنثی‌سازی قانون قیصر گفت: می‌توان از طریق همکاری قوی روسیه، چین، ایران با سوریه برای رساندن مواد غذایی یا تأسیس شرکت‌ها که چنین کاری را انجام دهند، قانون قیصر را خنثی کرد و شاید هم این ایده بین کارشناسان مورد بحث قرار گیرد.

وی تصریح کرد: شاید این قانون دشوارتر از قوانینی باشد که علیه سوریه اعمال شده است. ترامپ به ایران فشار آورد و ایران از تحریم‌ها تأثیر پذیرفت اما روی پای خودش ایستاد و استقامت کرد لذا نمی‌توان گفت که قانون قیصر پایان کار سوریه خواهد بود و منجر به فروپاشی دولت سوریه خواهد شد، من به این معتقد نیستم، معتقدم که آنها زیاد فشار خواهند آورد تا ملت و دولت سوریه بتوانند با آنها سازگار شوند. هر قاعده یک استثنا دارد و چه‌بسا دولت سوریه می‌تواند این قانون را خنثی کند اما این قانون ساده نیست و کسانی که آن را اجرا می‌کنند، کشورهای دشمن سوریه و معارضان کینه‌توز هستند.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon