وزارت کار: مبلغ بیمه بیکاری مشاغل آسیب دیده از کرونا را خزانه داری واریز کرد/دخالتی در تعیین مبلغ نداشتیم

وزارت کار: مبلغ بیمه بیکاری مشاغل آسیب دیده از کرونا را خزانه داری واریز کرد/دخالتی در تعیین مبلغ نداشتیم

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار درباره مبلغ بیمه بیکاری گفت: متولی پرداخت مبلغ بیمه بیکاری سازمان برنامه و بودجه است، اینکه چه مبلغی پرداخت شده است و مبنای محاسبه چه بوده است تا کنون مصوبه ای برای وزارت کار نیامده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌25 اسفند ماه بود که محمد شریعتمداری در توئیتر خود نوشت: «برای پیشگیری از شیوع ‫کرونا‬ و حفظ سلامت کارگران‬ مشمول ‫ قانون کار و تأمین اجتماعی‬ که شغل خود را از دست داده‌اند، ازاین‌پس برای ثبت درخواست بیمه بیکاری نیاز به مراجعه حضوری ندارند.

به‌گفته وی، به‌منظور رعایت مهلت قانونی بیمه بیکاری، کارگران مشمول می‌توانند به سامانه  https://bimehbikari.mcls.gov.ir/  مراجعه کنند.»

متقاضیان پس از ثبت‌نام کد رهگیری با امکان ذخیره و چاپ دریافت می‌کنند. همچنین پیام اطلاع‌رسانی به متقاضی پس از ثبت درخواست در سامانه برایشان ارسال می‌شود و نحوه ادامه فرآیند از طریق سامانه نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.

در تبصره 2  قانون بیمه بیکاری آمده است: بیمه‌شدگانی که به‌علت بروز حوادث قهریه و غیرمترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ، آتش‌سوزی و... بیکار می‌شوند با معرفی واحد کار و‌ امور اجتماعی محل از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد.

همچنین در تبصره ب ماده 6 این قانون آمده است بیمه‌شده مکلف است ظرف (30) روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحدهای کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهد. مراجعه پس از سی روز با عذر موجه و با تشخیص هیأت حل اختلاف تا سه ماه امکان‌پذیر خواهد بود.

همچنین 14اردیبهشت ماه بود که مسعود بابایی،مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت پنج هزار میلیارد تومان برای کمک به صندوق بیمه بیکاری مصوب کرده شده است.شریعتمداری نیز  در27 اردیبهشت ماه گفت:  برای حمایت از اقشار آسیب‌دیده از ناحیه شیوع کرونا، 50 هزار میلیارد ریال اعتبار به صندوق بیمه بیکاری اختصاص یافته است.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تاریخ 31 اردیبهشت 99  با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تمام مقرری ‌بگیرانی که در اسفند سال 1398 شغل خود را از دست داده و بیکار شده‌اند، ظرف 24 ساعت پیامک درخواست شماره حساب برای واریز بیمه بیکاری را دریافت خواهند کرد.

همچنین در این اطلاعیه آمده بود که بر این اساس متقاضیان باید پس از دریافت پیامک با مراجعه به سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری به نشانی  https://bimebikari.mcls.gov.ir/  در اسرع وقت و حداکثر 12 ساعت، نسبت به درج شماره حساب بانکی خود در یکی از بانکهای تعیین شده در سامانه اقدام کنند.

به گفته ی مسعود بابایی، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار معادل (55%) متوسط مزد یا حقوق و یا کارمزد روزانه بیمه شده می‌باشد. به مقرری افراد متأهل یا‌متکفل، تا حداکثر (4) نفر از افراد تحت تکفل به ازاء هر یک از آنها به میزان (10%) حداقل دستمزد که امسال حدوداً 183 هزار تومان است، افزوده خواهد شد. در هر حال مجموع دریافتی‌مقرری‌بگیر نباید از حداقل دستمزد، کمتر و از (80%) متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد.

اما 12اردیبهشت ماه بود که مسعود بابایی, مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار با اشاره به اینکه مشاغل کم خطر تا پایان فروردین بیمه بیکاری دریافت می کنند گفت: مبلغ بیمه بیکاری از سوی ستاد مقابله با کرونا نهایی می شود.

 اگر چه در خصوص حداقل و حداکثر مبلغ تصویب شده برای مقرری بیمه بیکاری ناشی از کرونا اطلاعاتی منتشر نشده اما تماس های مخاطبان تسنیم اعلام کرده اند که مقرری بیمه بیکاری کمتر از 600 هزارتومان واریز شده است.

*خزانه داری کل کشور مقرری بیمه بیکاری را پرداخت کرده است

 مسعود بابایی,مدیرکل بیمه بیکاری در گفت وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم می گوید:متولی پرداخت مبلغ بیمه بیکاری سازمان برنامه وبودجه است، اینکه چه مبلغی پرداخت شده است و مبنای محاسبه چه بوده است تا کنون مصوبه ای برای وزارت کار نیامده است.خزانه داری کل کشور این مبلغ را پرداخت کرده است و مبنای محاسبه چه بوده است را نمی دانیم، فرمولی برای ما ارسال نشده است,

 وی ادامه داد:مرحله شناسایی, مشمول بودن یا نبودن,اخذشماره شبای بانکی, تحویل به سازمان تأمین اجتماعی بر عهده وزارت کار بوده است. سازمان تأمین اجتماعی لیست را به سازمان برنامه وبودجه , سازمان برنامه و بودجه نیز لیست را به خزانه داری کل کشور تحویل داده است, آنها مبلغ را واریز کرده اند.

 مدیرکل بیمه بیکاری اظهار داشت:در قبل از کرونا میزان مقرری روزانه بیمه شده بیکار معادل (55%) متوسط مزد یا حقوق و یا کارمزد روزانه بیمه شده می‌باشد. به مقرری افراد متأهل یا‌متکفل، تا حداکثر (4) نفر از افراد تحت تکفل به ازاء هر یک از آنها به میزان (10%) حداقل دستمزد که امسال حدوداً 183 هزار تومان است، افزوده خواهد شد. در هر حال مجموع دریافتی‌مقرری‌بگیر نباید از حداقل دستمزد، کمتر و از (80%) متوسط مزد یا حقوق وی بیشتر باشد.

 وی درباره میزان تعداد ثبت نام کنندگان تا کنون گفت: 803هزار و 944 نفر تا کنون در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند که از این تعداد 703هزار و430نفر مشمول بوده اند.  در شرایط کرونایی زمان ثبت نام منوط به مصوبه ستاد مقابله با کرونا بود.  در پالایش مرحله دوم، شاهد ریزش نفرات هستیم زیرا برای برخی از افرادی که در سامانه ثبت نام کرده اند، کارفرما پس از مدتی اقدام به واریز حق بیمه کرده است که در این صورت دیگر جزو مشمولین محسوب نمی‌شوند.فعلاً تا فروردین ماه است, اینکه مجدداً تمدید می شود یا خیر, هنوز مشخص نیست.

 بابایی بیان کرد: در اسفند ماه 373 هزار نفر مشمول بودند که در پالایش اطلاعاتی که از سوی تأمین اجتماعی انجام شد بالغ بر 100 هزار نفر ریزش کردند زیرا حق بیمه این افراد پرداخت شده بود. بنابراین حدود 241 هزار نفر در اسفند ماه مشمول شناخته شدند.

وی ادامه داد: همچنین در فروردین ماه از 293 هزار نفر، پس از پالایش اطلاعاتی، 236 هزار نفر مشمول شناخته شدند. بنابراین آن عددی که در مورد افراد ثبت نام شده اعلام می‌کنیم مربوط به مرحله نخست است و پس از پالایش اطلاعاتی از سوی تأمین اجتماعی، از تعداد آنها کاسته می‌شود.

مدیرکل بیمه بیکاری و حمایت از مشاغل وزارت کار افزود: مشمولین تا آخر فروردین ماه بیمه بیکاری دریافت می کنند.کارگروه مقابله با ستاد کرونا در مورد بیمه بیکاری افرادی که در اردیبهشت ماه بیکار شده اند تصمیم خواهند گرفت که البته هنوز اتفاقی نیفتاده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon